128

субсидии

преди 1 година

защо полското мляко идва по-евтино до Бг с включен транспорт? защото полските фермери вземат субсидии от държавата! а нашите гало ши в управлението лапат мухи и плямпат за инфлация и така докато животновъдството ни умре. после ще плямпат защо било фалирало. политиците са виновни!

127

аьаььаьа

преди 1 година

щом искат всички да печеля, цените трябва да са високи. А щом са високи ,значи хората купуват

126

ьааьаьаь

преди 1 година

глупости .. аз купувам млякото на 3.5 ако иска някой Българих на 7 да му го купувам . да го духа да фалира. така е редно,

125

=

преди 1 година

В магазините млякото и сиренето са 100% менте.Няма нито една марка сирене която да е нормално бяло саламурено сирене. Само ментета,при това скъпи. Но как да е друго като няма държава,няма контрол от както ни управлява румен решетников държавата напълно рухна

124

Баба

преди 1 година

Прясното мляко от магазините не е истинско.Като го свариш няма мириса на мляко и една пяна вдига като сапунена и няма каймак.Всички марки съм ги пробвала-един и същ ***.Масло краве също няма-вносно,българско,фермерско..всичко друго са,но НЕ И КРАВЕ МАСЛО.

123

добре

преди 1 година

Де като изкупната цена 0.80-1 лв защо в магазина е 4лв това е 400-500% надценка

122

Анонимен

преди 1 година

Земя има субсидия бняма Няма сигурност а трудът е тежък Кйто е еидял нещо малко от този труд на село го знае

121

Някой си

преди 1 година

То трябва пасища според вас, да си отглеждат крави, овце. А земята е дадена на други хора, изкупена след 1989. а бе държавна земята. Лесно се говори. Добре че са турцитеимохамеданите, те вършат черната работа и недай си боже да заминат за Турция да строят и оак криза за някои ще е. Те оправят кво ли не, перални, хладилници, бойлери, боядисване, слагане на плочи и сие.

120

Справедливост

преди 1 година

Сега да излезе един икономист от тия дето твърдят, че държавата не трябва да се намесва в пазарната икономика, защото Европа така иска и прави. Някой ако може да ми обясни, как поляци, унгарци и д-р., с по висок стандарт от нас произвеждат мляко на тази цена без помощ от държавите им. Че и с транспорта идва на тези цени 50,60 ст., ако е вярно.

119

Да правят

преди 1 година

Мандри и да си произвеждат сами сирене и кашкавал, изваря да му търсят пазара, така ще затворят цикъла и няма да се занимават някой да им изкупува млякото а ще предлагат готов продукт. Ще елиминират тези между тях и потребителите.

118

Unknown

преди 1 година

И после защо никой не иска да се занимава с животновъдство ....

117

Банкеръ

преди 1 година

Докато държавата не задължи мандраджиите да имат по 100 крави минимум няма никаква надежда изкупните цени да са реални.Така ще им се наложи освен да продават имитиращи продукти да добиват и истинско мляко.Колко ще им струва не ме вълнува.Литър мляко в магазина е 2,50 и изобщо не е мляко.Вместо да октупнят и стандартизират производството те се връщат пак към доенето на ръка,доливане на вода,маргарин и сухо мляко.Няма никаква надежда.

116

Анонимен

преди 1 година

Значи трети сме от зад на пред по цена на изкупването на мляко, ама вкарват по-евтино от Полша, Унгария, Румъния, хм как така. То останали ферма без собствен затворен цикъл на прозиводство?

115

116

преди 1 година

Буквално всички помаци (от северната част на Западните Родопи) продават млякото си на пазара в родният ми град за по толкова и пътуват по 60-90км(общо, отиване и връщане). Фермите, още по-малко ги жаля.

114

СИРЕНЕ ОТ СКАКАЛЕЦ

преди 1 година

Споко, скоро сиренето ще с протеин от насекоми и соево мляко например. Понеже според ЕС кравата каТо преживя и пъpд-,и изпуска много парникови газове.

113

Unknown

преди 1 година

И да попитам аз някой да е видял притеснен депутат ? някой който да каже че му е скъпо електричеството или храна или каквото и да било а ... Аз не съм....

112

МЕНТЕ СИРЕНЕ

преди 1 година

И както от "Активни потребители" установиха в БИЛA например - насипно сирене по БДС, с цена 20,90 лв / кг, с 60% съдържание на вода и немлечни мазнини. С други думи ИМИТАЦИЯ на сирене (т.е. менте сирене). Затова - търсете си производители, които не са "в системата". Има достатъчно много, само поразпитайте. Пробваите им домашната продукция и вероятно повече няма да погледнете към витрината със сирената и кашкавалите в магазина. А цените им са на половина по-ниски.

111

vale_karo

преди 1 година

До От народа Стига с тази държава .Всички ревахте. Дайте си моето .Нека бъде частно. Държавата да се отдръпне от всичко. Е сега какво ?Това е което искахте! Няма за какво да ревете.

110

112

преди 1 година

Спекулата е навсякъде. По цялата верига. От самото начало, та до върха, от земеделците и животновъдите, до щанда в магазина. Всеки гледа да направи - ден година храни.

109

До 113

преди 1 година

Коя е тази ферма, която продава качествено мляко за 2 лв за литър в търговската мрежа?