61

Справедливост

преди 1 година

В България е див капитализъм. В нормалните държави има таван на надценките и контрол на стоките от първа необходимост.

60

Анонимен

преди 1 година

Днеска ги даваха по телевизията. За 1кг. краставици в оранжерията 4.00лв, в борсата 6.00лв и на пазара - 8.00лв. Те това е положението :)

59

До плюещите ГЕРБ

преди 1 година

Сега по добре ли живеете от както ГЕРБ не са на власт ? А ? Протестърчета. За това ли скачахте и опикахте Орлов мост ?

58

До 31

преди 1 година

Явно коментара на 31 номер е един от тези алчни търговци, защото ми написа да не мрънкам за големите надценки, които слагат на цените. Толкова си прозрачен! Няма как да ги напише това някой беден потребител

57

Анонимен

преди 1 година

Искам кашкавал за 400 лева килото, но да е с качеството на кашкавала от преди 1989 година, когато кашкавал Витоша струваше 4 лева при заплати от по 200-400 лева

56

Анонимен

преди 1 година

Така де само мутрите имат килограм акъл, щом могат да откраднат стотици милиарди за 12 години на власт.

55

ьаьаьа

преди 1 година

Какъв таван. Това да не е комунисъм. Стоката струва толкова на колкото има клиенти да я купуват.

54

Анонимен

преди 1 година

След 12 години кражби на ГЕРБ всичко ще ни е много скъпо. То ГЕРБ продължават да са на власт чрез втория ешелон на властта, а в икономиката всичко се командва от ГЕРБ и ДПС.

53

Анонимен

преди 1 година

Подрипвате за банани и тоалетна хартия, а всички получихме висока инфлация и мизерни доходи.

52

Анонимен

преди 1 година

"в големите магазини винаги е по скъпо....в един life" крем сирене на борчвор е 3,50 лв ,в "моят магазин" е 2,50 лв а в едно малко магазинче го взимам на 2,25 лв." ------------------ Така е, защото доста стоки първо ги иалагат във веригите, но след като полежат определено време, ги връщат на снабдителя и той ги предлага на малките магазинчета на понижена цена, защото са втора ръка.

51

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

КОГАТО ГЕРБ УПРАВЛЯВАХА ДЪРЖАВАТА НИ БЕШЕ СТАБИЛНА ПОДМЯНАТА ЮМРУЦИТЕ ОТРОВИТЕ ЧЕРЕПИТЕ ОВЛАДЯ ХА ДЪРЖАВАТА НИ И ЕТО ТИ РЕЗУЛТАТ НАЛИ СЕ РАДВАХТЕ ЧЕ БОЙКО СТЕ ИЗХВЪРЛИЛИ СЕГА СЕ РАДВАЙТЕ НА ИНФЛАЦИЯТА БЕЗАКОНИЕТО КРАЖБИТЕ ЛЪЖИТЕ МАНИПУЛАЦИИТЕ

50

Анонимен

преди 1 година

Цените скачали двойно от производителя до търговеца, а инфлацията била 17-18%. На кого да вярвам? Ако попиташ производителя - не е двойно, а четворно.

49

Анонимен

преди 1 година

Някой беше ми казвал,че в Щатите има закон за печалбата,не може, колкото ти си искаш, горното ти го прибира държавата.Така трябва да стане и у нас,иначе с проверки,със сайтове няма да я бъде,а и определено цените ги надуха заради еврото, предварително,да се застраховат, защото после е по-трудно!Ей, навсякъде,на където и да се обърнеш, тарикати!

48

Watch

преди 1 година

в големите магазини винаги е по скъпо....в един life" крем сирене на борчвор е 3,50 лв ,в "моят магазин" е 2,50 лв а в едно малко магазинче го взимам на 2,25 лв. в лидъл *** dave e 2,49 лв а в нормалните магазини на 1,90 лв го взимам . НЕ пазарувам във веригите магазини

47

Анонимен

преди 1 година

Колкото по-малко купуваме, толкова по-високо скачат цените, това е факт. Заради доходите ни изоставащи от инфлацията, купуваме по-малко и търговците вдигат цените, за да наваксат. Единствения начин да спрем бързото въздигане на цените е повишаването на доходите с темп по-висок от инфлацията.

46

Анонимен

преди 1 година

Трябва си таван на печалбите, а не на цените.

45

Анонимен

преди 1 година

Свръхвисоки цени и огромни печалби на наш гръб - това си е неразделна част от капитализма.

44

Попов

преди 1 година

Търси се някой, който безвъзмездно да плати и транспортира краставиците на150 км, предварително да ги опаковал, да приеме законовите фири и загуби за съхранение и транспорт, за негова сметка да бъдат заплатите и режийните на магазина и да внесе ДДС на продажбите.

43

Анонимен

преди 1 година

Комунизъм бил нужен чувам...

42

Анонимен

преди 1 година

ГЕРБ и ДПС държат и животновъдството, и хлебопроизводството, както и 95% от тържищата на едро. Именно те спекулативно надуват цените за да саботират Промяната, която им затвори кранчетата на Държавната хранилка. Тиквата ги хранеше с пари на данъкоплатците, срещу процент в Чекмеджето. Така в продължение на 12 години беше източвана Държавата.