107

Аз

преди 1 година

Живея във Великобритания и нашата фирма премина на четири дневна седмица през юли и продължаваме и до момента.Започваме един час по-рано и не почиваме в петък,събота и неделя,а на ротационен принцип.Тази седмица почиваш понеделник,вторник и събота,другата седмица сряда,четвъртък и събота и т.н.Всъщност ми се намали работната седмица с три часа и един ден за същите пари.Всички компании взели участие в експеримента вземат на седмица пари за това,така че те не губят нищо.

106

Паралиев

преди 1 година

Парите, другари, са тук. Тези имат възможност да направят седмицата и 3-дневна. Впрочем един наш "инглиш ман", заяви на всеослушание, следното: "Дъ дей Афтър Тюздей из Фрайдей" Феноменална демонстарция на познаване дните на седмицата, или "Денят след вторник е петък". Този наш седмичен кУрифей трябва да улезне в книгата на Гинес, защото е първопричината за 4-ри дневната седмица и да получи немедлено Бритиш Ситизъншип.

105

реалист

преди 1 година

постепенно , голяма част от хората ще станат излишни , ще им плащат да си стоят в къщи , естествено колкото да не умрат от глад/безусловен базов доход/ , роботите нямат нужда от осигуровки, почивни дни, отпуски и болнични , това е ..който разбрал разбрал, който не е да е жив и здрав!

104

Някой недоволен

преди 1 година

До скайИ ти ли не знаеш български? 4 седмична работна седмица..... = 4 дневен работен ден......Българийо, за тебе те умряха.......

103

скай

преди 1 година

Тия наред ли са? Как така ще правят 4 седмична работна седмица.Знаете ли колко милиарда че и трилиона евро ще загуби българската икономика? ))))

102

Някой недоволен

преди 1 година

Може ли някой български учител да ми преведе израза " четиридневен работен ден"?Явно за драскачи по медиите няма стандарти по познаване на български език....

101

Г

преди 1 година

Това ясно показва колко зле е бизнеса в България, защото тук много фирми работят и събота и неделя и пак не сме и наполовина конкурентно способни спрямо западни компании. Мениджърите и управителите използват селско махленски методи особено в семейни фирми си нямат на идея как се управляват хора, процеси и средства ефективно. Никога няма да се доближим до стандарта и мисленето на западна Европа.

100

До 105:

преди 1 година

Напълно съм съгласен с теб. И това е много опасно. Ако работиш по 10-12 часа на ден, след това какви сили ще имаш за семейството (ако естествено някога създадеш такова), за най-малко 1 час спорт на ден, защото в противен случай затлъстяваш и се разболяваш рано или късно. Никога не съм мислил, че има толкова откровено наивни и мързеливи хора в България.

99

Анонимен

преди 1 година

Е заплати ще се понамалят, разходите ще се поувеличат, населението ще пообеднее, ще се поограничи за пътуване, храни с малък въглероден отпечатък, според нуждите на всеки, без разхищения и др., за намаляване въглеродния отпечатък, точкова система, с бонуси за добрите граждани - *agenda 2030*, все хубави неща, зелени и щастливи. За да е зелена и красива планетата, трябва мънички жертви в името на бъдещето за поколенията, с всичко се свиква, важно е да се иска от хората.

98

Анонимен

преди 1 година

Цялата идея на тази залъгалка е да подмамят работниците да работят по-дълги смени. Един човек вместо да работи пет дни по осем часа ще работи четири дни по десет часа и ще се скапе от работа та после ще му трябва още един почивен ден за да се събере. А работодателя може да си наеме още хора и всички ще му работят по десет часа. Опитват се да го изкарат че така работниците ще са по-добре но след време тия дето сега не го виждат ще разберат от личен опит че сделката не е добра.

97

Анонимен

преди 1 година

Преди година случайно гледах Киро Брейка по Ютюб, където говореше, че в България частен бизнес е невъзможен защото са останали най-мързеливите и некадърните. Не му повярвах тогава и си мислех, че се прави на интересен, но след като бегло преминах коментарите, ми стана ясно, че българското общество е тотално деградирало.

96

D

преди 1 година

Не ми е много ясно как ще намалят въглеродните емисии с по-къса работна седмица, като точно в Англия в почивните дни магистралите са най-натоварени и всички тръгват на път да обикалят.

95

Анонимен

преди 1 година

А Ганьовскияяя работодател ако може и неделя да му бачкаш и да имаш да го черпиш затова защото ти дава хляб в ръцете. Дотам стигнаха тия.

94

Анонимен

преди 1 година

Пътят към обедняването на хората. Планетата си е добре и климатът си е добре.

93

Я не обиждай...

преди 1 година

До Невероятни *** Даже и 3 дена стигат! При такова заплащане толкова работа...Като не можеш да плащаш, фалираш...Точка!

92

Анонимен

преди 1 година

Всеки си мисли колко ще му е хубаво да си стои повече време вкъщи, но като се замислиш че държавни, общински, образователни, здравни, правораздавателни институции също няма да работят, нещата спират да изглеждат толкова розови.

91

Янко Антивакс

преди 1 година

Поредният социален експеримент замислен от международните евреи с цел деградиране и дехуманизиране на човешкото общество! Не забравяйте че трудът е едно от нещата които ни прави хора!

90

Таня

преди 1 година

Нормално е да се върви към гарантиран базов доход и да няма нужда хората да работят.

89

Невероятни тъпаци

преди 1 година

Никой не ви забранява и сега да теглите голям заем от банката като си заложите цялата собственост, да основете каквато си искате фирма - ИТ услуги, програмиране, инженерни услуги, медицински услуги, чистене и каквото искате. Плащайте на вашите наети както другите, а ги карайте да идват само 4 дена в седмицата. Не забравяйте, че това важи също за лекари, полицаи, пожарникари, даже сега в Украйна ще се бият 4 дена, а в другите 3 ще се бият "от вкъщи" на компютърни игри. Много сте *** :)

88

Qwerty

преди 1 година

Не знам дали това е пътят към спасяване на планетата, но със сигурност е пътят към масови инфаркти и нервни кризи сред родните работодатели...