43

Анонимен

преди 1 година

До 28: много добре казано.

42

Спокойно

преди 1 година

В България СЪЩО има ТУРСКИ Строителни фирми. При нас дори Моловете ке паднат ако се случи нещо подобно.

41

Анонимен

преди 1 година

От фотографиите на падналиге сгради се вижда, че няма дори оребряване на арматурата. Две-три тънки метални пръчки заляти с бетон и толкоз. У нас никой строител не би си позволил такова безхаберие. Нормите за носещите конструкции се спазват.

40

баба мара

преди 1 година

това се нарича корупция сега ще го отнесат тези които са пестели от материалите ичаст от печалбите са внасяли в касите на управляващата партия преди избориердоган ще се направи на принципен и ще напълни догоре затворите там са политзатворници от измисления преврат

39

Алекс

преди 1 година

До Наблюдател Тук вече тръсна през 2012 в Перник и паднала сграда нямаше.Явно строителството в България е на доста по-високо ниво от това в Турция.

38

Алекс

преди 1 година

В Турция няма контрол и се строи некачествено.Не бива да се допускат турски фирми да изпълняват обекти в България.

37

Анонимен

преди 1 година

В панела НЕ всяка стена е носеща! Само невежа може да твърди подобна нелепост! Има оградни стени, отделящи бани, мокри помещения, дрешници и килери, които изобщо НЕ са носещи. Но невежи бол...

36

Shark

преди 1 година

Да четат нашите строители, че ако стане нещо такова тук и техните общежития ще паднат. Панелките може и да се окажат по-здрави, особено на места, където хората не са се правили на архитекти и не са бутали стени. Това чудо с бутане на стени и усвояване на тераси трябваше да бъде забранено. Никъде в Европа такова нещо не се допуска.

35

Анонимен

преди 1 година

В Турция паднА новото строителство, па не знам.

34

до 53

преди 1 година

Панелките падат при около 6 и малко. Първи падат. Всеки си бута и усвоява, ама то нЕма проблеми бате, те не са носещи- Гинка от петия етаж преди години още направИ така. Не го мисли, всичко е наред и под контрол. Not great, not terrible. Ама после за тия НИКАКВА помощ и НИКАКВИ премии от застраховки (не че панелния жител има застраховка де, той е неграмотен).

33

Анонимен

преди 1 година

При панелите всяка една стена е носеща. Айде вие ми кажете кой как е къртил стени, усвоявал, пристроявал и други подобни балканизми. Самите специалисти казаха, че блоковете са надупчени като швейцарско сирене от ремонтите на гганя.

32

Анонимен

преди 1 година

До 51 - Не! Не е късно! Трябва да се понесат последствията от такива хора!!

31

Анонимен

преди 1 година

Късно е либе за китка. Контрол 0. Основен виновник- диктаторът Ердоган с неговите си фирми. Изкупителна жертва се намира. Иначе има и читава строителство в голташка Турция спор няма.

30

G.I. Joe

преди 1 година

Да подизпълнителя е виновен само а главния изпълнител дето е взел лъвския пай е невинен като момина сълза.

29

Анонимен

преди 1 година

Хубава работа ама турска имаше една такава поговорка.

28

лелка

преди 1 година

При нас ако стане такова земетресение ще оцелеят само панелките с малко пукнатини, и ЕПК блоковете /пълзящ кофраж/, които и грам няма да помръднат.

27

И Ердоган

преди 1 година

И Ердоган? Той невинен ли е?

26

Случаен минувач

преди 1 година

Ето така се прави. Турция не е разграден двор. А не както у нас - оставихме и Цветан Василев, и Васил Божков, и много други (сега се сетих за Веска Меджидиева) да напуснат спокойно България и сега да се молим на чужди съдебни власти да ги екстрадират. Ще ги хванем за петите!

25

До Чоко

преди 1 година

То и в Турция доста вече са духнал! Щом за сега само за един арестуван се казва?

24

Чоко

преди 1 година

Забелязвате ли, че в България такива бизнесмени се допускат да напуснат страната а впоследствие започва издирването им. Така е защото имат да казват на кого са се отчитали нагоре в политическата власт.