49

Анонимен

преди 1 година

Да живей Гугъл преводача...аааххахяха срам сте за журналистиката

48

Анонимен

преди 1 година

С една дума: кой прав- кой крив но на Ердоган стола ще му се люлее като от земетресение.

47

До автора на статият

преди 1 година

Не бъркайте незаконните сгради с некачественото строителство. Сграда построена 2 метра извън регулация на населено място е незаконна, това не значи че е некачествена. И това е само един от стотиците примери.

46

Do 32

преди 1 година

Няма сграда в света, която да се оразмерява на ЕНЕРГИЯ по Рихтер.Рихтер е сеизмична скала, не конструктивна. Сградите се орзмеряват на въздействието на сеизмична СИЛА по Шпонхоер-Карник.

45

Анонимен

преди 1 година

Да препишеш всичките жертви на Ердоган, е гола мантра. Да преви политика върху жертвите е не хуманно особено за писател. А защо не пишат за друг, музикант хуманист ? Харук Левент ? Защото не ви е ясладжия. Какво е направил тоя К.Генч за нациятя си освен да го мрази.

44

Анонимен

преди 1 година

Хело, ще искаш да кажеш с тия "помилвани" сгради, мило? Учете и български, не само маайчин.

43

чудо

преди 1 година

статията с гугъл е превеждана неразбираема предприемачи управляват изтрели

42

Анонимен

преди 1 година

Техните строители като нашите, цените до небесата, а качеството нулево. Всички шушумиги дето си накупиха жилища в София да гледат за какви вафли са плащали хиляди евро квадрата. Тези строители са едни обирджии и това ще се докаже в някакъв момент. Те залагат на документ едно, а изпълнението е съвсем друго, имат си свои хора в институциите и те си печелят на воля.

41

дедо Ташунко

преди 1 година

Този път отлична публикация на г-жа Христова. Благодаря.

40

Наводнение

преди 1 година

Какво стана у Карловско? Личи си колко им пука на властта и медиите.

39

Край

преди 1 година

Ако стане нещо в България - покритите с балатум и танекета коптори на Филиповци, Факултета и Христо Ботев ще останат - да му мислят тия в Малинова Долина и Витоша.

38

Край

преди 1 година

Земетресението е божието наказание на богатите. Копторите на градската беднота не ги убиха защото в гетото къщурките са на един етаж без тухли и бетон. Новите лъскави сгради избиха собствениците си.

37

Анонимен

преди 1 година

Ама как хубаво падат минаретата. Като кегли за боулинг. Божествена игра е боулинга, сигурно Исус Христос я е измислил.

36

Обречени Българи

преди 1 година

На сигурна смърт са обречени българите когато друсне такова земетресение у нас.

35

Анонимен

преди 1 година

И в България 90 процента от новото строителството новите жилищни кооперации е същото положение

34

Арматурата

преди 1 година

Знам за една сграда в Манастирски ливади строена 2018 г, пробивахме плоча за една инсталация, по план трябваше да е 20 см дебела, тя се оказа 16 см. Какво да говорим......

33

Анонимен

преди 1 година

Строителите са едната страна, въпроса е надзора къде е бил и защо са разрешили да се строи некачествено и да се дава разрешение за ползване на такива сгради. Това не е първото голямо земетресение в Турция и явно не са си научили урока от преди.

32

Ясно е че с България

преди 1 година

Е СВЪРШЕНО след време КАТО НИ ДРУСНЕ няма да остана почти никакви българи.

31

Анонимен

преди 1 година

бележка: ренесансовата резиденция - не е ренасансова, а е строена от Renesssance Constructions - една огромна строителна организация. Това И не знам за архитекти и убранисти но т.нар Конструктури правят нещата да си седят на мястото.Обикновенно стои конфликта красиво срещу здраво. А както казва едни приятел пясъка от морето е от миди, пясъка от реката е от камъни.

30

Анонимен

преди 1 година

Жилищна сграда се строи да издържа до 6.5 по Рихтер. Това земетресение е било по-силно. Законно или незаконно няма гаранции, всичко зависи от ъгъла на вълната. То земетресението от тапии не разбира.