105

Анонимен

преди 1 година

А, абе тия още ли не са превзели Кремъл? Чудна работа. Как мачкат руските войски, а пък още не са го превзели.

104

Въпрос

преди 1 година

Колко украйнци са преживели бе Зелко ? И как? Населението на Украйна е преполовено благодарения на теб. За теб знаем, а и дори си понапълнял от войната. Ама пък какъв украинец си ти?

103

Анонимен

преди 1 година

Рашия не жали биомасата. Около Бахмут е като масов гроб. Наскоро овакантиха Киев, Херсон и Харков, дето били "вечна Русия" или нещо подобно. Сега за всяко малко градче ще има концерт в Москвя, и Путин ще говори реч по телевизора от бункера.

102

Опаа!

преди 1 година

Днес укрите заявиха, че видиш ли можело ГЕРОЙСКИ да изтеглят войските си от Бахмут?Нещо като победоносно отстъпление хахахаааааа...............

101

Антипутиноид

преди 1 година

Я да видим рашистите в коментарите дали имат някой нов бисер :)

100

Голата истина

преди 1 година

Преживяха зимата?? То допреди 100г. и ток и газ нямаше и доста зими са приживявани.В 21 век без ток,вода парно и интернет живот ли е? Всеки ден по 1520000 украинци офицялно напускат страната.Оше поне 3-4000 мъже мажду 18 и 60г. напускат по "втория начин" по къра в Молдова. Още 5-600 за съжаление напускат за винаги този свят на бойното поле и още поне толкова остават инвалиди за цял живот.Аритметиката не е особенно в полза на мечтаната ПЕРЕМОГА

99

Тъмньо Здрачев

преди 1 година

Енергийната криза продължава, велком в България..... така и ще стане ще видите ...

98

Анонимен

преди 1 година

Докога ще ти храним "бежанците " ?!

97

тя

преди 1 година

Пиша си мнението ,но ме трият !"Свобода" - няма такова понятие !

96

Анонимен

преди 1 година

В момента ЕС обръща голямо внимание на артилерийските боеприпаси, тъй като украинските войски са ангажирани в продължителни битки с руснаците в източната част на страната. Главният дипломат на ЕС Жозеп Борел планира да предложи пакет за спешна подкрепа от 1млрд.евро,насочен към доставка на боеприпаси. През нощта снаряд удари жилищна сграда в Запорожие, разрушавайки няколко етажа. Четирима души загинаха, повече от десет бяха ранени. По предварителни данни това е ракета от комплекс С-300.

95

Анонимен

преди 1 година

Спонсорите на нацизма. Авторитетното американско издание Politico: "ЕС предлага да отдели 1млрд.евро за боеприпаси за подкрепа на Украйна в продължаващия конфликт с Русия, по-специално за 155-мм артилерийски снаряди.ЕС използва извънбюджетен междуправителствен фонд,наречен Европейски фонд за мир,за да възстанови разходите на страните,които изнасят оръжия за Украйна.Този фонд отпусна 3,6млрд.евро военна помощ,а през декември миналата година страните-членки на ЕС решиха да увеличат финансирането му с още 2млрд.евро през 2023 г.

94

Анонимен

преди 1 година

Американското командване в Европа съобщи за прехвърлянето в базата в Исландия на самолет E-6B Mercury, който е предназначен за връзка и координация с атомни подводници. Наричат ​​го още "самолетът на Страшния съд". E-6B Mercury пристигна в Исландия като част от "операция в зоната на отговорност на командването на въоръжените сили на САЩ в Европа". E-6B Mercury е въздушен команден пункт, чиято задача е да контролира въоръжените сили в ядрена война.

93

Анонимен

преди 1 година

Новини от Угледар.Все още се водят позиционни боеве в района на Угледар.Руската артилерия работи.Морските пехотинци са фиксирани в района на дачата.Не се очакват големи промени в близко бъдеще.Ще има ожесточени битки.Загуби има и от двете страни.Вчера Ходаковски(един от командирите край Угледар)се оплака от още по-ограничени боеприпаси от преди.Каналът Телеграм-канал Война История Оружие пише,че има "добри новини от производствените фронтове. Информирани сме, че производителят на БПЛА, компанията Кронштадт, вече е влязла в масово производство след реорганизация и промени в ръководството. В доп

92

Случаен минувач

преди 1 година

Укрите преживяха зимата, защото беше мека. Средните юлска и януарска температури за Киев са +20 и -5 С. За Москва са съответно +19 и -10. Тая зима температурите в Киев не паднаха под -5. Но най-важното е, че руснаците не се настървиха да унищожат всичките им подстанции. Ако сериозно се бяха заели да го направят с дронове, всичко щеше да бъде взривено и оставено без ток.

91

Само преди месец

преди 1 година

изглеждаше, че войната ще се проточи и догодина. Но от как се заговори за предстоящата загуба на Бахмут взеха всякакви ПиАр акции да правят. "Масирани" атаки с дронове, заплахи за нападение на Преднистровие и отвоюване на Крим... наркотиците верно не прощават. Много зависи и колко реално ще пристигне от обещаното, но въпреки всичко изглежда, че до края на тази година може да приключи филма. Това е добре за всички, колкото по-рано толкова по-добре.

90

Анонимен

преди 1 година

До Късата памет.Е ти къде видя зима бе,или си дрънкаш глупости щото нищо друго не знаеш да кажеш.

89

Късата памет

преди 1 година

Не съм чел скоро коментарите затова да питам русофилите - кво стана със студената зима в ЕС, щото си имам и ток и газ и нас е 25 градуса. "Гениалния" план на късия диктатор да се простреля в краката като загуби най големите си клиенти още ли е сила ? Цената на газа стана ли 3 000 евро както ни обещаваше Песков или в момента е около 60 евро ?. Предполагам, че никой няма да ми отговори защото вече са спуснати нови о.пор.ки и старите са забравени.

88

Анонимен

преди 1 година

Ден по-рано един от украинските военнослужещи заяви,че ВСУ губят по една-две роти на ден в Артемовск,поради което според него е по-целесъобразно частите да отстъпят и да заемат отбрана на нови рубежи.

87

Анонимен

преди 1 година

Украинските войски най-вероятно ще бъдат принудени да напуснат Артемовск,смята депутатът от Върховната Рада Сергей Рахманин. "Ако погледнете картата,когато Бахмут е покрит от две страни, няма смисъл да защитавате на всяка цена".По думите на Рахманин ситуацията в Артемовск е критична,основният проблем е контролът на огъня на ВС на РФ по всички пътища за снабдяване.При тази ситуация украинският депутат не смята за логично да защитава града на всяка цена.Ден по-рано един от украинските военнослужещи заяви,че ВСУ губят по една-две роти на ден в Артемовск,поради което според него е по-целесъобразно

86

Анонимен

преди 1 година

Повече от 500 трупа на военни, включително на ВСУ, са открити в полска мина.Гробището е открито в мина Богданка(40км от границата с Украйна).Сега полските военни са дошли на място за да проведат разследване.Няколко миньори са отведени след разпит в Люблин.Сред поляците се носят слухове,че там са докарани телата на чужди наемници,загинали в зоната на СВО.Според друга версия,това са телата на ранени украинци от ВСУ,които са били разчленени за органи,за които се твърди,че са откарани в Европа за "лечение".Миньорите казват,че може да има няколко гробища, тъй като тунелите периодично се засипват.Оч