23

Анонимен

преди 1 година

През далечната 1968 г.съвсем подобна катастрофа се случи в България до Пазрджик.Аз тогава курсант с моите колеги отивахме в отпуск.Нощно време .Началото на февруари.Тъкмо се обличахме за слизане когато влака започна силно да забавя и последва сблъсък който ни прати на пода.Причината пак беше началник гарата.Преуморен губещ представа той насочва нашия влак и товарен.Машинистите от товарния без да мислят скачат а в нашия влак машиниста нарежда на помощника да се махне.Забавя до сблъсъка и загива

22

Алекс

преди 1 година

До Истината Била е ,но вече не е.И точно това ли е статията,под която да ни образоваш по история?

21

Анонимен

преди 1 година

Тишина. Със съседи пием Узо, с масли и слушаме най тъжното Сиртаки, Сиртакито от Зорба Гъркът. Тишина и тъга за нашите гръцки съседи.

20

Анонимен

преди 1 година

Номер 16 съм. Няма какво да ми цъкате минуси. Там машинистът получава по радиостанцията инструкции "Карай смело на червено!" и изпълнява, без да знае този, който е дал указанията къде е гледал, колко ракии е изпил и коя стрелка в коя посока е забравил. Отделно карат с колкото им стиска - по линия за 160 км/ч с вагони до 160 влакът се движи с 200. Въпросната линия има най-съвременната ECTS система за управление на движението, но тя не работи, защото естествено е несъвместима с такива своеволия.

19

АнонимеН

преди 1 година

АБСОЛЮТНО БЕЗОБРАЗИЕ! ТАМ ТОЧНО ИМА РЕЛСИ И ЗА ДВЕТЕ ПОСОКИ ! КАК ТОВАРНИЯ ВЛАК СЕ Е ОЗОВАЛ В НАСРЕЩНОТО НЯКОЙ Е ВИНОВЕН

18

Анонимен

преди 1 година

високотехнологична китайска електроника ... тия, жълтите, така ще направат и нещо в космоса, накъдето напират...мноо на сериозно се вземат, напълниха света с китайски ***, абсолютен саботаж ...и вируси пуснаха, животинките изядоха, и са страната бълваща вредни емисии в атмосверата...второ место след путинистан

17

Анонимен

преди 1 година

Пич0ве, линията там е двойна! За да се сблъскат челно влаковете, мирише на саботаж!

16

Анонимен

преди 1 година

Машинистите са ударили рязко спирачки, но малко след това е последвал ударът. Т. е. според очевидци от влакът машинистите явно са се опитали да спрат пътническият влак.

15

Анонимен

преди 1 година

Все още е неизвестна причината за сблъсъка?Това може да го кажат само олиго френи. 30 години съм работил като машинист и най много мее било страх някой заспал стрелочник да не пусне насрещен влак в междугарието. В днешно време стрелочници няма осланят се на компютрите. Някой бъгнат комп е пуснал товарният влак срещу пътническият и е станала кашата. По интересното е къде са спали мешинистите и не са разбрали че вървят в един коловоз. За пръв път ли минават от там? Жалко за почернените семейства.

14

Анонимен

преди 1 година

До Муахаха Moже и да се окаже виновен...Както за сваления малайзийски Боинг!

13

Анонимен

преди 1 година

Гръцките железници са по-зле от българските, редовно не спазват никакви правила, съответно търкалят вагони в дерето. Много жалко за хората. Аз в Гърция пътувам само с автобус, колкото и да съм фен на влаковете. Преди години техните управници пуснаха скоростни влакове до София, но забранени за българи, понеже ни смятат за второ качество хора.

12

Анонимен

преди 1 година

Но 5 по добре да изчезнеш от тази земя

11

Истината

преди 1 година

Половин Гърция е била българска обаче заради скапаната царска фамилия управлявала до 1944 година в България, ни отнемат териториите.

10

МОЛОДЕЦ СУКА

преди 1 година

Alax akbar,ben sen @

9

Старият машинист

преди 1 година

Според мен, първоначалната информация е неточна. ЖП линията е двойна. Вагони от товарния влак са дерайлирали, завъртяли са се и са паднали върху съседната линия. Те са препречили пътя на пътническия влак и е станала катастрофата. Няма пускане и челен удар на влак срещу влак. Това е мое мнение. Очакваме подробна информация.

8

9

преди 1 година

Не била известна причината за грешката!? Ми човешка грешка....движещи се по една линия един срещу друг...

7

x

преди 1 година

Човек по-добре да не се ражда. Толкова страдание на тази земя.

6

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 4 В 21-ви век, да се сблъскат челно два влака - или е тотално безхаберие, или саботаж! 50-50! Горките хора, да почиват в мир!

5

Анонимен

преди 1 година

Направо е абсурдно, при днешните технологи, да сблъскаш 2 влака. Някой много се оср..

4

Историк

преди 1 година

Половин Гърция е била българска обаче заради скапаните комунисти ни отнемат териториите