16

да

преди 1 година

Аз съм работеща жена с онкологично заболяване и ТЕЛК. Проблемът идва от там, че се чака за заверка " син печат- влязло в сила" 30 дни не работещи, 45 дни работещи, допълнително преосвидетелстването в повечето случаи е ежегодно, през това време няма пенсия. Влезе в сила изменение на Наредбата за експертиза, и за придружаващи заболявания към основното може да се получат допълнително 20 % ТНР. Разчитам основно на заплатата си и съветвам хората с ТЕЛК да търсят подходяща работа за постоянни доходи

15

Анонимен

преди 1 година

Не разбрах после ТЕЛК ли и изплаща заема с лихвата.Питам само зада не се разплача.

14

Анонимен

преди 1 година

Поне 80 процента са за превъзпитателен трудов лагер не за телк

13

Анонимен

преди 1 година

Р.Овч.И аз съм само с една пенсия.

12

Хмх

преди 1 година

До днес На теб би трябвало някой да ти пожелае и ти да си оправиш живота, ставайки инвалид. Хубаво, че не съм такъв човек...но ако продължаваш да ръсиш злоба по хора, които са пострадали, все някога ще получиш подобно пожелание.

11

Анонимен

преди 1 година

Обричат хора, на гладна смърт, а оня отгоре говори за изпреварване на инфлация. "Слуги трябват на народа, не господари".

10

Анонимен

преди 1 година

Аман от мързели смятащи, че някой е длъжен да ги отглежда! ТЕЛК трябва да се премахне, това е схема за източване на обществени средства. Който е инвалид до степен, че няма възможност да работи и съответно изкарва пари, да се настанява в държавни хосписи, за всички остнали само материална подкрепа, никакви пари на калпак, това е най-порочната възможна практика!

9

Анонимен

преди 1 година

Много глупаво е да се взимат кредити. Вместо да се съберат на едно протестче да ги видят богопомазаните които не се интересуват по принцип от благополучието на човеците и обръщат внимание единствено като има недоволство. За да се стига до там значи някой мързелан не си върши работата.

8

VladTepes

преди 1 година

Има много инвалиди с диагноза хроничен или гофриран шлангит.

7

Марко

преди 1 година

Да! Половината полицаи били с ТЕЛК! Вероятно фалшиви телкове! Тотална корупция и разпад в България!

6

Пешев

преди 1 година

Фалшива държава, Пеевски и Борисов окрадоха всичко!

5

Hoqsan

преди 1 година

Ммдаа, точно покрай сухото гори и мокрото.. но цяло едно поколение дава рушвети за да влязат в телк-овия парадайз.. въобще тази система е доста изхабена, затлачена с порочни и незаконни практики. Същите тези наядени хора с рушветите, в момента бавят тези плащания ;), имали били проблем... а пари има ли или там е проблема - чекмеджетата

4

Анонимен

преди 1 година

Заради тези бързи кредити трябва да има хора на въжетата. Как не ги е срам с лихва 115%, това е узаконен рекет над хората от държавата. Колко хора са потърпевши от тези лихвари. Тези като не получават 6 месеца пенсии с какво ще си връщат кредита, а трябва да живеят без пари не може. Лихварите ще им вземат и малкото пари, плюя на всички подобни гадове, съсипаха живота на хората.

3

Хм

преди 1 година

Познат си обнови ТЕЛК преди няколко месеца без проблем. Явно нещо се е променило наскоро.

2

днес

преди 1 година

направо надминахте себе си по измислици,след про.стотията за някакво въображаемо земетресение,сега пък тези с телкове били без доходи,те изваждайки си инвалидност са си оправили живота до девето коляно,няма да ги мислим

1

Анонимен

преди 1 година

За съжаление, тъй като у нас над 80% от ТЕЛК-овете са фалшиви, покрай дребния тарикат страдат и хората с истински увреждания... Дано се намери някой да изкорени тази практика и да накара всички дребни нагли тарикати да върнат парите стократно обратно.