15

онзи

преди 1 година

Препоръчително е "разбирачите"преди да коментират за да добият представа. да се запознаят с /ПДВ--правилник за движение на влакове/и осигурителната техника в България .За сведение от преки наблюдения ,гръцката осигурителна жп система е от най примитивните.Работи се на юнашко доверие.

14

ПроСоТо

преди 1 година

СЪЩИЯ случай имаше преди години и в ж.п. участъка Пазарджик-Пловдив..Пуснали два влака един с/у друг на един и същ коловоз...Куриоза е,че въпреки че са разбрали за грешката,никой не се е сетил да изключи контактната мрежа и така да предотврати катастрофата.....Не знам какво се е случило нито с машинистите,нито с началник-гарите..

13

Анонимен

преди 1 година

"Пътническият влак с 350 пътници в него, пътуващ от Атина за Солун, се е движел по лявата част на железопътната линия, предназначена за влаковете, пътуващи на юг" - А ПЪЛНИЯТ *** който управлява влака не вижда ли! Не усеща ли че е в насрещните релси, поне да попита??

12

Анонимен

преди 1 година

До Никола: Има система за електронно управление в България (ETMRS) но е само по главните линии. То по другите влаковете се движат с 30-40 км/ч и имат повече време да спрат при инцидент.И не, системата не е от комунизма, внедрена е през последните 10-15 години.

11

До Тотенкопф

преди 1 година

Не, не е по-зле.Не коментирай неща, които не разбираш.

10

Totenkopf

преди 1 година

Хахахаххах в България е още по зле

9

ужас...

преди 1 година

...ръчно...в 21 век ??!!

8

Анонимен

преди 1 година

В днешно време и пеша нее безопасно да се движите. Влаковете са допотопни автобусите ги карат хора в пенсионна възраст. Абе направо ужас.

7

Анонимен

преди 1 година

Съветската система на БДЖ работи. Американците и британците не са им направили система за сигурност и управление. До 1973 година имаше военна диктатура в Гърция и нищо не са строили, само са преследвали левите партии и са убивали хора.

6

Анонимен

преди 1 година

Тираджийската мафия

5

Никола

преди 1 година

Въпрос: Имаме ли подобна електронна система за управление на трафика в България? При липса на такава, ако разчитаме единствено на действията/бездействията на пияния бедежеец, то значи е въпрос на време Дано не съм прав.

4

Анонимен

преди 1 година

Нали има датчици по линията...тия са страшни безхаберници ...

3

железничар

преди 1 година

Все ги сочехме за пример гърците, а то какво било....,че се случи. ,,Трай си бабо да не дойде при нас..."

2

Не може

преди 1 година

Негативизма на чужди страни не ми влияе .Първо Турция после Гърция да ама аз съм България честита баба Марта много усмивки и хубаво настроение !

1

Анонимен

преди 1 година

"електронните системи, които предупреждават машинистите за предстояща опасност, не работят от години" - програмисти сър. Автоматизират света и нямало да има нужда от "бачкатори". Самоопределят се като електронна аристокрация, сър.