123

Анонимен

преди 1 година

Голямо е неразбирането за търсенето и предлагането. Накратко, за условията в България, колкото по-малко е търсенето, толкова по-високи са цените. Водещото в България е търсенето, а то намалява с изоставането на доходите, което води до още по-високи цени.

122

Невидимата ръка

преди 1 година

Нарушение на какво точно са надценки с 90%? Това е свободен пазар. Като всички спрат да купуват скъп кашкавал и сирене например, те ще останат по магазините и щат нещат търговците ще им намалят цените, вместо да ги хвърлят. Ние все пак живеем в демокрация, не социализъм. Ако има и по-голяма конкуренция или производители и много стока на пазара, цените логично ще паднат. Вместо да преследва търговците, държавата трябва да подпомогне дребните производители.

121

Анонимен

преди 1 година

Не ми се мисли какво ще стане когато приемем еврото и се присъединим към ЕЦБ?! Инфлацията ще скочи двойно.

120

Анонимен

преди 1 година

Всички борси са на мутри или на хора от ГЕРБ, какво се описвате, че ви товарят с цените. Те така са свикнали.

119

П. К.

преди 1 година

До 111-с тази граматика, по-добре не пиши нищо...

118

П. К.

преди 1 година

Българина е мръсен спекулант!!!!!!

117

Малко магазинче

преди 1 година

Какво сте се хванали за тази надценка в проценти? Че аз имам артикули, които продавам със 600% надценка. И какво от това, като съм взел артикула на 10 стотинки. Виж, ако продавах автомобили и 5% щяха да са ми достатъчни при една продажба месечно.

116

Анонимен

преди 1 година

До Накратко 106 Я си помисли, те кога са си тръгвали въобще?

115

до 119

преди 1 година

веригите де им викаш, 1- се управляват от българи. 2ро-българи работят в тях и то с хиляди. Тоз ***-от-ски призив -изгонете ги, означава оставяш бе работа хиляди български семейства, сещаш ли се? и оставяш кварталния магазин , който продава дори с по-висока надценка. Таз злоба срещу веригите не е нищо друго освен омраза към всичко дето не е руско. Прозрачен си и евтин ;)

114

нарушенията

преди 1 година

са ясни. не е ясно какви мерки се взимат, кой е наказан и как се предотвратява грабежа в бъдеще? Тва е интересно, другото е празни нпроказки де всички ги знаем

113

Бонго Бонго

преди 1 година

76 ти пъпеш))))България стана член на Европейската централна банка и сега контрола върху всички банки е от Европа. Лихвите преди бяха 15 процента при кредит и след определено време ставаха 30 %.Сега вече лихвите паднаха до 8% и пак е много.Можеш ли да смяташ??? 15 е повече от 8 , двойно .Ъндърстен му?

112

....

преди 1 година

Не виждам за какво могат да ги накажат, освен за картел.За високи цени няма как да бъдат подведени под отговорност. Цената е тази, която се плаща, при покупката. Не се и съмнявам, че 95% от пишещите тук няма да се поколебаят да продадат стока, ако могат да го направят със 100 или 200% печалба.

111

Анонимен

преди 1 година

Веригите са колонизатори не са колониални сме ние колония заден двор втора че и трета ръка дръжава.

110

Анонимен

преди 1 година

Когато има промоции цената наполовина клони към нормалната. Но пък промотираната стока е "ограничено количество" и дори изчезва.

109

Анонимен

преди 1 година

Бойко не е лош. Тръгна да дава оръжия за да спаси сам себе си. Но оръжията убиват. Не когото трябва.

108

Анонимен

преди 1 година

Koлoниaлнитe вepиrи иrpaят kapтeл, вeчe ycnяxa noчти нanълнo ga зaтpият бълrapckoтo ceлcko cтonaнcтвo...

107

Анонимен

преди 1 година

До 106 - Млаки уееее

106

Анонимен

преди 1 година

118 - Еми сяяя то грубу казано. Па и ти па ко са заяждяш... Айде стига

105

тато

преди 1 година

Храните винаги във веригите, като Кауфланд, Билла, Фантастико, Лидъл са били със 100% надценка. АКо качкавал ( 400 грама) СЕГА в тези вериги е 16 лева при производствена цена 8 лева, ПРЕДИ 2 години, същия кашкавал беше с цена 10 лева , при производствена от 5 лева. Този подход от 100% надценка дава възможност на веригите да промотират стоките в даден месец от 2- до 50 % намаление и пак да са на печалба. ГРАБИ народе!

104

Анонимен

преди 1 година

Като не ви харесва не купувати и толкос. Секи сам си приценя