348

Значи

преди 1 година

Щом за тях счупването на някакъв камък е "богохулство" нека кажат какво е погубването на живота и бъдещето на хиляди невинни хора в Украйна ! В Първото си послание до коринтяните (3/16,17), апостол Павел пише "Не знаете ли, че вие сте храм Божий, и Духът Божий живее във вас ? 17. Ако някой разори Божия храм, него Бог ще разори; защото Божият храм е свет;" ! А колко Божии храмове бяха разрушени дори в самата Русия по времето на Съветската армия, и защо това тогава не беше Бохохулство за тях ??!

347

Мужик

преди 1 година

Брей, че вие за богове ли се мислите щом това е богохулна постъпка!

346

леля Пена

преди 1 година

ЗА ПОВЕЧЕТО РУСНАЦИ ИМА САМО КПСС,КАКВО БОГОХУЛСТВО? А КАКВО ПРАВЯТ ТЕ В УКРАЙНА,НЕ Е ЛИ НЕЩО МНОГО ПОВЕЧЕ?

345

Сюлейман паша

преди 1 година

...брех, отприщи се стария паша и няма спиране!Та тия руснаци не мой ги разбра!Седнали в/у Менделеевата таблица с всичките елементи в нея,пафкат си ,,Казбека" и водката и от памтивека все в световния двор се заглеждат! А в техния огромен двор-разруха,липса на пьтища,инфраструктура...И колко км автобани имат?Само 650 км!!!Невероятно ,но факт!В Китай и САЩ-стотици хиляди!Говорим за автобани,не за обикновени пьтища!Невярващия русофил, провери в интернет!А можеха да живеят по добре и от швейцарците!

344

Ти да видиш..

преди 1 година

Я, руснаците вече били станали богове....

343

Анонимен

преди 1 година

За пореден път се убеждавам че хората живеещи в Русия са злобни дребни и завистливи душици, заслужаващи участта си на монголски роби.

342

Сюлейман паша

преди 1 година

...да,Чехов,Достоевски,Толстой,Чайковски,Большой театр и т.н.,но това е в миналото.В днешно време не могат да измислят нищо смислено в пользу человечество,адекватна мирна политика и всичко,което правят напомня Колыма,Сибир,ядрен апокалипсис!!! Навремето имаше Косигин,Подгорни и не плямпаха глупости всекидневно като сегашните!С една братска им страна като Украйна не можаха да се разберат!Опропастиха им живота за нищо,дето имаше един филм-,,за няколко долара повече"!Срам и позор!

341

Сюлейман паша

преди 1 година

..та това са само малки епизоди от деянията на , освободителите",преразказани стотици пьти от дядо ми.При тях нямаше льжи,преувеличения,шикалкавения-бяха сериозни и истински хора!Вярвам му безусловно,100%!!!Нямам нищо против обикновените руснаци но нека вече да се цивилизоват и да оставят света да заживеят спокойно!Нямат нито едно нещо,с което да спечелят симпатиите на хората!Всичко при тях е войнствено,все за войни говорят и пречат на света да заживее мирно!

340

Сюлейман паша

преди 1 година

...горкия бай Слави не можал да опази баба Тотка!Горките хора до края на живота си ходеха с наведени глави!Бяха почтени и трудолюбиви хора и се ползваха с уважение от сьселяните си турци.Каменните корита на чешмата в центьра на селото бяха издялани от бай Слави.Добьр майстор беше!Тогава бяхме деца и не ги оценявахме тия хора но как ми се иска сега да са живи и силно да ги прегьрна и да им целуна рька!!!По време набайряма как се радваха,че тумбата деца отиваше и на тях да им целува рькаЛипсватми!

339

Сюлейман паша

преди 1 година

...селото ни е на пьтя Силистра - Ш-ен и в руските колони един пияндур е паднал от камиона и се пребил.Погребали го като куче!Има му паметника до с.Дренци като ,, незнайния воин"!Е,няма война,няма хаос,как така не успяхте да му идентифицирате името?!Просто за тях човешкия живот нямал стройност,даже той да е техен!Жените ги скрили по таваните,понеже още с прекосяването на Дунава почнали и да насилват жени!Командира ,полковник Юсуфзаде е бил азербайджанец и не дал да се закачат туркините,но ...

338

Сюлейман паша

преди 1 година

...та още история по повода...Минали оттеглящите се германски колони и нито един войник не се е отбил в селото.Хвьрляли са цигари,консерви,шоколади...Баща ми беше 1934 набор и помнеше всичко!След седмица дошли тия,мизерниците.,,Корията отсреща почерня от народ и каруци.Имаше жени,яздещи биволи",разказваше баба ми.Влизали и отмьквали грозде,дини,пьпеши,сирене,кокошки,де що набарат...За капак насила присвоили 2-та коня на дядо ми!До края на живота си горкия не можеше да ги прежали!Били найхубавите

337

До 381

преди 1 година

Вземете научете малко история и спрете да повтаряте глупостите на Митрофанова, моля! НИКОГА не сме обявявали война на СССР, но те го правят. Второ, не сме пращали воиници на Източният фронт, за разлика от румънците например! Трето, какви нацисти сме били като не сме се съобразявали с немците поради горните две причини, и дори сме си спасили евреите! Четвърто, ние носим боевете по направление на Югославия след """освобождението" че сме си платили и за него! Стига сте повтаряли разни глупости!

336

аз ли съм проС или .

преди 1 година

ТОВА НЕ Е ПАМЕТНИК НА АГРЕСОР, а на съветските воини, освободили България от нацизма! НЕ Е ИЗДИГНАТ В ЧЕСТ НА НАПАДЕНИЕТО НАД УКРАЙНА, ЗА ДА СЕ МАХА СЕГА.

335

Анонимен

преди 1 година

Много сателити, много антени по това Руско посолство!

334

Nqkoi

преди 1 година

Богохулно? Че вие комунистите вярвате ли в Бог?А и този паметник не знам какво общо има с църквата, или бог, че е богохулна постъпката! Явно руснаците се мислите за богове вече!

333

Аз

преди 1 година

Чупещите паметници са хора с болни мозъци. А ако предишните поколения бяха разрушили египетските пирамиди или мадарския конник, или хиляди други паметници?

332

Анонимен

преди 1 година

Така навремето комунистите избиваха надписи по неудобни паметници. Ако ще я караме пак така, май е добре да решим трябват ли ни въобще паметници да ни напомнят за минали времена? Или да оставим само правилните? А някой ден да ги сменят с други, по правилни?

331

МИШО

преди 1 година

Да вземем да натрошим всичко Римско, византийско и османско и турско - всички са били агресори по нашите земи.

330

Анонимен

преди 1 година

Историята на България! ХУБАВО Е ДА СЕ УЧИ ОТ ДЕЦАТА КОЛКО И КАКВИ ХОРА СА ИЗБИТИ ОТ ОКУПАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ТИХНИТЕ СЛУГИ ОТ КОМИНТЕРНА С ТЕЛЕГРАМИ ОТ МОСКВА!

329

Първокласник

преди 1 година

Богохулство! Аз пък да не знам, че *** бил храм, а св. Альоша не е вдигнал автомат шпагин, а Светия кръст!