72

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Докато комунисти управляват България,тя ще бъде на дъното на Европейския Съюз.

71

Любо

преди 1 година

Не било верно това. Руска дезинформация. Цените у нас са си ок, пазарът работи както си трябва.

70

Магелан

преди 1 година

Шок и ужас.По заспал народ от българите няма в Европа.Не знам какво трянва да стане и да се случи на този заспал народ за да се събуди от тази летаргия и да грабне сопите и плакатите и да се измете едиин път за винаги крадливи полетици и ненаситни и алчни олигарси.Къде са профсаюзите да организират протестите.Вижте хора какво правят гърци,англичани,французи и повечето страни от ЕС.Събудете се и грабвайте плакатите и сопите и излизайте на улицата на протесни и спрете да копувате от хр.магазини.

69

Анонимен

преди 1 година

Гледам, че и на други хора им е направило впечатление, че когато се сравняват цени в България и чужбина се говори само за цените на храната. На Запад дори местните живеят основно под наем, а да живееш не в луксозен дом, а в приемлив, а не в комуналка с обща кухня, баня итн излиза доста солено на Запад. Транспорта също не се отчита, има какви ли не данъци, в Германия имаше някакъв за телевизия, ама не кабелна, а даваш пари за държавната тв. Услугите на Запад са много по-скъпи.

68

ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА

преди 1 година

ТОВА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА..... ТЕ МИСЛЯТ САМО, КАК ДА ИЗКАРАТ ОЩЕ НЯКОЙ КРИПТО-КОЙН.....

67

Анонимен

преди 1 година

Гърция въобще не е евтина държава, 2003 г в Атина за 1 краставица, 2 домата, 100 гр сирене, някакъв салам и 1 хляб купени от магазин за хранителни стоки - 50 евро (100 лв). Тия проучвания не се уточнява и къде са правени в столиците ли, в някакви села ли в държавите от проучването. Сега в Атина не знам как точно са цените, но щом преди 20 г беше толкова скъпо, едва ли сега е много евтино.

66

1234

преди 1 година

Търговците на дребно у нас обясняват по-високите цени на някои от стоките у нас - както с по-високия ДДС при храните, така и с по-скъпия транспорт за да достигнат от производителите в Европа до рафтовете у нас.....Ти да видиш.Що никой не ни е казал,че хляба,яйцата,млякото и месото идват от Европа?

65

Анонимен

преди 1 година

Даже и да махнем ДДС от цената, в България е пак много по-скъпо и това е последица от 12 годишното управление на мутрите. Даже и да махнем ДДС за храните, търговците в България ще си продават на същите цени.

64

Петя

преди 1 година

Това с ДДС е пълна измишльотина. Като го намалиха за ресторантьорите, туризма и хляба, да не би да се намалиха цените? Растат си нагоре. Просто се увеличи тяхната печалба, а в бюджета влизат по-малко пари.

63

Тва още колко

преди 1 година

Пъти ще го напишете,дей...а ваща мама пропагандна!!!! Това е КАРТЕЛА НА ЕСЕС ХРАНАТА И ГОРИВАТА

62

Смел Гибсов

преди 1 година

Да ги вземат тея краставици на тея цени и вече от там на татака имат дупки да запушват ....

61

Анонимен

преди 1 година

И какво общи имат ПП с цената на краставиците, след като 95% от борсите на едро се държат от спекуланти от ГЕРБ и ДПС?

60

Анонимен

преди 1 година

Ами спрете да им купувате скъпата стока. Това бе решението. В Гърция и Франция хората вече го направиха. Но там има Гражданско общество. А тук само про сти селя ндури мутропоклонници

59

столичан

преди 1 година

Абсурдно е да имаме 20% ДДС за храните, но у нас е така. И това е тема която е забранено да се коментира. Все пак иначе при 10% данък печалба откъде ще събираме пари, освен ако не от бедняците през храната им?

58

Анонимен

преди 1 година

Абсурдно е ДДС-то на храните да е 20 процента също така. В другите държави е 8-10 процента.

57

Анонимен

преди 1 година

Какви пътни разходи - всички плодове и зеленчуци могат да се произвеждат в България. Месото, яйцата и сиренето също са български. Що за хора трябва да внасят чужди стоки. Във Великобритания , нищо че нямат почват или климат, всичко си произвеждат, почти нищо не внасят и всички си купуват месни продукти.

56

до 65

преди 1 година

Заплатите остави настрана. Гледа се PLI. При СРЗ в София по данни на НСИ около 3200лв. в момента (реално доста повече, заради включения в тези цифри сиваци, които са уж на минимална) излиза, че индексът хич не е лош и е около средноевропейския. Не е важна само цената на яденето, а доста други фактори. Транспорт, цени на имоти, наеми, сметки, цени на услуги и какво ли още не.

55

Анонимен

преди 1 година

А по заплати?

54

Анонимен

преди 1 година

През 2023та година не ми е нужен екип на Нова, за да видя цените. Сайтовете на големите вериги супермаркети по цял свят са ми на 1 клик разстояние. Някои храни са една идея по-евтини из ЕС, но плодове, зеленчуци, месо и така нататък- много по-скъпи. Казвам като човек, който пазарува доста вносни неща, включително от Великобритания и си пазарува онлайн от тамошните магазини, винарни, гурме местенца и така нататък.

53

ВРЪЩАЙ СЕ БОЙКО..!!

преди 1 година

ПРИ ТЕБЕ НЕМАШЕ ТАКИВА ИЗВРАЩЕНИЯ, КАТО ТЕЗИ НА КИРЧО И КОКОРЧО....