49

Анонимен

преди 1 година

До Историк 41 Не бъркаш ли понятията "елински", "византийски" (на Източната Римска империя) и гръцки (на гръцката държава, създадена преди около 200 години)? Днешните гърци си присвояват историята и постиженията на Древна Елада и на Източната Римска империя. Да не говорим пък за народите и племената, населявали тези две стари държави - по кръвна линия днешните гърци имат ли нещо общо с тях? Така че, историко, който ти е дал дипломата, той е за бой!

48

Анонимен

преди 1 година

До N50 Пастеиш дъ Белем и пастеиш дъ ната е едно и също. Просто в Белем (или по-точно в една опеделена пекарна там) правят уж най-добрите пастеиш дъ ната.

47

"МЕДЖАЛИС"

преди 1 година

ТУРСКОТО "НАРОДНО СЪБРАНИЕ"..!!!!

46

ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ

преди 1 година

В турския "МЕДЖАЛИС" ---винаги е имало български представители за депутати ---като тъста на писателя СИМЕОН РАДЕВ --- С РАНГ НА ПАША!!!!!

45

Не мога...

преди 1 година

...ДА СИ ПРЕДСТАВЯ СВЕТА БЕЗ БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ...КЕ УМРЕМ ЗА НЕЯ!!!

44

Анонимен

преди 1 година

Тотално объркана и подвеждаща статия. Типична българска *** ! Баница със сирене е 5-тото най-вкусно печено тестено нещо. На английски - pastery !Първите две съм ги ял , а те са Пастейш да Белем и Пастейш де ната.

43

Дедо Йоцо

преди 1 година

Сгибам било сгъвам на български едно време, а се сега сгибать на руски е сгъвам, значи ония още ползват стария ни общ език, а ние вече сме модерни и сгъваме евроатлантически неща постоянно! Даже вече не сгъваме, а флексваме, учениците говорят на тубърски български

42

Анонимен

преди 1 година

Пачата къде забравихте?

41

Анонимен

преди 1 година

Кои са първите 4? Искам да ги сготвя!

40

Анонимен

преди 1 година

Баницата как я харесвате ? Боза +/ айрян -

39

Реалист

преди 1 година

До Историк: Забрави медицината. Латиницата също е базирана на гръцката азбука. Изобщо поставят основите на съвременната цивилизация. Жалко за тях че в последните няколкостотин години далече не са това което са били.

38

До Историк

преди 1 година

Единствено си прав за Олимпийските игри, а може би и за флотата, но и за това не съм сигурен ! Другите неща са съществували независимо от тях, а българските руни са имали над 130 символа, докато други известни - няколко пъти по-малко ! Създаването на кирилицата не е гръцко, а Християнско дело, с цел разпространяването на Божието Слово сред славянските народи, а не че самите гърци са се загрижили да ни правят азбука ! Хайде стига вече чуждопоклонничество !

37

Анонимен

преди 1 година

До Историк "Създават българската писменост базирана на гръцката" бва-ха-ха, буа-ха-ха, пха-ха-ха мноого болни хорица се скитат по планетата

36

Историк

преди 1 година

Не че нещо ама "малко' списъче с гръцките постижения.1.Полагат основата на историята, философията, математиката, правото, логиката2. Най голямата търговска флота дори и в момента3. Създават Олимпийските игри4. Създават българската писменост базирана на гръцката

35

Данчо

преди 1 година

До КосмонавтИ ДНК то се влага в баницата ли?Ти си един пишман патрЕот, дето измерва патриотизма с баници, пиене на ракия, носене на путури( турско облекло) по разни празници.Има неща с които може да се гордеем- училища във всяко селце, трудолюбие и хубава земя. Уви баницата не е от тях.Що се отнася до гърците...повечето им министри на Османската империя са гърци турци и евреи. Българите са били добри земеделци и това е. Да си патриот не означава че трябва да преиначаваш историята.

34

Класация

преди 1 година

За баницата не знам дали е 5-тото най-вкусно ядене със сирене в света, но определено знам, че родния(безроден) руcороб е най-т..ъпото създание в света.

33

Космонавт

преди 1 година

До Данчо Спокойно, спокоен съм. Има общо, нарича се ген/генотип/днк. Кажи сега за гърците, какво са изобретили след Христа, защо опорочиха Християнството? Защо гърците се притесняват да оставят брат и сестра да спят в една стая ако са полово зрели? Най вероятно се притесняват да не завъртят някоя баница? Ето ти и нещо за домашно, нещо като хоризонтала с две вертикали - какво е общото между СветаГора в САЩ, култът към Кали и гърците. Може да се явиш с отговора след 2-3к ре-инкарнации. Лека :))

32

Данчо

преди 1 година

До космонавт:Споко ше получиш инфаркт!:)))Какво общо има баницата с Христо Ботев и прочее дивотии дето си писал?

31

Космонавт

преди 1 година

Пак до Данчето Кажи ми скитнико, знаеш ли коя българска битка се изучава в Уест Пойнт академия? Знаеш ли, че е имало долен и горен Египет, кой ли е бил втория? Знаеш ли, че Яхин и Воаз се намира в България? Знаеш ли, че душите влизат само през Странджа и излизат само през Сокар (точно така, не е сакар а сОкар) Както казва капитан Америка - мога да го правя цял ден, но ти не си струваш.

30

Космонавт

преди 1 година

До Данчето Разбрах, че много си излизал и тъй като обичам информацията във всичките и форми, ще те попитам - ходил ли си в Техеран в музея на България? Ходил ли си на китайския площад където Христо Ботев стои между стоте най велики личности в човешката история? Чувал ли си за структурата на ЦРУ и как е взаимствана от тайните комитети на Левски? Знаеш ли за приноса на българите за основаването на Якония и Корея където е имало 3 държави основани от българите. За изобретения няма да говорим ..