21

Анонимен

преди 1 година

Бели нощи в цял свят, в Арктика тъмни!:))

20

Учень

преди 1 година

То в предания, митове и някои научни среди се знае, че Шпицберген не е бил винаги в лед и сняг ;)

19

do 13

преди 1 година

НЕ и ако тази нщо трая няколко месеца....

18

Анонимен

преди 1 година

Ако е вярно, че полярните нощи на това място са станали по-тъмни, значи това същото място се е отдалечило от Северния полюс. Под Северен полюс имам предвид мястото, където е единият край на оста на вътрене на планетата (другия съответно е някъде в Антарктида), а не това, което ни показва компаса. Наскоро научих, че е възможно да не са идентични, въпреки че ми звучи странно. Ако наистина Норвегия се е отдалечила то Аляска и западна Канада са се приближили. Дали Северна Америка ще стане полюс? :))

17

Ками магистралката

преди 1 година

Много ли те поТиска шефа с оная си работа?

16

Анонимен

преди 1 година

На тия в Шпицберген сигурно Осло им се струва, като тропическо райско място особено лятото. В Шпицберген и лятото е няколко градуса над нулата, докато в Осло си има лято, макар и по-хладно според нашите разбирания.

15

Анонимен

преди 1 година

Ходил съм на Шпицберген, и то точно в Лонгирбюен. Наистина не мога да проумея защо трябва хора да живеят точно там. Просто не разбирам. Отвратително място.

14

Гошо

преди 1 година

До aZ-ътЕ според теб нощем какво трябва де , тъмно или светло ?

13

Анонимен

преди 1 година

Потискащо било нощно време да е тъмно?!О, я у лево!

12

aZ-ът

преди 1 година

До 11 Глупакът си ти, човека казва истината, правени са такива изследвания... Затова скандинавците са откачени, тъмнината се отразява зле на психиката и физиката. Затова и ония лочат като разпрани. Затова и им вдигнаха цената на алкохола... Дегенератите на севера, това са скандинавците

11

дo 8

преди 1 година

Защо пишеш глупости бе?!

10

aZ-ът

преди 1 година

Ноща е тъмна... Ах каква нова либерална драма ... Веднага ново данъци и затваряне на компании за производство... Я веднага спрете да ядете месо ...

9

Анонимен

преди 1 година

Полярната нощ ставала все по-тъмна в оградения от планини норвежски фиорд. Полярната нощ ставала все по-светла в Руската Арктика. Русия е разгърнала строителството на редица ифраструктурни обекти по протежението на Северния морски път и те са осветени от хиляди изкуствени слънца. Кипи работа, ведро настроение - няма място за "мрачно и потискащо".

8

Анонимен

преди 1 година

Доказано е, че светлината, още повече естествената слъчева светлина, силно влияе на нервната система на човека. Хора, стоящи на тъмно няколко дена, полудяват. Хора, стоящи по нощите будни по нашите ширини, също изперкват. Много е кууул да си "нощна птица" и също толкова вредно за мозъка и въобще за здравето.

7

КУЛТ ПРОМЯНА КЛИМАТА

преди 1 година

КУХОГЛАВИ, северното сияние е образуващо се вследствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Айде кажете ми какво пак сме виновни хората? Че пак го преплетоха в митологията на сектата на Климатичните Промени? И понеже култистите от сектата са пословично неинформирани и неинтересуващи се от реалности, даже имат безмерната наглост да напишат, че сиянието е от "снежната покривка".

6

До 1

преди 1 година

Естествено, че е лъжа"глобалното затопляне ".Подобни измислени статии са пропаганда и нищо повече.

5

Джон Кери

преди 1 година

Дневна доза затоплизъм.

4

Анонимен

преди 1 година

"Сиянието е най-вече от снежната покривка" ??? Я пак? От кое е сиянието? Жалки долни пропагандистчета? Да не би да е намаляло също понеже ядем много пържали? Да не е отслабнало магнитното поле на Земята, понеже караме много коли? Най-отчайващо е, че гретоидите даже представа си нямат какви дивотии им съчиняват!

3

Re: от 2

преди 1 година

Пазя прирозата повече и от вас! Ходя на риболов, пускам рибата обратно, винаги съм с чувал за смет, винаги правя по една оборка след вас, на вас, с вашите деца!

2

Анонимен

преди 1 година

Пука ми, нямам деца, нямам нищо! Но съм впечатлен, как и на тези, от които зависи, а имат деца, не им пука