55

парите

преди 1 година

с които пазаруваме във веригите ги изкарваме в българия а печалбите отиват в чужбина-това не е политика-няма да гласуваме-да ви избират германци,австриици и т,н,

54

Анонимен

преди 1 година

Ами ок - няма проблеми - да се провери тогава на каква цена изкупуват от производителите и с каква надценка продават - нищо чудно да е и 2000 %. Не мисля, че такъв анализ ще е от полза на веригите. Според мен просто се опитват да печелят време.

53

Анонимен

преди 1 година

Няма свободен пазар. Търговските вериги са си създали картелни организации като тази. Заедно вдигат цените и следят някой да не продава на пазарни, по-ниски цени. Лобистите от картелните организации защитават по-високите си спекулативни цени и лъжат, че това били пазарните цеени. Забранете всички картелни организации на бизнеса. Асоциация на горивата, Асоциаация на храната, Асоциация на заведенията, Асоциация на туризма. Всичкият бизнес е картел и съгласувана спекула.

52

Анонимен

преди 1 година

Куфланд, лизъл и т.н. Свръхнадценките ни са скъпи. В Германия продаваме олио за 3 лева на бедните германци, в България за 4.50 на богатите българи.

51

Главанак

преди 1 година

А не се оплакват, че вдигнаха цените до небесата и хората се чудят как да п реживяватСамо оня с пмустачките е бил прав!

50

Анонимен

преди 1 година

Да се озаптят и строителите и търгашите на строителни материали. Децата не се женят, защото нямат дом. Без дом няма семейство, а без семейства- няма народ.

49

Фен

преди 1 година

Има само едно решение - тотален и пълен бойкот на веригите - 4-5 месеца просто да не се пазарува от тях - всеки да си намери начин откъде да се запасява със стоки - да видите тогава друга песен ще запеят.....

48

Анонимен

преди 1 година

Спекулира се, че понеже било вносно е скъпо, ами не е вярно. Немските стоки от техните вериги са с идея по-скъпи, а и много са с паралелно написани цени за различните пазари и се вижда, че няма огромни такси за превоз, за разлика от множеството български стоки, които освен че са по-скъпи са и по-некачествени , а не "летят по 2 хил. километра"

47

Анонимен

преди 1 година

Така е, ама я кажете отворихте ли си "приложението" на Лидъл и радвате ли се на отстъпките от 20 ст.? Хем мрънкате, хем ходите там да се блъскате. Друго си е шаренкото, не е като в българска малка сива бакалийка. Стадо!

46

Анонимен

преди 1 година

Ако всичко им е наред на тези хранителни вериги, няма да скимтят на умряло. Явно има много гнили неща при тях!

45

Анонимен

преди 1 година

Портокал, купен за Коледа от Кауфланд още ми стои за красота в кухнята. Не е мръднал!

44

Искам мъст.

преди 1 година

По време на криза и в инзвънредно положение, в каквито сме реално.Спекулантите се наказват с разстрел.Те се гаврят с народа.Дали не е зле и народа да се изгаври публично с тях и техните покровители?

43

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Като цяло големите вериги магазини са вредни за всяка една държава,защото изяждат хляба на малките производители и търговци.А и не са български.Откъде -накъде някакви чужденци ще ни налагат диктат над производствената и търговска мрежи! И още едно нещо.България бе лишена от основно перо в икономиката си.Тютюнопроизводството ни бе откраднато от ЕС и подарено на гърците. Защо не си възстановим Булгартабак? Длъжни сме да го направим.

42

Анонимен

преди 1 година

ЕТО КОЙ ПОМПИ ИНФЛАЦИЯТА - ЗАПАДНИТЕ ВЕРИГИ КАУФЛАНД, ЛИДЪЛ, БИЛА!!!! КИЛО КАШАКВАЛ 30 ЛВ! ??? ЧЕ АЗ ПО- ДОБРЕ ДА ЯМ ПАСТЪРМА!!

41

Анонимен

преди 1 година

ДА ИДАт при арменския поп! И да внимават, да не заиграе дървото...

40

Алекс

преди 1 година

Спекулантите ревнаха.Правителството е на правилния път.Да продължават с проверките.

39

българка

преди 1 година

Хайде сега - нямало спекула! Щом толкова бързо ревнаха, значи не само спекула, ами даже и картелни споразумения имат търговските вериги. Някои продукти от първа необходимост - хляб, прясно и кисело мляко имат разлика с по 10-20-50 ст. Говоря за едни и същи продукти - в кварталните магазинчета са с по 20-50 ст. по-евтини. Като се има предвид стойността на една кофичка кисело мляко, 30 ст. разлика е прекалено много ! Нямам предвид скъпите луканки, при които тези стойности са несъшествени.

38

До37

преди 1 година

Оххх, те ако са 30% ще подскачаме от кеф,тук става на въпрос за едни 200-300 процента,които отиват в нечии джобове за почти всичко докато то стигне от производителя до нас крайните клиенти!

37

Анонимен

преди 1 година

Веригите бичат яки надценки. Имам приятели с ябълкови градини от района на гр. Септември.Мога да ви разкажа неща от които ще ви настръхнат косите, за условията да продаваш във веригите. Надценките там са минимум 30 %!

36

До30

преди 1 година

Ми ако не е спекула то тогава какво е?Кое обуславя тия цени на хранителните стоки,горивата които във България са на най ниска цена като страна имаща право все още да преработва и да ползва доста по евтиният руски петрол,електроенергията която се субсидира от държавата над цени от 0.20 стотинки за киловат,най ниско заплатеният труд-850 евро средна брутна заплата,пак те питам,коя е причината стоки произведени във България да имат по висока цена спрямо същите аналози произведени и продавани в Европ