56

Когатофактитеговорят

преди 1 година

Поредната нагла слугинарщина на драскачите ...Поредните *** с купени дипломи . Ало, инжИнерино *** и лъжлив - мек ти е ...мозъкът в кухата черепна кутия ! Стотици са арестувани в Турция , строили "ресорта"на ангро и през куп за грош(в тяхния случай - за милиони) , така , че корупцията ОСОБЕНО в т.н. строителство си каза думата ! А за застраховките на жилищатата ни , няма смисъл да говорим и на бебетата е ясно , че такива де факто е де юре НЯМА ! Всичко е шантаж, измама , прибиране на пари за пирамидалните застрахователни криминални организации ! Андате а фа ин куло-както казват италианци

55

Пипи

преди 1 година

Ало, Дир-а, това последното е за раздел вицове: Инж. Кирмин подчерта, че сградите у нас са защитени и е категоричен, че новото строителство отговаря на по-нови тенденции в науката и е по-здраво от старото.Този е толква инж, колкота аз съм трамвай...

54

Анонимен

преди 1 година

Докато не се обясни на архитектите и инФеститорите да не се месят в инженерни решения, така ще е. Лафове от типа "не ми седи", "ква е тая колона", "не ми говори за строителство" в тяхната смешна гилдия трябва да бъдат забранени. Колкото и да бягат по тъч линията, в много от случайте вината е на архитекта заради безумните "идеи" които имат.

53

Курти

преди 1 година

Застраховката с клауза 'земетресение' няма да ви свърши особена работа. Не си мислете, че ако падне блока, ще ви платят някаква смислена сума. Застраховките имат макс. сума, която е смешна на фона на стойността на апартамента. Т.е. застраховката може и да изплати част от щетите по напуканите стени при земетресение, но това е всичко. Нищо повече.

52

Анонимен

преди 1 година

Качеството на новото строителство в БГ нещо подобно на това на магистралите, изключително лошо и набързо направено най-често от полуграмотни хора без какъвто и било качествен контрол и с мисъл как набързо да се вземе акт 16 с връзки и подкупи.

51

Инженер - химик

преди 1 година

Не го познавам този инженер, но той сигурно е строителен. Аз също съм инженер но от химиците. Позволявам си да имам друго мнение по въпроса с разрушенията. Причината не е нито в мекия, нито в твърдия първи етаж, а в земетресенията. Господ да пази България от подобни природни бедствия и от нейните политически лидери.

50

Пловдив

преди 1 година

Точно - правилно мнение има инженера. Точно така е. На тези, които не вярват, че меките първи етажи са истинската причина - ще им отговоря така - допитайте се до Японците - те имат опит да ни кажат за земетръсите.......

49

Весо

преди 1 година

Този ми звучи,ката жабока Кърмит,мек,мек,ама Икарус!Потресаващи специалисти на фона на трагедията!

48

Съдията

преди 1 година

Причината за повечето разводи в последните години е "мек портфейл".

47

Адвоката

преди 1 година

Причината за повечето разводи в последните години,е също ,,мек първи етаж".Явно това с първият етаж е станало епидемично.

46

до 51

преди 1 година

Ей разбирачо, да - рамката е по принцип равнинна, ама система от рамки със съответни верикални и хоризинтакни връзки + подове по нива, си става многоетажна 3D конструкция, та дрънка...

45

В.

преди 1 година

Трудно е за лаик да разбере що е то рамкова конструкция. Рамка се строи в една равнина. Не би следвало да се води конструкция. Оксиморон?

44

456

преди 1 година

Явно този глупав инженер е бил там преди земетресенията и е обикалял от блок на блок да разбере кой първи етаж е мек и кой не за да стигне до този извод!

43

Лили

преди 1 година

Да, знаем - няма да изплатим застраховката живот на починалия от рак, защото е бил небрежен към здравето си. И разбира се му взехме парите когато го застраховахме. Също така знаем, че в панелките живеят бедни хора. Това според вас означава, че са и най-глупави ли?

42

Анонимен

преди 1 година

"Мек първи етаж - партери, преустроени в ресторанти, заведения, магазини" - какво се чудите, нали 500 години са били на специализация у нас? Все нещо са научили.

41

Анонимен

преди 1 година

Хора, разберете, няма застраховка земетръс, защото това е форсмажорно обстоятелсво, като навярно няяякъде долу в договора с маааалки букви е записано това. Даже при дребни повреди (не земетръсни) пак е трудно да се получи компенсация от мутро-застрахователя. М/у другото, предишно казаното важи за всички застраховки.

40

В.

преди 1 година

В случая има отговорни лица за проектиране, преустройство и одобрение на приземните лица. Както казваше Костов, все братовчеди. Как да го разровиш. Някой вече станал Канадски гражданин.

39

Анонимен

преди 1 година

То мек първи етаж е и причина за много изневери и разводи ....

38

Анонимен

преди 1 година

На село иамзхме Застраховка към ДЗИ през 1976, 77, 78 и така от земетръса във Вранча бяха изпочупени над 200 цигли и до ден днешен нищо не са ни изплатили .. Ало , докога ще ни мятате по върбите и да ни будалкате със Застраховки ? Това са мошенници облечени във Власт и затова е необходимо народа да разполага Законно със калашници и да върнат Първи Закон на Мойсеей !

37

Край

преди 1 година

"В България приоритет в застрахователния сектор има автомобилното застраховане" ми това е щото години наред ни крадехте колите. В САЩ понеже къщите им палите и тях застраховат. Нашите не горат и го раз дух вате само.