35

Лош

преди 1 година

При тая инфлация с удръжките нищо не струва а и без удръжки е гола вода.Тая година не е започнала още те за другата говорят!Другата тая заплата ако изобщо я увеличат ще е равна на сегашната т.е.връвчица да се обесиш няма да можеш да си купиш с нея!

34

gg

преди 1 година

айде пак почнаха с популизма за МРЗ... вие не разбрахте ли, че МРЗ не издържа държавата... и че доста хора, които са в сегмента средна заплата си тръгват... та продължавайте...

33

Анонимен

преди 1 година

Ако ГЕРБ не бяха завзели властта още през 2020 година минималната заплата щеше да е 1300 лева.

32

Любо

преди 1 година

Хахахаха, а кой ще печата, бе??? Моите очаквания са за 10-20000 лв минимална още догодина, да може като приемем еврото на 1 януари, да стане 5-10000 еврака заплатата. И моите илюзии са по-готини от тия разбиратори от снимката.

31

Анонимен

преди 1 година

През 2023 средната ще е около 2100 лева, а минималната 780 лева, което е 37% от средната. През 2024 средната ще е около 2400 лева и при минимална 900-1000 лева, тя ще е е 37-41% от средната

30

Анонимен

преди 1 година

Да сложат таван на хляба и млякото, пък да видим търговците дали ще спрат да продават хляб и мляко. Ако спрат, тогава млекарите и хлебарите ще излязат навън да си ги продават и хората няма да останат гладни.

29

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 32 : Пропуснах и уредите Miele 2ра ръка, пак на изплащане. Теглиха кредити да демонстрират фалшив пазар, сега ще мълчат и ще работят, че вноската иде.

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 32 : Трябва да работят. Панелката в обеля, 100 инчовия телевизор, айфона и германската 10-годишна бракма на изплащане имат вноски и падежи. Ако са по улиците няма кой да им внесе за ипотеката, а това че продадоха земите на дядо си на село не е достатъчно.

27

Анонимен

преди 1 година

Българчета , зле сте и ще сте още по-зле, защото сте само в интернет , вместо на улицата с жълти павета в ръка ! Най-бедните с най-високи цени на храните в Европа - докога ще търпите бе , нещастници !

26

карачанаков

преди 1 година

Ама няма те да ги плащат а работодателите ,на чужд гръб и 100 тояги са малко

25

Некъф

преди 1 година

И ква файда, вдигат заплатите с 10%, а стоките от първа необходимост с 100%. Голяма далавера няма що!!!!

24

Анонимен

преди 1 година

Тая девойка като виден профсъюзен деятел мястото и не трябва ли да е на улицата повела своите членове на протест,а тя горката обикаля ТВ студиата и си прави вятъъъър на устата?

23

Котка

преди 1 година

До Анонимен 26 И аз имах подобна шефка. Ако закъсаш, бъркаш в парите за стока, записваш взетата сума в специална тетрадка и връщаш когато можеш и както можеш. Работеше се спокойно и приятно.

22

Хаха

преди 1 година

До Анонимен 15 "Не познава никой..." Би ли споделил цените на наемите, транспорта, храната и напитките в ресторант, стоматологичните, водопроводните, дърводелските услуги в чудесното място, което обитаваш? Или тия неща не ги ползваш там, щото живееш с още 10 бекяра в двустайно апартаментче в турския квартал и пестиш от всичко, нали?

21

Анонимен

преди 1 година

Не всички работодатели са лоши. Моя предишен шеф лека му пръст раздаваше заеми на работниците. Примерно ти трябват 10 хиляди лева вместо да отиваш в банката взимаш от фирмата без лихви и с твърда вноска от заплатата и за какъвто период искаш. Случи се някакъв проблем винаги помагаше с пари. Даже се е случвало за 200-300 лева изобщо да не ги иска да му ги връщаш после.

20

Анонимен

преди 1 година

България"страната на неограничените възможности"с най ниска цена на горивата,с най ниска цена на електроенергията,с най нисък данък печалба десет процента,с най високите цени на хранителните стоки,И Всичко това съчетано с най ниското заплащане на труда-средна брутна заплата през 2022"огромната"сума от 870 Евро!

19

Професор

преди 1 година

Трябва да има стабилност на икономиката. Увеличение на МРЗ ще докара по голяма безработица и инфлация. Минималната заплата трябва да бъде твърдо (чисти) 200 лева на месец. Колкото за един хляб на ден и вода. Който иска пиле с ориз да работи в чужбина. Ако управляващите продължат с тези увеличения на МРЗ ще станем като Гърция. В Гърция знаете каква криза има.

18

Анонимен

преди 1 година

До 22 : Робовладелци са твоите. Моят е лидер. Кара 10 годишно ауди, но ми плаща достатъчно да сменям колата на всеки три години с чисто нова и без да се налага кредит. Не мисли че всички работодатели са робовладелци, има и много свестни. Всичко опира до качествата на работника, и повечето не заслужават и стотинка, но винят други за това.

17

Анонимен

преди 1 година

значи искате таван на цените, ама искате заплатите ви да са без таван. И работодателите откъде да вземат пари да ви ги платят?

16

Анонимен

преди 1 година

"В САЩ е 7 $ на час и ако успееш 40 часа което е рядко.." Ако не успееш значи те мързи. Там няма проблем да работиш на 2-3 работи и събота или неделя. Никой не те ограничава. Минимума взимат за работа без абсолютно никаква квалификация и ако не знаеш език. Да го кажем така, мексиканците взимат по толкова за нищо правене..дори те ако отидат на строеж взимат доста повече