101

Анонимен

преди 1 година

Въпросът е що след първата жалба не са отнели пистолета на тоя бивш полицай?

100

Българин

преди 1 година

Гледах по тв.ON AIR един брадат козел приятел на убития да се изказва че не бил убит ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН а американски гражданин. И полицията по друг начин трябвало да действа.

99

Анонимен

преди 1 година

Няма какво да питате, просто в България институциите НЕ РАБОТЯТ, само отчитат дейност. За това всичко с ум в главата се изнесе. Без реформи, България няма бъдеще. Най-важна е съдебната реформа.

98

какво се чудим

преди 1 година

Всички соц. пищолджии си мислят че още са на власт и могат безнаказано да убиват когото си поискат този е бил някакъв блоклайтер и се е изживявал като началник на блока. .Няма да ги разоръжат защото те са щитът и мечът на Партията и пазат партийния бизнес -същото е с мутрите и пр. творения на бившата уж а настояща ДС

97

Анонимен

преди 1 година

Трябва пълен рестарт на българската полиция.И да им се плаща само за свършена работа-решени случаи,свършена работа при сигнал,прояви на смелост и героизъм,решени конфликти и т.н.Който полицай е способен и му се работи ще прави пари и ще расте,който не-да излиза от системата.Съответно за корупция и бездействие-съд и затвор на полицая.И сега мнозина ще ревнат че няма как да стане,но напротив-има как и само това е начина.В частният сектор нали по този начин се работи-припципа е същия

96

Анонимен

преди 1 година

В българската милиция е нормално да крадеш ток и да си и служител, също така е съвсем нормално да си правиш каквото искаш без почти никакви сериозни последствия! Приятелят на Симона (случая Семерджиев) със сигурност още е в редовете на МВР!!! Янко Шумкарската оправия в действие и нормалните хора патят!!!!

95

Тожо

преди 1 година

До До 91Ако искаш да убиеш с нож а не да сплашиш със сигурност ще убиеш, достатъчен е само един удар във врата с нож 20 +см! Колкото за самозащитата нали личното оръжие се дава именно за това?

94

Анонимен

преди 1 година

До ТожоТочно за това говорим. този психопат е трябвало с прокурорско решение да се настани в психиатрично заведение за лечение още след първия сигнал срещу него. Но психяра не само, че не е лекуван, а е притежавал и оръжие и случаят приключва фатално. МВР е трябвало да препрати сигнала в прокуратурата, защото е имало заплаха за живота срещу някого. Такива неща не бива да се неглежират.

93

До 90

преди 1 година

За жалост особено в този случай не става въпрос за приятелска линия и този е от нашите, а за комбинация от мързел, нихилизъм и лоши закони. Защо в България държавните служители не носят персонална отговорнаст за действията и бездействията си? Защо закона предвижда наказания за убийство пректически от 4-5 год. с реално излежаване от 2-3 год., а за заплахи и тормоз условни присъди? Сега този ще го изкарат луд, болен, в състояние на афект и реално ще е на свобода готов да убива пак след 2 год.

92

До 91

преди 1 година

Явно не схващаш, че едно е да убиеш със Законно притежаван пистолет - тоест имаш разрешение от властта да го носиш и убиваш с него, а съвсем друго е да убиеш с нож - при това нападението с нож може и да не е фатално, може да включиш и самозащита, докато с пистолет - не става!

91

Тожо

преди 1 година

До АнонименАбе вие един път ревете че не давали оръжие на народа а сега да го изземвали?! И какво, ако му бяха отнели пистолета нямаше да убие ли щото сигурно няма кухненски ножове в дома си? Проблема е че психара е трябвало да бъде лекуван в психиатрия а не да е на свобода.

90

Този случай

преди 1 година

...е подобен на Семерджиев . Жалбите от Иван са били хвърляни в кошчето по " приятерска линия" с убиеца - от НАШИТЕ Е!!! Ноември 2021 също имаше убийство къс законно ппитежаван пистолет от бивш военен!!! Явно оръжието изтрива Мозъчни гънки!

89

До 83

преди 1 година

От една страна проблема е в МВР, защото голяма част от полицаите ги мързи, от друга проблема е в прокуратурата, която я мързи още повече и пращат писма от типа, това е незначително престъпление, така че няма да образуваме дело, но най-големия проблем е в калпавия НК и още по-калпавия НПК. С такива комунистически закони, възхвалящи престъпниците и третиращи жертвите като престъпници толкова, но пък за титаните на мисълта в парламента това не е никакъв проблем.

88

Анонимен

преди 1 година

Особено за автора на долния текст с 50000 поста на месец

87

Анонимен

преди 1 година

На психопат от който е пропищял целият блок с години,и са подавани многократни сигнали,полицията му оставя личното оръжие,и не му го отнема,за да може той да очисти своите съседи,които са будни,съвестни и примерни граждани и данъкоплатци?И кой е за затвор освен убиеца,не са ли полицаите които с бездействието си са спомогнали всичко това да се случи?

86

Анонимен

преди 1 година

Един психопат, тормозил съседите си с години, заплашвал с оръжието, к притежавал, е бил неоспокояван от никого, въпреки многобройните жалби срещу него. В конкретния случай е ясно, че се касае за психопат, с шизофренно поведение, притежавал дори законно огнестрелно оръжие. При заплаха за живота срещу някого, сигналът мигновено би трябвало да се отнесе за прокурорско разследване. Законите трябва са са изключително строги. В случая, който не си е свършил работата, да си понесе вината.

85

Не разбирам

преди 1 година

Какъв е този закон - да се оставя оръжие в пенкионирани полицаи и военни??? Защо им е ? Да защитават ВЛАСТТА ли? ЧИЯ ВЛАСТ ?!?

84

Анонимен

преди 1 година

Защо ни е МВР ако те не правят друго освен да водят статистика на тежките престъпления, за леките никой не ги вика вече ...

83

M

преди 1 година

Жалко за момчето. Мвр няма да се промени без масови протести срещу тях, реално те за скритата ла пиовра в страната.

82

Преди време

преди 1 година

...бях нападната и душена от психопат посред бял ден. Отидох в полицията - казаха, че нищо не могат да направят докато няма смъртен случай!!!! :)))))