77

Анонимен

преди 1 година

Там цъфтят налъми.Те са особен и много специален вид живи организми.

76

До 73

преди 1 година

Не виждам защо аз трябва да ти обяснявам нещо, което свободно можеш да го намериш в интернет и да се запознаеш! Стандартното гориво за сателити е основано на хидразин. Ако сателитите нямат двигатели, с които да коригират орбитата си просто ще изпадат на земята! Международната космическа станция и тя си има двигатели, с които коригира орбитата си. Хъбъл, Джеймс Уеб и други deep space обсерватории също разполагат с двигатели.

75

G.I. Joe

преди 1 година

Звездолета ми е на ремонт иначе бих отскочил.

74

Тъпанар

преди 1 година

"...тия дето я наблюдават гледат в миналото или по-точно 600 000г.". Не, не позна. Казали са че е на 31 св. г. от нас. Т.е. светлината от нея до нас пътува 31 г. Това, че ние на този етап можем да изминем това разстояние за 600 000 г., си е наш проблем.

73

"От известно...

преди 1 година

...време върху окуляра на телескопа се беше появило черно петно. Някои предположиха, че е заблудена електрогарга, излязла извън контрол. Други твърдяха, че мухи са оплюли въпросния сектор, но множеството от населението надделя: Извънземни! Хора от друг свят ни идват на гости. Пращайте ракета да ги посреща..."

72

Анонимен

преди 1 година

Та значи таз планета била на 600 000г. път от нас. С прости думи казано, тия дето я наблюдават гледат в миналото или по-точно 600 000г. в миналото. Сега в момента какво има там никой не знае и не може да каже, тя може звездата и вече да е гръмнала и там да няма нищо... На место да гледат планети на 31св. год. разстояние да вземат да измислят как да пътуваме из космоса....

71

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

До До до 60 -- Абе, колега, остави тези двигатели, щото един наш съфорумец се беше изцепил, че руснаци и хамерикантци изстрелват космическите си кораби чрез двигатели с ядрено гориво. Не бях се смял от дете толкова, след прочитането на неговия анонс. :)

70

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

До ПроСоТо: Точно така Хайнрих Шлиман открива Троя, защото не е бил професионален археолог, а любител, доказвайки на учЕните, че това не са алегории на ветрове и бури, а реална история. Бил е признат преживе, въпреки оплюванията и храчките хвърлени върху неговите открития. Шлиман е бил гениална личност. Подобни май вече не се раждат.

69

ПроСоТо

преди 1 година

а,и да припомня един афоризъм (?),който се приписва на Фредерик Жолио :..-Веднъж го попитали как стават великите открития?..Той отговорил:-"Всички са убедени,че едно нещо е невъзможно...Намира се обаче един невежа,който не знае това,и точно той прави откритието"..

68

ПроСоТо

преди 1 година

на несъгласните с мен да припомня малко история:..-ВЕКОВЕ всички са били убедени,че Слънцето се върти около Земята..Е,намери се един,който започна да твърди обратното..И го изпържиха набързо..После се оказа,че е бил прав,ама късно..Та:..-Общоприетото мнение е най-опасното за развитието на човечеството и науката по-специално...Вместо да реагирате с "Такова животно нема",по-добре се замислете:..-"Дали пък няма нещо верно в това?"

67

do 54

преди 1 година

Нищо не е доказано. Това, че не можеш да измериш скорост по-голям от тази на светлината, не значи че не съществува такава скорост. Та питам те аз - кой измери скоростта на плазмата, която при контакт с материята се превръща в светлина, между галактиките? Това са си едни измишлъотини на еврейската физика, т.е приказки под шипковия храст

66

Анонимен

преди 1 година

До dr. Haus Те не могат да разберат промитите мозъци, че физичните закони на Земята не важат за Космоса :)))

65

dr. Haus

преди 1 година

Интересно откритие, но и тук имаме 2 планети в обитаемата зона, на които няма нищо. Има прекалено много предпоставки за появата на живот и нямаме технологията да разберем със сигурност дали една далечна планета ги изпълнява всичките. Можем само да гадаем...

64

До до 60

преди 1 година

"""Дори сателитите имат двигатели за корекция на орбитата""""" ------ Ай, ся да ни обясниш къв "двигател" имат сателитите у Космусъ и на къв принцип работят???? Може би, двигател с "вътрешно горене" на "Ролс Ройс", на "Ферари", на "БМВ" или на "Мерцедес"???? -))))))) Абе амебо, шъ ти подскажа малко - "ксенон". Има и друг ама за него немъ да ти кажа! -))))) Йон!? А, и още една подсказка нарича се "импулс"!

63

Гошо...Тъпото

преди 1 година

Не ми дреме да...отида с този...далечен полет. Само ме...притеснява,че като се връщам, Земята може да е в...друга Галактика,*** я търси...тогава.

62

Анонимен

преди 1 година

Извънземните да бягат далеч от алчните капиталисти на земята иначе са загубени.

61

Дърт ама Вейдър

преди 1 година

Единственият начин е, извънземните да ни подарят някои от по-старите си извънземни технологии за пътуване в космоса и да ни покажат нов, алтернативен източник на енергия!!! -)))))))))))))

60

Анонимен

преди 1 година

Така и никой промит мозък от холивудските филми не ме обори :)))

59

Онуфрий

преди 1 година

Дори и да има условия за живот близки до Земните, как и с какво ще стигнете до там бе!?

58

SuCkMyD1Ck

преди 1 година

Преди година-две дори българин участваше в екипа, който изпрати първия кораб с електрически двигател задвижван с йод в космоса. За пореден път се убеждавам, че р1шляците са по-долу в революцията дори от мравките. Как можело да работят двигатели в космоса... хахахахагахаха. А вече са готови и алтарнативни задвижвания от познатите ни, както споненах - например с йод.