22

Мирослав Найденов

преди 1 година

Да ги разделят само за вътре и зелена карта да са отделно както бяха.Които иска навънка да си плаща.

21

Средностатистически

преди 1 година

Най-много ме е страх да не настина и да не се мина 😆

20

Анонимен

преди 1 година

Като някой компании не си плащат щетите в чужбина, така ще е.

19

Анонимен

преди 1 година

Защо да плащаме толкова висока сума за ГО за кола, която няма да излиза в чужбина. Сега тази сума мутрите я удвояват.

18

Анонимен

преди 1 година

Пак ни лъжат. Изобщо не е необходимо застрахователите първо да плащат, заради което ще ни вдигнат двойно застраховката. Нито от ЕС го изискват, нито за влизане в шенген. Искат го мутрите застрахователи, които с падането на тяхното правителство от власт през 2021 година, имат по-малко огромни печалби.

17

Анонимен

преди 1 година

Като имаш няколко коли, а реално ходиш само с едната в чужбина, защо да плащаш на всичките?

16

Анонимен

преди 1 година

"Явно още не ни е дошло времето нито за Шенген, нито за еврозоната, след като мнозинството от водачите не могат да си позволят 600 евро гражданка на година." - Аз мога да си позволя и 6000 евро гражданска, но защо да я плащам? Заради това, че ти искаш да ходиш в Гърция ли? Я у лево... :) ... Като искаш Гърция ще плащаш. Ако не можеш - твой проблем. Нали си голям баровец? Защо се притесняваш, че ще трябва да плащаш 4-5 пъти повече за застраховка в чужбина?

15

Анонимен

преди 1 година

"Aбе ***, нали идеята е да влезем в Шенген, няма граници, няма разлика чужбина и до село само уикендите..." - И още нещо от мен (13-и и 15-и). Не ми обяснявай, че съм бил беден, че съм бил необразован и затова ми било скъпо.Имам магистратура от СУ, апартамент в София, апартамент в Бургас, къща в Смолян и нямам заеми. Също имам добре платена работа. Просто нямам мераци за пътувания в чужбина, понеже съм обиколил почти цяла Европа и вече не ми е особено интересно.В Бг ми е добре и си имаме всичко.

14

Анонимен

преди 1 година

Явно още не ни е дошло времето нито за Шенген, нито за еврозоната, след като мнозинството от водачите не могат да си позволят 600 евро гражданка на година.

13

Анонимен

преди 1 година

"Aбе ***, нали идеята е да влезем в Шенген, няма граници, няма разлика чужбина и до село само уикендите..." - Няма да има за този който иска и си плаща (виж коментара ми по-долу. Засега е 13-и). Щом искаш чужбина ОК. Плащаш 4-5 пъти по-скъпа застраховка и ходи където искаш. Ако някой не иска (аз примерно живях 9 години в чужбина и сега нямам мерак дори до Гърция на море да ходя) защо да плащам за твоите желания? Плащаш получаваш, не плащаш, не получаваш. Елементарно... :) ...

12

Анонимен

преди 1 година

Решението е лесно. Да има два класа гражданска отговорност. Клас А - валидна и за чужбина - 2-3-4 пъти по-скъпичка (колкото е необходимо, за да си покрият допълнителните разходи застрахователите). Клас Б - само за Бг - на цена, каквато е сега, дори по-ниска, защото сегашната реално важи и за чужбина. И всеки сам да си решава каква му трябва според джоба и пътуванията. Така ще се стимулират местния туризъм (до Гърция ще е по-скъпо) и местната търговия (до Одрин ще е по-скъпо).

11

Анонимен

преди 1 година

В нормалните държави се смята риска индивидуално за всеки водач и съответно самата застраховка. Защо аз който нямам нарушения плащам същата цена която и водач с неколкократно отнемане на книжка и куп нарушения и потрошени коли и общинска собственост?

10

Анонимен

преди 1 година

От приятели и авери на сикаджията арестант, само лъжи може да чуете. Петнадесет години кешат яко ,на който е нужно,за да не се въведе системата бонус -малус . Страх ги е че застраховките ще поевтинеят, защото в Европа застрахователите са големи играчи с традиции,а не варненски шушумигарници от тихина например.

9

Анонимен

преди 1 година

Щото пак искаш разделение на народа, за тва -> Дай всички да плащаме за прозти тутки, щото някои ползват, а? Да не се делим. Мечтата на каманизъма - всичко общо, даже и жените. Айде бягай в 1989-та. Къде си видял в развита демокрация да има общо задължителна застраховка, а не персонална...

8

Зевс

преди 1 година

Защо всички медии раздуват този балон, като промените не са минали в НС?

7

До 1

преди 1 година

Щото пак искаш разделение на народа, за тва.Щото ще искат после Зелена Карта за едно излизане, за две излизания и за амнайсе излизания, за това.Капиш?

6

Майора

преди 1 година

Стига стр се оправдавали със ЕС и влизането ни в Шенген! Докога ще се говори по тази темс и то не само за застраховане ами и в други области!

5

Анонимен

преди 1 година

Това е изискване за влизане в еврозоната. Като искате еврозона, ще плащате 2-3 пъти по-високи граждански!

4

Анонимен

преди 1 година

С други думи - пак си даваме г*за и ще подпишем каквото ни кажат уж за по- светло и добро бъдеще! Пълни глупости.

3

Ей ужас

преди 1 година

Не се наядоха тези от лев инс,Армеец ,дзи,и маджо!! Заради мутри от 90те години ще страда целия български народ! Втората причина да не ни искат във Шенген е заради българо руските банки дето щавят народа от години!! ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАСАРОН ЕВРО ЗОНА ДА ЗА ДА ПРИБЕРАТ 7те мирярда от гаранционния фонд!! Дерзай българино дерзай !!