23

Много

преди 1 година

Ще ходят на работа в Европа.

22

Халифът Щърк

преди 1 година

Ислям" значи подчинение, безпрекословно следване на правилата и нормите, записани в книгата Коран. Бог изпратил архангел Гавраил и Мухаммад (Мохамед) в продължение на 22 години имал пророчески откровения, по време на които предавал думите на архангела на своите последователи.По-късно свидетелите записали тези откровения, изхвърлили това, което им се видяло несъответно и неподобаващо -- и се появил Коранът.Там са отразени културните ценности и норми на арабското общество от средата на 7-ми век.

21

Анонимен

преди 1 година

Ако кадъните не са ъгласни с тази забрана, нека вдигнат национална домашна стачка. Да не готвят и да не спят с мъжете си.

20

Анонимен

преди 1 година

До О, майчицее -- Богатството на тези в залива е случайност. Там има залежи от определен вид природно богатство, което се търси сега. Ако това го нямаше, щяха да гладуват и всеки, който има камила, щеше да бъде считан за чорбаджия. Ранносредновековните традиции нямаше да им помогнат, а напротив, щяха да ги теглят назад.

19

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 7 Точно тук грешиш. В древния свят жените, които са притежавали големи богатства и същевременно са имали и високо образование, са може ли не само да гласуват наравно с мъжете, но са имали и определени видове свободи, каквито са били табу за останалите жени. Например, можели са да имат извънбрачни любовни приключения, без да се крият.

18

SS

преди 1 година

Религиите, и политическите *** обслужващи определени бизнес интереси на елитите са тумор за човечеството! Религиите и политиците водят до разделение, войни и ненавист между хората! Политиците са пиявици, религиите са болест! Всеки човек е отговорен за себе си дали ще се подведе!

17

анонимен

преди 1 година

Повечето са бедни. Направете си спрака, Почнете с Нигерия, и продължете сам. Ще се изненадате неприятно.

16

О, майчицее

преди 1 година

Най-бедни били мюсюлманите?? Да се смеем ли, да плачем ли? *** чоо като отидете в Катар, в емирствата и ви падат калпаците. Не пиши глупости, че ставаш за смях. Жените ви копаят по фирмите до 6-7 да свържете двата края и платите детските градини. Ти в час ли как живеят повечето мюсюлманките в залива и че повечето никога не са работили? Хайде, лягай си, че жена ти вече спи да стане утре рано в зори.

15

анонимен

преди 1 година

Колкото и да пищите, най-бедните са точно тези, дето за нищо не смятат жените. Сигурно и вие сте същите. Правилно ви пратиха на друго място.

14

Е ха а

преди 1 година

До АнонимеН Брей ,,,,!!! Чел си КОРАНА ? Я гледай ? И на какъв език го чете и в коя сура е написано ??? ?

13

един

преди 1 година

А вие що дирите тук, вървете в ислямските страни, там е за такива като вас, тук ще се чувствувате некомфортно, незачитан, пренебрегван и пр. Тук е друг свят.

12

Анонимен

преди 1 година

Не е средновековно, а антично разбирането за ролята на жените извън политиката.

11

Абу Хурейра

преди 1 година

Ислямът е религия, отговаряща на човешката природа. Жената има функция да е майка, да възпита поколение. На запад жените сметнаха, че ако кажеш такова нещо си назадничав и искаш да нареждаш. Ами не. Тя природата нарежда. Над половината от жените на запад нямат деца до след 30. Това е проблем, защото тези 51% имат трудности да заченат. Отделно на жената й се промива мозъка как е важна кариерата, да пътува, да е секси и хоп минала 35 и не може да има дете. Ислямът е голяма работа. Не за всяка уста

10

анонимен

преди 1 година

Не знаех досега, че българските мъже, ако зависеше от тях, биха вързали жените с вериги с определена дължина до печка и легло. Направо съм разочарован за това средновековно мислене.

9

анонимна

преди 1 година

Ти ли ще кажеш какво да правят жените? Я по-сериозно! И на дъщерите си дори не можеш да нареждаш!

8

Я пак

преди 1 година

В Щатите равенство? Някой не е стъпвал извън България и е гледал мноого филми. В САЩ има консервативни щати, че някои мюсюлмански държави са далеч в правата за жените сравнени с щати като Юта например. За заплащането. Мъжете взимат двойно повече за сходни позиции, не като тук 10%.+-. Проблемите за мъжа на запад идват, ако реши да се разведе. Докато тук може да не плаща дори мижава издръжка, там жената го обира и застава да работи за нея и детето до края на дните му. Други съществени разлики няма

7

Анонимен

преди 1 година

Тия неща са ги знаели и древните гърци, римляни и другите.Жената няма работа в политиката и обществените дела.

6

жена

преди 1 година

Не се чудете, тук мнозина се изживяват като робовладелци на жени, основна причина - вън от дома им никой за нищо не ги брои.

5

анонимен

преди 1 година

За заплащането не знам, но за другото споря, защото съм чел и слушал за правата им там. На повечето други места все още властва донякъде правилото затваряй си устата, защото си жена и марш в кухнята, дори и завоалирано. Свободата е за всеки. Напредъкът е бавен. А ако вие смятате, че е правилно на девет год. да служат, вкл. и за онези неща, просто не сте наред.

4

Анонимен

преди 1 година

Браво.Това трябва и тук и няма да имаме *** като Йотова,Корнелия,Десито и всякакви шарлатанки из медиите, псевдо авторки в културата.