109

А при Нас?

преди 1 година

Нов данък, въведен от испанското правителство, ще принуди големите банки в страната да внесат в хазната повече от 1,1 млрд. евро, предаде БНР.Целта на данъка е да се съберат около 3 млрд. евро в рамките на две години, които след това да се пренасочат за социални програми за подпомагане на най-бедните слоеве на населението.Новият данък облага нетния лихвен доход и нетните комисионни на банковия бизнес в Испания с 4,8%, които правителството счита за извънредни печалби от повишаването на лихви.

108

Да се понижи в

преди 1 година

ефрейторски, нищо не разбира тоз...

107

Анонимен

преди 1 година

НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР И ФАКТА ЧЕ 90% СА НЕОБРАЗОВАНИ И ЕВТИНИ СКЛАДАДЖИИ

106

gogo

преди 1 година

Дължи се на 2 неща:1. Липсата на държава;2. Мафията, която е в управлението на държавата;Извод: Сигурна комбинация за демографски прираст : )

105

Икономист

преди 1 година

Дължи се на съвсем нормалното икономическо явление инфлация. Когато има много пари, а стоките са малко, съответно търсенето е голямо, а предлагането малко, цените се увеличават. Така е в целия свят, а не само в България.

104

Ф.С.В.

преди 1 година

в България има инфлация -защото няма закони- Групи спекуланти направиха така че храните да са по скъпи от колкото в Лондон Париж и Берлин! Преди няколко години олиото от 2 лв стана на 5-6 лв без причина- Събраха се картела и хоп- на другият ден станаха милионери- в БГ няма нищо нормално! Телекомите ЕРПтата Топлофикациите- всички смучат - и тарикатите с горивата и те ! Накрая гледаме по Медиите бързи кредити и десетки реклами на казина -изгониха Божков заради билетчетата-а стана още по зле!

103

ПЪЛЕН БОЙКОТ

преди 1 година

Нагла и брутална, безконтролна от "държавата" спекулация за "хранителни" продукти с безобразно ниско качество, набутана с вода, нишесте и т.н. Аз не мога да разбера, очевАдно намалението рязко намаля, около нас има точно огромни хипермаркета и в пиковите часове продължава да е полупразно откъм клиенти, и противно на всякака логика вместо да намаляват изкуствено надути цени на ***, те продължават да ги увеличават. Е няма да купя "сирене" "само" за 16 лева на промоция с 60 % вода, сухо мляко

102

А де

преди 1 година

В БЪЛГАРИЯ КОЕ ВИ Е НАРЕД, ЧЕ ИНФЛАЦИЯТА ДА Е НАРЕД?

101

Анонимен

преди 1 година

Алчност и спекулации, със сигурност не е от недостиг, макар да имаше случаи да се задържа скрита стока по борсите, за да се предизвика изкуствен недостиг. Оправданията с по-високи цени и по-изгоден износ в други страни, вместо предлагане на вътрешния пазар, са откровена лъжа. Тамошните производители предлагат конкурентни и дори по-ниски цени на едро.

100

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Тъпо изказване. Цените се вдигат, защото няма контрол и Държавата е абдикирала от всичко и се вихри страшна спекула. Друг е въпроса, че в България няма култура на пазаруване и потребление. Тука се презапасяваме с храна от която после 50% изхвърляме.

99

Анонимен

преди 1 година

До До Анонимен (88)Добре че беше в Испания да миеш тоалетни та научи че на свинското му казват хамон.***!Щял да си купи в България?!Какво вее?!!!Като всичко е тежко менте.Аман от провинциалисти които обикалят софийските улици и гледат като задавени...

98

Анонимен

преди 1 година

В БГ се шири спекула , което е нормално за такива балкански индивиди като нашите бизнесмени ! Долнопробни стоки на надевропейски цени !

97

Кръстьо

преди 1 година

Защото нямаме конкурентен пазар, т.е. механизмите за пазарна регуация не работят. Затова трябва големите монополи да се унищожават периодично.

96

Анонимен

преди 1 година

На какво се дължат всоките цени?!Ами като идваш от Сусурлево и береш капини в Шотландия а след това купиш с 30 годишен кредит някой гемезарник в Манастирски ливади Изток/Запад тогава всичко ти се струва еФтинкУ и плящаш. Или пък до'диш от Силистра на СофияТА за коледни подаръцислед като си мил задни части цяла година в Западна Германия всичко ти е еФтинкУ.Тия които вдигат цените са провинциалисти които изкарват кинти в Западна Европа, живеят във фургони и нямат идея за какво иде реч.

95

Анонимен

преди 1 година

Винаги в по-бедните държави инфлацията е по-висока в сравнение с по-богатите държави. Второто е, че при ниски доходи цените да по-високи, за да имат търговците същата печалба при по-малък оборот, каквато имат при по-голям оборот.

94

Стойне от Чукурово

преди 1 година

Купувайте от селяните. Чисто,прясно,качествено и на поносими цени! Така хем капиталистите ше се озъбят хем ше подпомогнете българския производител....

93

Анонимен

преди 1 година

Е какво нищо да не купуваме така ли що за заблуждение и коли къщи гориво стоки нищо да не купуваме има друго решение системата тук е пригодена за определени хора и докато това не се смени но не със тези подменкаджии дето лъжат явно и заблудените шарани верват

92

Анонимен

преди 1 година

До Щерю Отдавна не бях срещал токо малоакълен като теб.

91

Кармен Златарева

преди 1 година

Фона на БГ - мошеници,далавераджии,продажници,спекуланти и кокошкари, и под тях бедния българин с мизерната заплата или пенсия....

90

Един Българин

преди 1 година

До Щерю Съгласен съм, но нали не си забравил че и ГЕРБ са сред тях? Всички хартиени имат далавера от високата инфлация за да има плоскомозъчни, които да гласуват безплатно за тях. НС трябва да обяви за нищожна клаузата за автиоматично вдигане на абонаментите. Така първата година си добре, на "промоция", а втората ти вдигат двойно таксата + 15% .... Колко ток харчи антената и колко нафта генератора, който не се и пуска заради топлата зима? Да не говорим че и двете цени се успокоиха.