26

Анонимен

преди 1 година

Мо той човекът се е хранел съвсем правилно. Явно обаче е вземал и нещо друго, някакви анаболи.

25

До 24

преди 1 година

Абсолютно вярно. Само че за умномрасивите вегани месото е вредно, а картофения чипс върха на сладоледа. :-)

24

Анонимен

преди 1 година

Мозъка се храни с глюкоза/въглехидрат само когато няма достъп до мазнини. Еволюционно мозъка е адаптиран да гори мазнини, но високовъглехидратната диета от хляб и захари го принуждава да се храни с тях. Четете качествена информация и не се излагайте. Има много дебели хора с изключителен запас от мазнини, но мозъка не може да ги гори щото се наплюскват с хляб и други въглехидрати. Инсулина е нон-стоп на макс заради хляба и така почва историята с диабета и проблеми със сърцето.

23

Анонимен

преди 1 година

До 17 Мозъкът сам по себе си е мазнина. Животинска мазнина. Има достатъчно статии по въпроса за нуждата от нея за нормалното му функциониране... но както виждам ти имаш недостиг.

22

киро

преди 1 година

Здравословно хранене?!Че с какво? Къде е тази здравословна храна? Голям майтап.

21

123

преди 1 година

До Истината до 15Това дето си го писал, момче, го кажи на лекарите-нефролози. В научните списания, вкл. и В Science, през годините можеш да прочетеш доста взаимно изключващи се твърдения, респ. доказателства. Науката, вкл. и медицината, търпи развитие. То освен да се чете, трябва и да се разбира.

20

Анонимен

преди 1 година

Яжте бе, яжте! Да не ревете после..

19

Анонимен

преди 1 година

До До 14 Стига с тая захар! Откъде го измисли изобщо? За синтезът на миелин трябват полезни мазнини. Полезни, подчертавам!

18

Истината до 15

преди 1 година

Направи си труда да прочетеш малко медицинска литература на английски език или някой учебник по биохимия. Ама то трябва и английски да знаеш, а това клавиатурна нинджа като теб няма как да знае. Това което казваш за бъбреците и протеина е мит разбит от списание Science още преди 20 години и потвърдено още 100 пъти след това от всякакви професори. Протеина удря бъбреците единствено при хора, които пият системно алкохол и приемат малко течности. Чети момче!

17

До 14

преди 1 година

Мозъка се храни единствено и само с захар (въглехидрати). Не зная как твоя мозък мисли с мазнини. За сърцето важи същото

16

Истината до 15

преди 1 година

Например че за последните 40 години са проведени стотици научни изследвания, които показват новите медицински открития

15

123

преди 1 година

До ИстинатаИ какво общо има комунизма с високопротеиновото или нископротеиново хранене? А изследване на мозък правите ли? Медицински факт е, че приемането на големи количества протеини за продължителен период от време може да увреди (да не кажа уврежда) бъбреците.

14

Анонимен

преди 1 година

Човек има нужда от животински мазнини, за да може да мисли. Това е факт.

13

MaйMyнaтa

преди 1 година

До 6...На психическа диета са.

12

Наблюдател

преди 1 година

Накратко лекарката каза - яжте всички *** на пазара, ние имаме хормони в инжекции с които ще ви оправим

11

Стария Джо

преди 1 година

Тази сигурно няма достатъчно пациенти защото хората свикнаха да четат ситния шрифт на етикета.

10

Истината

преди 1 година

От 17 години съм на високопротеинова диета, правя си кръвни изследвания 4 пъти годишно плюс профилактични прегледи и всичко е наред. Нека тази докторка да покаже медицински или научни изследвания, с които да се аргументира. Защото чета постоянно медицински доклади и само тук и още няколко държави лекарите повтарят едно и също от комунизма. Всички знаем как вземате пари от медицинските представители за всяко изписано лекарство. И кое му е вредното да четеш етикета на храните

9

123

преди 1 година

До една жена Ще ви дам съвета, който получих от ендокринолог за правилното хранене: Правилното хранене е начина на хранене при диабет. Както искате, така го разбирайте. Всичките тези залитания по т.н. супер храни на мен ми идват в повече. Няма лошо да се ядат храни от различни краища на света, но смятам, че трябва да се набляга на тези от твоя роден регион. Природата се е погрижила в различните части на света да има различни "супер храни". И повече движение на въздух, а не във фитнесите.

8

една жена

преди 1 година

Особено показателно е, че ендокринолог, вместо да съветва хранене за правилно функциониране на жлезите, решава да върши работата на психолога и да упреква тези, които сами са се информирали за правилното хранене, като набляга на крайните, естествено :)

7

Сата НАТО

преди 1 година

Особено като ме видат как ям свинска вратна с пържени картофи к пия кОла, притихват в страхопочитание.