46

АБВ

преди 1 година

Дори учителската заплата да стане 1900 лв., това няма да привлече добрите специалисти по информатика и др., които се реализират с по-високо заплащане и в по-адекватна среда. Педагогически специалности завършват много посредствени студенти. Редица от тях по-късно предпочитат да работят за сходна или по-ниска заплата, но в по-иновативна, спокойна и градивна среда. Ако очакваме бъдещите учители да бъдат добре подготвени, би трябвало да се увеличат доходите на преподавателите във ВУЗ-овете.

45

Анонимен

преди 1 година

Няма лошо, ама реформирайте образованието, въведете контрол. Само с вдигане на заплатите, нищо съществено няма да се промени, а нашето образование в момента е много зле с малко изключения.

44

До 45

преди 1 година

"Учителите преподават така, че в главите на учениците не остава нищо. Получават си заплатите. По амбициозните родители плащат за частни уроци. Контрол и резултати в училище никакви." ---------- Как да им остане нещо в главите, като там няма друго освен чалга и гъЗария? Ти що не работиш без заплата? А частните уроци са индивидуални, а не с 20-30 ***, от които само едно или две деца имат желание да учат. Контролът се извършва от МОН. Учителите не могат да правят даже забележка, щото ще ги бият

43

хахахаххххх

преди 1 година

чудно , а резултати - ЗЕРО . Псевдо даскали и американски *** от заедно в час . Образование , просвета ... и един мармот завива шоколада в станиол

42

Анонимен

преди 1 година

До АнонименУчителите преподават така, че в главите на учениците не остава нищо. Получават си заплатите. По амбициозните родители плащат за частни уроци. Контрол и резултати в училище никакви. Ха да видим касиерката в магазина. Отива на работа, взема си касетата с дребните пари и започва. Маркира, получава, връща пари. Непрекъснато цяла смяна. Накрая прави отчета. Ако има разлика между маркираното и действителните пари, вади от джоба и плаща. Няколко пъти и довиждане.

41

До 42

преди 1 година

"Докторите не са станали търг.дружества щот тъй решили това го определя държавата щот докторите си плащат всички данъци и осигуровки от джоба не им ги плаща държавата" ----------- Ами да, държавата е позволила на докторите да станат търговски дружества, а на учителите не е. Как да плащаш данъци за частни уроци, като няма регламент? Учителите не могат да се регистират като търговци, няма такъв закон.

40

Анонимен

преди 1 година

Някой се е подписал на 810 лв зависи зс каква длъжност се е подписал и дали не му плащат още толкоз отгоре ама отдолу

39

Анонимен

преди 1 година

Докторите не са станали търг.дружества щот тъй решили това го определя държавата щот докторите си плащат всички данъци и осигуровки от джоба не им ги плаща държавата Така че докторите не крадат от никой след като са търг дружества това го допусна държавата и могат да си слагат каквито цени искат а Вие ако искате ходете на доктор ако не искате при портиера в тоалетната там таксата е 1,50

38

До номер 11

преди 1 година

Ами то и лекари има с купени дипломи и ви лекуват децата?!?

37

До номер 19

преди 1 година

А защо всички лекари се занимават и в ДКЦ-то и в частния си кабинет? Но на докторите никой не им държи сметка, че са станали търговски дружества. На *** най-много му пречи Учителят. И за да отговоря на въпроса: ако ми плащат подобаващо, *** да се моря да работя на втора работа (частни уроци).

36

Alex

преди 1 година

Никакво увиличение на учители по добре на пенсионерите

35

До номер 34

преди 1 година

Бруталната неграмотност е в резултат на безхаберните родители. Да се въведат глоби за родителите на деца със слабо представяне и лоша дисциплина, за да си дойде всичко на мястото.

34

Анонимен

преди 1 година

Като се знае какви са учениците, и 10000 лева заплата ще е малко.

33

Стоянчо

преди 1 година

Не възразявам. Само да кажа, че минималната професорска заплата в българските университети е също 1900 лв.

32

Анонимен

преди 1 година

1900 лева ще са под средната заплата в България за 2023 година.

31

Анонимен

преди 1 година

***! На база на какво, начална 1900? На бруталната неграмотност и все по плачевните резултати на нац. оценяване ли? Механичното вдигане на "едни пари" без обвързване с РЕАЛНИ резултати е не само малоумие...пагубно е!!! Защо ли? Защото води до абсолютно безхаберие по веригата, когато има автоматично увеличение на определен период!!!

30

32!

преди 1 година

6 СЕДМИЦИ!

29

до 29

преди 1 година

Глюпендер. Нито едното, нито другото. Работен ден - минимум 11-12 часа и то често "нощни" Всеки учебен час изисква минимум час подготовка. Проверка на тестове, документация....Нито пък лятната ваканция е повече от 6 месеца.

28

Тези, които сега

преди 1 година

кометират злобно повишението на учителските заплати са същите, които преди няколко години се подиграваха на "даскалите", че работят за жълти стотинки и търпят безобразията на родители и ученици. Значи пак същото - що си с шапка, що си без шапка. Е, няма угодия. Станете учители, драги коментатори, за да говорите от собствен опит за цената на учителския труд!

27

Анонимен

преди 1 година

Ненормално ниска заплата. Обидно е. Заплата на касиерка в магазина...