40

да ама не да 47

преди 1 година

Обективно да влезеш в чужда къща през творен прозорец е престъпление .да влезеш в чужда държава нелегално не през определения граничен пнкт , без докуенти и виза е пресътплъние.нама значение какво е положението в твойта страна това не ти дава право да нарушаваш закона на друга страна1 на граичарите трубва да раздадат гумени куршуми и да разрешат да стрелят

39

бг

преди 1 година

защо чак до София са открити .Къде спа полицията в страната и гранична полиция от турската граница до ихтиман.Алооооо министъра на вътрешните работи оставка ааааа не се прави на глух!

38

Обективно

преди 1 година

А ТАМ ХОРАТА НЕ БЯГАТ ОТ ХУБАВО!!!

37

Алоууу

преди 1 година

ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА??? ИЛИ ПИКИРАМЕ НЕВЪЗВРАТИМО???

36

Анонимен

преди 1 година

Дали било част от канал... Не бе, ей тъй отиваш до границата и качваш 30-40 в ремаркето.

35

Анонимен

преди 1 година

Всичко се командва отгоре, кой влиза,излиза. Пробито корито ни е страната.И пак се гласят същите да управляват и никой не се отказва.

34

Ха

преди 1 година

Че те вече като на екскурзия тръгнаха.На границата нямаше ли ограда,или само така си мисля,защото четох за някакви усвоени пари за нея ?

33

Анонимен

преди 1 година

Супер. Сега никой не е умрял. Съответно замесените получават минимални условни присъди и следващия път, ако умрат примерно 18 души, казваме, че шофьорът е осъждан и този път няма да му се размине.

32

Питам се

преди 1 година

Какво става с онези нелегални мигранти, които успяват да влязат в България, но тук каналджиите ги изоставят и се покриват. Такъв мигрант, ако има телефон, дали се обажда някъде, за да го насочат къде да отиде, за да продължи пътя си на Запад? Ако има такава мрежа,значи говорим за много стабилна организация, в която играят много пари, а организаторите буквално се подиграват на държавния ни апарат. Има ли обаче такива, които нямат възможност да потърсят помощ и остават на произвола на съдбата тук?

31

Анонимен

преди 1 година

До39. Правилна е забележката. Благодаря.

30

Анонимен

преди 1 година

Правилната дума е 'чакалня'. С 'я'.

29

Анонимен

преди 1 година

До35. Българите искат да видят съдебна система която да ги пази от Корупцията. Та като се хване да дава продукт или услуга да е сигурен и СПОКОЕН , че ще има доход. Не да е рекетиран от дружество , холдинг, акционер. А това в ЧАКАЛНАТА няма да се получи , за Върховенството на Закона

28

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 32 Опонентът ти може би иска да каже, че когато заловят такива млади, здрави, прави мъже без документи, трябва просто да ги накарат да поработят някоя и друга година в България в секторите, в които не достига работна ръка, за което разбира се ще им се плаща. Но не знам как бихме могли да постигнем това. Иначе, в земеделието в запустелите райони наистина има нужда от здрави ръце на млади мъже.

27

Анонимен

преди 1 година

До 32 А как разбра , че не са за работа. За какво са тръгнали. Та нашите българи / от северозапада/, които тръгнаха към ЕС мед сестри, лекари , животновъди ,шофьори , плочкаджий , гледачи на стари хора. Избягаха от ЧАКАЛНАТА на Б Б. Да не би да са легални в ЕС. Нито сме в еврозоната , нито сме в Шенген. Тия мигранти поне не са в партиините схеми на КОРУПЦИЯТА

26

До Анонимен 27

преди 1 година

Защото България трябва да се погрижи най-напред да стимулира своите от категорията "градивни граждани" - да раждат по 2-3 деца и да остават в България. Едва след като се справим с тази задача, можем да мислим как да помогнем и на някои други, включително и на нашенските граждани не-българи-хрантутници. На тези последните трябва на първо време да им спрем помощите и да приравним неработенето с криминално престъпление, ако безделникът няма друг ЗАКОНЕН източник на доходи, с които да се издържа.

25

Анонимен

преди 1 година

Добре де имали пари и телефони . Ми да ги настанят в обезлюдено села в северозапада Кмета да ги регистрира и да работят земеделието . Щом са с пари. И без това българските банки не отпускат ИНВЕСТИЦИОННИ КРЕДИТИ на българи/ дават само потребителски , да си купиш телевизор и да ходиш на почивка/. А не можем и от ЕС кредити да вземем . Защото сме в ЧАКАЛНАТА. Тези с £ $ и друга валута. Ще си купят камиони , бусове ще возят селяните до далечните аптеки, училища , пекарни. Ще отглеждат животни.

24

Анонимен

преди 1 година

"Изяснява се дали става въпрос за част от канал за трафик на мигранти към границата със Сърбия." Не бе...хората са на организирано туристическо, посещение на границата ...кво има да изяснявате, канали-манали....упътвайте ги и по живо по здраво

23

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 31. Вие май няма да разберете и след още 100 години, че тия мигранти не са тръгнали да работят.

22

Анонимен

преди 1 година

В бедния северозапад , няма кои да работи във ферми и по полето. Само старци. Всички са в ЧАКАЛНАТА и чакат нещо от ЕС. И докато чакат тези мигранти може да свършат някоя работа. Я да нагледат стадо овци, да постегнат пътищата на на местната власт.

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 27. Бре те все млади и все мъже и облечени както си требе по тяхному си и с модерни талафони и са имали хиляди доларе да платят дето наште работещи бедни ги нямат и после бягали били от лош живот...обаче някой друг път. Мноо сте зле бе. Не знам тия глАви за кво ги ползУвате.