163

Бизнесмен

преди 1 година

На министрите от служебното правителство на Гълъба им били виновни търговците. Според мен, не са така нещата. Четири г. съм ги учил търговците от УНСС как се прави бизнес. Добри студенти бяха. Особено когато идваха на упражненията по Стокознание. Виновни са сегашните безработни, които се кандидатират за работни места в поредното НС на България.

162

Loyko

преди 1 година

Проблема е ... Кой създаде мътната вода? Разбира се ,че хитрите българи само това чакат. Изберете пак скопените Харвардски мозъци и ще си скубем косите отново.

161

Анонимен

преди 1 година

и като знаем че е от алчност какво?...ние виждаме какви са цените в богата европа на същите продукти като тук, цените ни по-високи, ако не е алчност и беззаконие?..

160

Анонимен

преди 1 година

А не е алчност че гълъбите взимат от парите ни??

159

така е

преди 1 година

щото управителие на веригите у нас са българи - алчни за по-големи бонуси . изхода е таван на цените. Не може в една държава олиото да е 3лв в една верига (без там да произвеждат собствен слънчоглед) а у нас в същата верига да е 5-7 лв.

158

ИЗХОД

преди 1 година

Спешно да се променят законите и търговец , заловен в издевателство над народа, трябва да си получи наказанието - или респектираща сума или в затвора.

157

Димитър

преди 1 година

За Бога, братя, не купувайте !

156

2годиниПладнешкиОбир

преди 1 година

Милионер се става, като обезценяваш и обираш труда на другите! Мултимилионер се става, като търгуваш с храни в България!

155

ЮнакВиноПие-AxмаКопа

преди 1 година

Докато фермерите не се обединят и не започнат сами да си обработват и предлагат продукцията, цените няма да спаднат! Прекупвачите и веригите ще дерат фермерите с ниски изкупни цени,а едновременно ще дерат купувачите с високи магазински цени! Да сте чули най-известните млечни и колбасарски фирми да имат собствени животновъдни ферми откъдето да им идва суровината - мляко и месо?? Няма и да чуете, защото производството на суровина е скъпа хамалогия за axмаcи, а те са хитреци-дерачи!

154

Брадвата

преди 1 година

До Анонимен с макаронитеКолегата е прав, с уточнението, че в БГ няма макарони, които да не са правени от фуражна пшеница. Всичко българско и родно, на нормална цена, е правено от мека пшеница, която е за угояване на телета. Е как да го дадеш това на децата си?! Па, ако че е "произведено в България"

153

Киртак Киро

преди 1 година

За България алчноста и корупцията са чужди понятия .Кой не верва да бега и изучи у Харвардо.

152

Реалист

преди 1 година

Българите са алчни за пари, що тогава очакват в магазините нещо друго?

151

Запознат

преди 1 година

Нормалната печалба е 10/12% които продава на по голям марж да плаща 50%по голями данъци. Другото е мижи да те кажем. Така държавата ще печели повече.

150

123

преди 1 година

Какви са тия врели некипели? Картел между била и кауфланд ли видяха?

149

IM-дртiйУАЙТBoY!

преди 1 година

АммА тоз дебелан добре пооформил се тлъст 4ервеЙ и почти комюнист изглежда взе че направо откри д'хот вассер и почна да тръби на всеослушание и да ни поучава колько льоши били тия разхайтени крадливи и разбойнически настроени бизнесмени и търговци...Ами нали е в неговите и на колегите му от другите ведомства правомощия е да ги ОЗАПТЯТ тези самозабравили се айдуци. И почва да цитира разни практически прийоми, които много добре ги виждаме и знаеме,но кво от това - полза НЙЕНТЕ на хоризонта от това

148

Анонимен

преди 1 година

Варна, 3-ти март, празничен ден: ресторанти и кафенета се пръскат по шевовете от клиенти, хотелите, които работят в момента - пълни догоре с туристи. Народ щъка с колите навсякъде, въпреки цената на горивата. В магазините - опашки, количките на пазаруващите пълни с всякакви глезотийки за хапване и пийване. Мда, за бедна страна като нашата не е много зле, нали? Разбирате ли сега защо цените на всичко са високи? Населението очевидно разполага с пари,търговците само използват това...

147

Дааа бее

преди 1 година

Пазарната/Капиталистическата икономика има само една цел - печалба... за това в Германия не говорят за пазарна икономика, а за социално-пазарна-икономика - "Soziale Marktwirtschaft" защото свободният пазар не е социален - а за да си държава и общество трябва да има и социална точка. България не е като Германия на социално-пазарен-модел, а е като САЩ - на див неолиберален свободен пазар.

146

Анонимен

преди 1 година

Дадохте борсите на мутрите и после що така. Купувайте си от производителя и цената ще е ниска.

145

Анонимен

преди 1 година

Това от изпита за канадско гражданство ли е?

144

чичо Митко

преди 1 година

Хотелите са пълни за Великден. Няма нищо притеснително.