100

Анонимен

преди 1 година

"Все пак бакшиша е не всеки месец е един и същ ." Не е, ама особено силните месеци има хора, под 400-500 лева не падат.

99

Анонимен

преди 1 година

До 102 - Никой не те кара да даваш. До 103 - Какво общо има това с темата?

98

Анонимен

преди 1 година

Има на места сериозни бакшиши правят, ама трябва да си "фирма", аконислаш да опишеш такива доходи, ама трянвало ДДС да се плати, ама трябвало заплата с осигуровки и ПОСЛЕ 5% че си си си платил фивиден и ПОСЛЕ 10%. И накрая от 1000 лева, оставяш с 500. Ама богаташчето ... Разходи имало миличкото. Плаща си същата заплатка, ама намирана начини да не плаща данъци. От 100000 лева, на него му остават 85000 лева. Много честа система! За хирата правена .. Ама за нашите хора ...

97

Анонимен

преди 1 година

Като не ти върви "бизнеса" - фалираш ! Друг ще те замести !

96

Анонимен

преди 1 година

Кой има,(иска) да дава. Както е казал народът - имал, дал. Тия винаги са ми били странни, за това че работи(сервира) да му даваш благодарности. Откъде на къде. Алчността няма граници, това е измислено от ресторантьорите. Колкото повече - толкова повече.

95

L.

преди 1 година

Тоз кръчмар какво спорадично цъфва по новините? И все с *** идеи или коментари!

94

я па

преди 1 година

Сеньор Мазньо.А не щеш ли всеки месец да ти превеждам по 100 лева, без да ходя на ресторант ?

93

Ха

преди 1 година

Пак някой друг да плаща. Че и необлагаемо. Вдигайте цените и плащайте на служителите си нормално.

92

ЯВЕРТ

преди 1 година

Бонусите на работниците се плащат от работодателите. Трябва ли да даваме бакшиш на водача на автобус защото ни е закарал без проблем до съответното място. Същият си е свършил перфектно работата за която му се плаща.

91

Анонимен

преди 1 година

До 90 RedHotShittyDiaper Тoзи излъчвa нeчиcтoплътнocт! Кaк някoй щe мe пoдвeдe дa пoceтя нeгoвo зaвeдeниe, a oщe пo мaлкo дa ocтaвя бaкшиш тaм? Кpeдитнитe кapти кoитo пoлзвaмe бeлитe хopa oбикнoвeнo aвтoмaтичнo дoбaвят мeждy 15 и 20 пpoцeнтa бaкшиш пpи плaщaнe e pecтopaнт.. . . . . . . А мойте карти удържат между 15 и 20 процента пpи плaщaнe в pecтopaнт, докато се събудя на другия ден! Много фантастична литература четеш, иначе с другото съм съгласен!

90

Анонимен

преди 1 година

Алибегай е изнудвач, нищо повече.

89

И аз искам

преди 1 година

Задължителен бакшиш...Може. Ако сервитьорката задължително прави тръби !

88

Само на него ли

преди 1 година

Този е най важният в тая държава. Не спря да реве по всички медии как едвам връзвал двата края. Получи компенсации за Ковид, сякаш само той не е работил. После му свалиха данъците за да не вдигнел цените (той ги удвои), сега иска да му даваме задължително бакшиш ?!? А той дава ли на всякъде бакшиш където пазарува, отсяда, като налива бензин, в автосервиза и т.н.

87

НКК

преди 1 година

Всеки доход се облага с данък. Защо останалите български работещи като получат премия, бонус се сумират с основната заплата и върху цялата сума се надчислява ДОД. Само за бакшиша в заведенията - не. Голям умник взима за себе си разликата от ДДС-то, вдигна цените, прави сметка да прибере сумата от бакшиша и пак да дава същите пари както до сега на работещите в бранша. Да се удържа ДОД на бакшиша както на всеки доход.

86

Анонимен

преди 1 година

Клиентите искат легализиране на заплатите в бранша за начало, а не да ги държите хората на по 600лв за 4часа и останалото в пликче.

85

Перчо

преди 1 година

Алито ще даде ли на неговите служители по 200лв бакшиш извън заплатите им.

84

RedHotShittyDiaper

преди 1 година

Тoзи излъчвa нeчиcтoплътнocт! Кaк някoй щe мe пoдвeдe дa пoceтя нeгoвo зaвeдeниe, a oщe пo мaлкo дa ocтaвя бaкшиш тaм? Кpeдитнитe кapти кoитo пoлзвaмe бeлитe хopa oбикнoвeнo aвтoмaтичнo дoбaвят мeждy 15 и 20 пpoцeнтa бaкшиш пpи плaщaнe e pecтopaнт.

83

Анонимен

преди 1 година

Когато дадеш бакшиш на сервитьора е законно,когато дадеш бакшиш на полицая е подсъдно?

82

Анонимен

преди 1 година

"за да може лицето, което работи в сферата да покаже към трудовия си доход и този доход, когато трябва да кандидатства за кредит, лизинг." Ами осигурявайте ги на реалните пари които им плащате , и няма има нужда да доказват допълнителни доходи от бакшиш .Все пак бакшиша е не всеки месец е един и същ .

81

хм

преди 1 година

Тоз не се спря да иска. Две години само: искаме, искаме, дайте. Хайде оставете ги да се оправят сами тез големи бизнесмени. Знаят, че само с вдигане на цени не става, защото вече хората спряха да им ходят в заведенията и само дайте, да ни дадете. Какъв беше този наш капитализъм? Все да даваме на бизнеса, че изнемогвал, а иначе само луксоизни коли караме и се снимаме от Малдивите.