37

Анонимен

преди 1 година

"Цифрова валута" означава 100.00% контрол на това какво правиш, какво купуваш, кога, откъде, и така нататък. Означава лесно ограничаване на това какво можеш да купуваш и да потребяваш. Означава възможност да ти спрат всички пари за всякаква съчинена причина - за всякаква произволно дефинирана "престъпмисъл". В Канада преди година спряха банкови сметки на протестиращи - ама могат да си купят вафла с парите в джоба. А представете си че всичките пари са само дигитални. Това е край на свободата!

36

Анонимен

преди 1 година

Който е прочел и чул или видял какво е при чи-не-зе-те, никога няма да се откаже от парите в брой! Кешът гарантира храната и живота при определени негативни условия на хората!

35

Анонимен

преди 1 година

Кеш, твърдо кеш, трябва да го има, веригите не са всичко, носят доста негативи, ако има срив на системата и храна няма да може да се купи, така поне от кварталното магазинче може да се пазарува! Лев и кеш, както до сега, хората са го добре измислили за да оцеляват! Не всичко ново е добро, крие доста негативи и ограничения!

34

Крал Мас с Ингел

преди 1 година

кешът е свобода, всичко друго свързано с електронни разплащания е форма на робство

33

до 41

преди 1 година

Може разбира се, това, че няма връзка с НАП, не означава, че не можеш да получиш стока срещу парите си.

32

Анонимен

преди 1 година

Забавни са някои коментари. Само да обясним, че при война и падане на коя да е мобилна клетка и липса на обхват, не можете да платите дори и в брой в местния супермаркет... АКо не е някоя бакалийка в сивия сектор, разбира се. Ама то малко мисъл се иска, маалко. Долу един човек е написал за богатите американци и бункерите. Това е решението.

31

...смятай

преди 1 година

А ние тука се надпреварваме да сме по-електронни от световните банкери...

30

до 35

преди 1 година

Ами, всъщност, родителите ми са на по близо 75. Леля ми- на 80. Няма си никого, аз съм й като роден син. Всичко плащат онлайн или с карта. Пари в брой съм им казал не се държат повече от 200-300лв.. Не са особено в час вече, редовно се опитват да ги мамят. С насмешка реагират, даже се правят, че се връзват и после звънят на полицията. Колко от измамените са си загубили акъла? 1 на 100. Другите 99 са си просто възпитаници на комунизма с акъл на зрънце. Това си е материалът у нас.

29

35

преди 1 година

Какво? Искаш, да ти се случи? Добре ли си? Проблем ли имаш?

28

Анонимен

преди 1 година

"дай му да мята на него пари от терасата" - Дано не се наложи, да се грижиш за възрастен човек, който бавно си губи ума.

27

32

преди 1 година

Нешо фундаментално грешно ли казах?

26

Анонимен

преди 1 година

До 31 - Ползвам дебитна карта, благодаря много! Но имам и други спестявания. Да не ти се случва, да попаднеш на пътя на човек с власт и да видиш, какво се случва с всичките ти банкови сметки, когато негово приятелче от НАП те разследва по анонимен сигнал, че намесва и прокурор.

25

Анонимен

преди 1 година

"Глупости на търкалета. Ако стане световна война не можеш да ядеш злато." - Ти и сега не можеш, но искам да видя, как ше си купиш храна, ако си държиш паричките в Револют (нищо против тях, наоротив) , но някоя ракета е ударила близката мобилна клетка или централен техен сървър.

24

Анонимен

преди 1 година

99% от плащанията ми минават с карта. Кредитна, златна. Само от кешбек миналата година 2000лв. при 50лв. такса на година. В магазина на село има ПОС терминал дори. Даже и от НАП имам облекчение заради което. На българина си му дай кеш..той си е просто парче. Функционално неграмотен. Мисли си, че кредитната карта е кредит, няма си идея какви са й ползите, дай му да мята на него пари от терасата и да взима бързи кредити с 50% лихва. Кешовите плащания трябва да ги има, но да са до малка сума пари

23

Анонимен

преди 1 година

"Референдумите трябва да се провеждат само в страни с интелигентно население. " - Ти за неинтелигентен ли се мислиш? Нямаш ли правото на глас? А ако има проблеми и неразбирателатво, защо не говорим за тях? Нека образоваме хората!

22

Анонимен

преди 1 година

"Референдумът ще търси нова клауза в закона, която да определя начина, по който правителството управлява парите." - Проблемите на икономиката ни днес, идват точно от това, че "правителството" има контрол над парите, без никакви рестрикции.

21

Анонимен

преди 1 година

Онзи ден в супера, напълнил съм количката и чакам на касата да си платя. Час пик беше, доста хора имаше. И по едно време касиерките взеха да се питат една друга дали работят картовите плащания. Не работеха. И настана една суматоха. Половината клиенти, явно нямаха кеш, зарязаха си количките и си тръгнаха гладни за вкъщи.

20

24

преди 1 година

Айде сега - минусите пак

19

Анонимен

преди 1 година

До 17 - Пише се злато, малка буква. До 20 - Не бъди груб, моля!

18

Анонимен

преди 1 година

"Това обаче улеснява следенето на действията на гражданите. "Гоше, излез от матрицата. Чери, преди да ме изтрият пак, че явно не съм успоредно с новата Априлска линия