189

Zеленски

преди 1 година

В софия бих си купил само вестник да си увия Картофите от Ситняково.

188

Анонимен

преди 1 година

Не виждам как ще паднат цените. Факт е че се топим като нация но не забравяйте че и жилищния фонд също остарява. 70 % от населението на Сф живее в сгради строени преди 90-та година. Има панелни имоти в крайни квартали които не са толкова скъпи колкото ново строителство но и са доста амортизирани вече. Аз лично не бих инвестирал в такъв имот.

187

Анонимен

преди 1 година

Няма да падат, вече гонят тези на имот в Гърция цените.

186

Анонимен

преди 1 година

От 10 години ви слушам форумните разбирачи как балона щял да се спука и цените щели рязко да паднат !

185

Сахар

преди 1 година

Купувайте, че не останаха :)

184

Софиянец

преди 1 година

Кво стана бе, не падат и не падат. Щяхме да разпродаваме , за да ядем , 2 за лев, балона щял *** от 5 г едно и също повтаряхте

183

Анонимен

преди 1 година

В желязо и биткойни не, но в злато да. Имот си струва, ако е качествен и на добра локация или ако може да ти носи печалба. Разни двустайки в Манастирски ливади за по 100 хиляди $ не са добра инвестиция.

182

Анонимен

преди 1 година

Купувайте братя и не се оплаквайте за цените нищо че сме под 6 милиона вече

181

Бай Коста

преди 1 година

Имотниците, които тук се бият в гърдите и се хвалят колко са 'итри, следва да са наясно с няколко неща: 1) Данъците върху жилищните имоти само ще нарастват, по-скоро скоро, отколкото късно, и по-скоро стръмно, за имотите след първия, отколкото полегато. Не че тези, от които зависи искат, защото те яко са се набълбукали, просто няма друг сериозен източник на постъпления. 2) Купувачите, колкото ги има, още ще намаляват. 3) Капиталът ще поскъпва, което при равни други условия ще се отрази на цените

180

Анонимен

преди 1 година

Инвестицията в имоти си струва, ако е с цел инвестиция примерно да купите къща в Родопите на преференциална цена, да я реновирате и да я отдавате под наем на англичани на добра цена, да отпочиват там. В София районите, които си струват са около Докторската градина, Оборище, кв Изток и жк.Изгрев. Около София са подценявани и някои по безизвестни квартали и села. Бях в Чепинци преди известно време и ми направи много добро впечатление и центъра и въобще и е близо до центъра.

179

Анонимен

преди 1 година

Говоря от опит за последните 2.5 г съм дал 300к лв суха пара за имот в който още не съм влезнал (има акт 16 от Октомври 22). Да ти кажа дават се много по-лесно отколкото звучи и със сигурност съм по-удовлетворен отколкото ако си купя чисто нова S класа от магазина за тия пари. Загубата на стойност на такава кола ще е огромна за имота дори и да стане криза ще падне с 10-20%-30%. След това ще се възстанови. Въпроса е банковата ти сметка да се справи с кризата ;) сиреч оставяш си и поне 50% кеш

178

Анонимен

преди 1 година

Повече да не съм чул някой да се оплаче само 20 процента купуват с ипотека. Значи другите 80 имат достатъчно да купуват на тези цени и после България била бедна държава. И на всичкото отгоре го дават, че и депозитите са на рекордни нива.

177

Анонимен

преди 1 година

Много ми е интересно който е купил с кеш да каже лесно ли се дават една торба с пари дето си събирал за бетон. Иначе тия с кредитите са ясни даи да купим сега пък после ще го мислим.

176

Анонимен

преди 1 година

За туризъм е едно, за живит е друго, особено бетонната джунгла Атина. За Прага и Бъдапеща съм склонен да се съглася, но не и за Атина.

175

Анонимен

преди 1 година

Много са зле Атина, Прага и Будапеща, затова цял свят ходи там на туризъм, а не в *** София.

174

Анонимен

преди 1 година

От 23 години живея в Сф и от 17г инвестирам 30% от семейния доход в имоти. Финансови кризи, спад на цените, възстановяване, фалит на КТБ, пандемия, война. Ако щете вярвайте но като тегля чертата инвестициите плюс ремонтите за тези имоти са се възвърнали 2.5 пъти. Тук не броя приходите от наем тъй като на фона на цялата сума не са съществени. Много скоро парите от наемите обе ще ми изплащат поредния имот и то напълно. Наздраве ;)

173

Пепо

преди 1 година

Бе вий нормални ли сте? Всеки ден земетресение, всеки ден се приближава към София, а вие за имоти ми приказвате? Болни хора!

172

Анонимен

преди 1 година

Nick, колкото струва в момента жилището, но него тепърва ще го даваш под наем, ако затова го купуваш. Трябва да предвидиш как ще се движат наемите в следващите години, а не в момента.

171

184

преди 1 година

"Наемите не са мръднали 10 години". Ko???? Наемите са с поне 40% нагоре последните 3 години. ПОНЕ.

170

Смех

преди 1 година

Значи тия дето немали пари купували в София е с кво купувта у София като немат пари бе дръвник