46

Анонимен

преди 1 година

Евро, там е разковничето! Това следене ни връща към соца!

45

Анонимен

преди 1 година

Приом като при соца! Не се ли търси причината, високи цени на газ, тор, ел енергия, горива, не може ли без борси и посредници, за да има ниски цени на всичко!

44

ХАЙДЕ

преди 1 година

НА ЛОВ ДА ГЛОБЯВАМЕ БАЛЪЦИТЕ ЗА ДА НАПЪЛНИМ ХАЗНАТА

43

Анонимен

преди 1 година

Трябва да има по-висок данък печалба, така няма да имат стимул да продават с голяма печалба.

42

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

АМА ЧЕ СЛЕДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ НА ЦЕНИТЕ ОТ НАЗНАЧЕНИТЕ СЛУЖЕБНИ НА ,ЮМРУКЪТ СПАСИТЕЛ

41

Царя е ГОЛ

преди 1 година

Малко повече ми идва имитирането на действие и непрекъснатото натрапване на руските опорки от Служебните министри! Като се сетя как решиха проблема с ВераСу или проблема с Ковид! Излязоха и вместо да изработят план или мерки, казаха, ковид няма, не съществува, сваляйте маските. Типично по руски, няма човек, няма проблем. Да не забравяме, че Пътят към АДА е осеян с добри намерения! С тяхните ухилени физиономии, вече не сме в Шенген! Няма изгледи да приемем Еврото и да влезем в Евросъюза.Към Русия

40

До Селянин

преди 1 година

Драги Селянино, за какво месо, мляко и следене на мисълта говориш? Какъв мисловен процес може да има в една кратуна, която иска само евтино и вносно да консумира? Никой не иска да се изцапа, всичко живо бяга от ръчна работа и само лаптопи и онлайн комуникации са интересни и привлекателни. Спукват ме от подигравки, че си произвеждам каквото мога. Ама ей такива лентяи не ги домързя да ми откраднат картофите от градината.

39

Сата НАТО

преди 1 година

Сега някои хора че си купуват краставиците в зависимост от това каква печалба пише на етикета. Тоест, че се навиват да ядат льйна само и само да направят напук на магазина...

38

Анонимен

преди 1 година

Качиха цените, та после да си ги свалят, като второто дали ше се случи е доста спорно. Правим проблем, крадем спестяванията на хората и после сме "велики спасители"

37

Анонимен

преди 1 година

"председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов" - Толкова дълга длъжност за милиционер. Нищо повече от фатмaашките номера на другаря Радев. Поредната PR акция, от която няма за има никакъв резултат.

36

Сата НАТО

преди 1 година

Виждам, че комунистическо-казармената простотия се завръща. Забравилите какво е комунизъм и фатмашина, па че буат с рогата у дуваро едно известно време.

35

Анонимен

преди 1 година

Късно е вече, когато нормалните държави взимаха мерки дори и при инфлация от 5-6% което беше рекордно високо по това време някои се побарваха под парапета.

34

баба мара

преди 1 година

яицата и млякото вече са недостъпни за нас пенсионерите олиото е намаляло ноникои не го купува защото било от украина св месо от испания също е евтино но несе знае на колко години е така че сме в блокада бананите 3.59 лв за кг а за тоалетната хартия да не говорим

33

Анонимен

преди 1 година

Нали помните как краставиците бяха станали по 7-8 лева и спряхме да ги купуваме и цената падна , олиото беше стигнало 6-7 лева , сега е 3-4 и ще пада още . Ето ви нещо любопитно , голям буркан Нутела течен щоколад в Лидъл е 12 лева , в Германския Лидъл е 3 евро . Спирам да харча пари , няма да давам пари на хора които ме мамят и после с моите пари се правят на баровци

32

Сандо

преди 1 година

и кво като има отклонения? за тях механизми няма как да се коригират! Правят глупости, броят капките на водопада

31

Знаете

преди 1 година

Ли защо е този цирк с цените?За да влезем в Евро зоната има 2 непреодолими изисквания:1Бюджета да има дефицит по малко от 3%-затова не гласуваха бюджет и още няма. И 2 инфлацията да е под 6%,да ама тя е официално 17%.Сега следва натиск на цените докато ни на устата в Евро зоната.А после спекулациите(които се отчитат където трябва де)така ще вдигнат цените че ще ги изведат на околоземна орбита.Кои разбрал,разбрал.

30

Прибавена стойност?

преди 1 година

Говорим за квартален магазин, а не за бижутерия. Каква добавена стойност на салама, краставиците и яйцата? Освен да ги украсят с табели "зелено, еко и меко!"? В оригиналния ми коментар исках да покажа, че не всеки собственик на малък бизнес е тарикат и измамник. Доста от собствениците на малкия бизнес имат приходи малко над средната заплата, с единствената разлика, че работят за себе си и си плащат всички данъци и такси, което не може да се каже за по-големите такива.

29

Анонимен

преди 1 година

На всяка цена трябва да има цена за клиента и колко печалба има от всяка стока. Да се види кой и колко печели. Така трябва да е и с останалите. Цена за търговеца и цена за производство. По този начин ще се разбере кой колко печели по веригата. Пример колко е цената на материала и колко е цената на брашното от мелницата. Колко е цената до склада и колко е цената на щанда. Щото тогава ще се окаже, че баба Пеца продава 1л мляко на 80ст, а на щанда е 3/4/5лв. Колко струва тоя превоз и бутилиране?

28

Анонимен

преди 1 година

ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАПОЧНА ДА НАСИЛВА ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ

27

Кой не скача е..

преди 1 година

А през 90те такова нещо беше ерес. Костовашките помиярри които и днес са в парламента тогава разправяха че пазара сам се определял и турската стока която ни заливаше било пазарен принцип. Махнаха БДС, сега не могат да го върнат същите тези престъпници от сдс дпс дсб и подобните. Освен това вкараха всякакви ментета и контрабанди с дюти фрии шоповете и като дойде Тръмп и им лепна митата, почнаха да обръщат паланчинката. Тия са разстрел.