132

яСъм

преди 1 година

До От ума си теглимХубаво ще ги проверят и после като излезе 1/3 негодни какво правим ? Хората ще ги напуснат или Държатава ще се вземе да помогне ? Квото е писано, тва е...

131

Славей

преди 1 година

Към тоя де написал че "качеството на старите панелки било лошо, комунистическо и строено от ***" - батка, тия панелки са все още изправени защото навремето се строеше с истински бетон и здрави материали, и не са строени от ***.

130

Бай Гочо

преди 1 година

"Били"... Да, бяха, преди *** да ги разпробият и разкъртят, да събарят стени безотговорно. Има всякакви, дори четиристайни апартаменти в които са премахнати всички междинни стени. Към днешна дата българските панелки са като къщи от карти, и едно подобно земетресение ще бъде пагубно. Дано не се случва!И е крайно време държавата да изгради план за 50+ годишните панелки, да ги събори и изгради нови за гражданите си.

129

Ти да видиш?!

преди 1 година

Повече са комунистическите петилетки,качество за Четири години,архитекти обучавани в СССР и с оценка по БДС-КА,като КАЛПАВО.Майсторите са роми и ***,стил таме български *** от ПУЦ-Професионално Учебен Център.УЖАСИИ!!!

128

Анонимен

преди 1 година

И да знаят младите хора в България Историята която е написана в учебните книжа не е вярна.Няма нищо истинско във тях.Освен основните историческите дати за войните.Другото е извратено до безкрай.Нека всички които знаят чужд език да четат от други източници историята.

127

Анонимен

преди 1 година

Ние в Турция ще направим каквото можем----Не се притеснявай и не се радвай много.Ние ще направим всичко каквото е нужно.Ще дадем каквото и колкото трябва.Само знай че ако 500 години не ви пазеха до сега нямаше да ви има.Учиха ви да мразите Турция и турците.Този комунистически фашистки манталитет беше през времето лисицата живков и от и отчасти продължава.Тогава всичко се диктуваше от Брежнев.Цялата

126

ще чакате...

преди 1 година

oще 500 години

125

инжинер

преди 1 година

Всеки трети апартамент е с изкъртени носещи стени, демек стената и трегера ги няма за да се усвои балкона. Ще паднат всички панелни блокове при земетресение над 6 по рихтер.

124

Анонимен

преди 1 година

ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ВРАНЧА 1977 ВСИЧКИ БЛОКОВЕ В РАЙОНА (10ЕТАЖА - 30 МЕТРОВИ) ДАВАХА ОТКЛОНЕНИЕ НА ПОКРИВА ПО 1 МЕТЪР ВИДИМО С ПРОСТО ОКО,А СА КЛАСИЧЕСКИ МОНОЛИТ С ТУХЛА И В НИТО ЕДИН БЛОК НЕ Е ИМАЛО НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО.ВЪТРЕ ПОЛИЛЕИТЕ СЕ КЛАТЕХА И ВОДАТА ОТ ТОАЛЕТНИТЕ КАЗАНЧЕТА СЕ ИЗЛЯ. СЛЕД ТОВА СИ ЛЕГНАХМЕ И СПАХМЕ НОРМАЛНО,ЗА РАЗЛИКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ,ПРЕКАРАЛИ НОЩТА НАВЪН...

123

Анонимен

преди 1 година

Значи, панелката била по-сигурна от сграда, която е отлята от бетон и на практика е едно монолитно цяло от горе до долу?!? Вие сериозно ли го твърдите това?!?

122

АЗ

преди 1 година

Глупости на търкалета !

121

Жуков

преди 1 година

На бай Тошо ще издържат но тези демократичните след 90 та ще паднат 90%

120

От ума си теглим

преди 1 година

Моят извод е, че трябва да бъдат обходени всички жилища в България и неподкупни комисии да преценят кои сгради могат даиздържат 7 бала земетресение. Всичко друго безмилостно да се събори и да се строят нови жилища. Но съзнавам, че засега това е невъзможно, 1) Защото са нужни много, много пари, за да се реализира такова начинание; 2) При днешната корупция и подкупност ще са безсмислени подобни обиколки на комисии, дори да се осигурят отнякъде пари за реализация на подобно предложение.

119

В Лозенец в София

преди 1 година

има жилищна кооперация, която преди половин век е била считана за баровска.Състои се само от 4 апартамента, всеки един от които заема цял етаж. Но това не им е било достатъчно и след като са влезли там като новодомци, са направили самодейни промени. В едно от жилищата също е премахната цяла стена между хола и спалнята и е заменена с плъзгаща врата, но като я гледаш ти се струва, че това си е цяла стена, облицована с дърво, по което няма дори и една фуга. И там избили врата на банята към спалнята

118

Самодейността не е

преди 1 година

от днес. Още в началото на 70-те години съществуваше един блок на бул. "Д.Несторов" в София, в който, в един четиристаен апартамент, бяха премахнати всички стени, с изключение на стените на кухничката, на една спалня и на банята, но вратата на банята беше зазидана към бившия коридор и беше избита нова врата към спалнята. Едната стена между огромното общо пространство и спалнята беше премахната и заменена с плъзгаща врата,чийто механизъм е бил донесен от чужбина. Бяха запазили една носеща колона.

117

Мосю Густав

преди 1 година

Не викайте дявола с такива смели заявления! Ако трус като в Турция/Сирия удари България, камък върху камък няма да остане.

116

ПАРИ НА ВЯТЪРА

преди 1 година

ЩЕ ПАДНАТ ВСИЧКИТЕ СГРАДИ !!!! НАЙ ПЪРВИ НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО ЗАЩОТО Е КАЛПАВО И СЕ ПЕСТИ ОТ МАТЕРИАЛ !!! НАРОДЕ ИНВЕСТИРАЙ В ИМОТИ !!!

115

ГУБЕЩА ИНВЕСТИЦИЯ

преди 1 година

ЩЕ ПАДНАТ ВСИЧКИТЕ СГРАДИ !!!! НАЙ ПЪРВИ НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО ЗАЩОТО Е КАШПАВО И СЕ ПЕСТИ ОТ МАТЕРИАЛ !!! НАРОДЕ ИНВЕСТИРАЙ В ИМОТИ !!!

114

Анонимен

преди 1 година

Райските квартали в Турция населени с наши изселници отидоха курбан?????!

113

Анонимен

преди 1 година

Саниране не означава поддръжка и подсигуряване,особено при безумни "дизайнерски"решения.Сеизмолозите да НЕ бъдат заплащани за "труда"си.