56

ПроСоТо

преди 1 година

мда,парадокса на "Парадокса на Ферми" е в това,че ние "Мерим с нашия-човешки аршин" безкрайната Вселена..Но просто нямаме ДРУГА мярка..

55

Енрико Ферми

преди 1 година

Парадокс НЯМА. Той съществува единствено в главите на земляните които се опитват да обяснят действието или бездействието на извънземен живот чрез човешка логика. Голяма грешка. И голяма гглупост да си мислиш че в цялата Вселена всичко живо и неживо мисли и разсъждава ТОЧНО като полуеволюиралите комплексари от третата планета на едно малко слънце в периферията на галактиката...

54

Мъдрост

преди 1 година

ChatGPT базиран на OpenAI спонсориран (дори бих казал манипулиран) от ИМ. Хайде стига глупости и перчене. Заплаха за човечеството и ИИ са всякакви хахо, псевдо-алтруисти, актьори, позьори, лицемери и смешници. Информацията е пари, власт, сила и всички са наясно с това. Пази боже такива да влизат в геополитиката.

53

Анонимен

преди 1 година

Toя толуп как пък изследва цялата вселена и разбра, че няма живот в нея, освен на земята? Напушва ме смях и огромно презрение към всички нискоинтелигентни зелки, които го боготворят тоя.Просто му четете умотворенията и се дивете!

52

Анонимен

преди 1 година

Брей Мъскича познава целата Вселена

51

Заплаха е липсата

преди 1 година

на естествен интелект, а не изкуственият. Тези, които бутат насила човечеството напред с открития и изобретения, са 1 на 100 000 или даже 1 на милион. Другите предимно блеем и куфеем, обаче имаме избирателни права, хъ-хъ.

50

ПроСоТо

преди 1 година

хм!...Май наистина е време да се замислим,а ?

49

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 49Защото човечеството не е разумно. Помисли си та ние имаме технологиите да сме здрави да живеем добре навсякъде около нас да е чисто спретнато и подредено . Но какво правим ? Един голям шит. Това е глобално казано. 2 милиарда от нас верват че алах е брадат плейбой с 40 мадами които хем всеки ден ги такова хем си стоят девствени и му слугуват.Тва им е представата за ултиматното хубаво.Други 2 милиарда вярват в прераждането на спящият дебелак Буда.9 милиона верват че Елвис е жив..

48

Анонимен

преди 1 година

Изкуственият интелект не е заплаха за хората. Заплаха са онези, които стоят зад него и го използват не в полза на човека, а в полза на личната си власт.

47

Анонимен

преди 1 година

До ЯстребителИ защо ще отбягваш контакт с други разумни същества!? Факта че ние търсим извънземен живот е показателен, че ако във Вселената има извънземен разум живот, то той ще прави абсолютно същото. Най-малкото от любопитство, но и от чисто научен, технологичен и икономически характер, една високоразвита цивилизация винаги би търсила контакт с друга. Теориите че те ще ни изучават векове преди да осъществят контакт също е абсурдна, напълно лишена от логика.

46

До 40

преди 1 година

Какъв е този енергиен проблем? Една високоразвита цивилизация може да черпи колосални количества енергия от звездите, черните дупки, тъмната материя, антиматерия и т.н. Такава цивилизация не би следвало да има енергиен проблем, защото ще има нужните познания и технологии за да си го е решила генерално. Такава теория е меко казано абсурдна, а авторите й няма как да се наричат физици.

45

попо

преди 1 година

Мъск лъже

44

До ястребител

преди 1 година

Мисленето не е от силните ти страни, но е хубаво че си се научило да пишеш!!

43

Анонимен

преди 1 година

Как няма да е заплаха, като той създаде openai уж с идеята всичките открития и код да са публично достъпни, а после се обърна като фурнаджийска лопата и постави всичката тази технология под ключ и в момента до нея имат достъп баш най-злата компания- майкрошит. Искат всичката тази мощ да е концентрирана в ръцете на няколко конгломерата, които да цензурат и контролират всичко в тяхна полза.

42

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 40В космосът има много енергия трябва само да се овладее.Тия физици са били на хранилка при тия еко-*** които стават и лягат с мисълта какъв завод да закрият.И да живеят като едно време индианците.

41

36

преди 1 година

заплашва ни самоунищожение, А инак за ИИ кво да кажем преди много години победи без загуба тогавашния световен шампион по шах, в наши дни няма игра която човек да може да спечели срещу новите машинки, които сами се усъвършенстват, до степен че надминават човешкия интелект много кратно. Да не говорим че шофчорските професии се предполага че първи ще изчезнат, лекарските също, за производства да не говори..те така

40

Анонимен

преди 1 година

На този етап на най бързото нещо което е изобретил човек му трябват 4000 дни за да долети от Земята до вътрешният край на слънчевата система.За да мине в близост до най-близката звезда освен Слънцето ще му трябват 50000 години..Погледнато на мащабът на Млечният Път това е просто съседната светеща точица.Която е една от многото милиони светещи точици само в един от ръкавите на тази галактика в която има 120 милиарда звезди.Какъв парадокс на ферми та ние дори не сме микроби в космически мащаб.

39

Анонимен

преди 1 година

Наскоро четох една теория на някакви физици, която ми се видя много достоверна. Ако все пак има разумен извънземен живот някъде, те неминуемо ще се сблъскат с енергийния проблем - енергията и откъде да я доставят, за да пътуват в космоса милиарди светлинни години. В този смисъл авторите казват, че всяка цивилизация би избрала да пести енергията, за да живее нормално и затова би се отказала от енергоемките полети. Това се случва сега и на Земята - енергийния проблем.

38

Ястребител

преди 1 година

Няма как да разберем дали има интелигентен извънземен живот, по две причини. Една от причините може да е, че такъв изобщо не съществува, което е много малко вероятно. Втората и вярвам да е истинската причина, че една интелигентна извънземна цивилизация, преди да влезе в контакт с хората първо ще ни наблюдава и само като види що сме за стока като хора, ще стоят възможно по-далече от нас. Ако извънземна цивилизация влезе в контакт с нас, това значи че тя не е интелигентна изобщо.

37

Анонимен

преди 1 година

Ако някъде има високоразвита цивилизация способна да строи космически кораби с размерите на градове или да могат да манипулират пространството и времето така че да изминават светлинни години за минути или часове то тогава най-вероятно ние им се струваме като някакви много примитивни животни.Та мисълта ми е-ние всички знаем че на някакъв малък остров на другият край на планетата в живеят някакви животни.Знаем че си имат йерархия,размножават се умират и тн.Но не осъществяваме контакт с тях.