41

глас на реалист

преди 1 година

До Глас от тъдява ... А самата банкова сметка колко струва ?? Не казваш . Или какви са условията че да е безплатна . Май да превеждаш над 1000 паунда на месец като заплата . И да харчиш еди колко си . И какво и е безплатното . Финансираш всеки месец банката с 1000 паунда минимум . И като плащаш с карта , търговеца ти вдига цената на стоката с 2 процента . Колкото му взима банката . Ама от де ще ги знаеш тия работи .

40

Глас от тъдява

преди 1 година

Към банковата сметка имам БЕЗПЛАТНИ дебитна, кредитна и виртуална КАРТА. Регистрирал съм кредитната на часовника и плащам с нея, сложил съм й нисък лимит (ако я изгубя или нещо подобно) и се занулява всяко 5-то число. Виртуалната е вид предплатена и с цел сигурност няма пряка връзка със сметката преди да купя нещо в Интернет прехвърлям нужната сума.

39

Ю

преди 1 година

Аз и тук пазарувам с кредитна карта, защото парите ми са по сметка, а с дебитната аз поемам риска. Да ходя да тегля ли? Значи ли, че живея на кредит? Не в Англия, в цивилизования свят е така. Свиквайте. :)

38

Анонимен

преди 1 година

Не е точно кредит, не носят и не пазаруват с банкноти. Чувствах се като дивак преди месец, като срещах погледите на касиерите, накрая си върнах банкнотите.

37

У мое село

преди 1 година

не ползваме карти, марти. Записват ни в тевтер. Като си напазарим казваме: Запиши ме там в Изборния тевтер.

36

До 23

преди 1 година

Пич,благодаря ти за "мъдрия" съвет- направо съм "възхитен"от зрелостта ти.Ако не си разбрал обаче,парите от кредитната карта са напълно защитени от банката,т.е кредитора.Не е такъв случаят с дебитната карта.И ако имаш повечко пари там,не е препоръчително да пазаруваш с нея наляво и надясно.Допускам,че няма да се изкефиш,ако ти източат всичките парички от нея.Схващаш ли?!?

35

До до 15

преди 1 година

Значи определено не си за Айфонче. При покупки на такива неща има безлихвени договори до 6 месеца, разсрочено. Кредитна не ползвам поради таксите съпровождащи я!

34

Читател

преди 1 година

Моля не водете безмислени спорове,в тази статия е вярно само датата, останалото е пропагандата

33

икономист

преди 1 година

До хахаха ??? 3 процента . Я ми покажи такава кредитна карта която ти дава 3 процента . То депозита ти дава по малко . Отделно самата кредитна карта има такса обслужване. В паунди . Явно и ти си като другите гастарбсйтеpи в Англия дето не знаят на кой свят са . Без договор за работа, без жилище . Кажи коя банка дава 3 процента кеш бек на кредитна карта . Че да си извадя и аз .

32

Анонимен

преди 1 година

Хахаха а в България сме топ с бързите кредити

31

Хахаха

преди 1 година

Нормално, както и списващата тази статия, така и коментиращите не разбират как се използва кредитна карта. С кредитна карта се пазарува храна, плащат се и сметки, и на края на месеца се занулява с превод от дебитната ти, защото това ти носи т.нар. кеш бек. Ако е 3% и този месец похарчиш 2000 паунда но до 20ти число ги върнеш по кредитната карта, банката ще ти плати 60 паунда. Капиш?

30

гошето

преди 1 година

До ubo . Туй като местеше скелето . Я покажа заплата от Англия. Или си поредния черно работник. Работещ без осигуровки . И като стане нещо се прибираш у България . *** .

29

пепи

преди 1 година

До меломан . А имаш ли документи . Преводи . Банкови извлечения . Или така наизуст си плямпаш . Я покажи ти самия колко пари си превел към България . Я имаш 100 паунда за година Я не .

28

Меломан

преди 1 година

странно е, че много хора в България плюят по имигрантите, без да осъзнават , че голяма част от доходите им се осигурява от трудно спестените пари именно на тези имигранти. И ако някой тръгне да оспорва твърдението ми, значи нищо не разбира от икономика.

27

Анонимен

преди 1 година

Живот на заем. Мнобго са добре енгилезите.

26

do 5

преди 1 година

Можеш да си купиш повече продукти, блата и мочурища, но не можеш да си купиш слънце. Пари да ми дават няма да им стъпя на изгнилият остров. Ти между другото как си набавяш витамин Д. Хапове ли пиеш?

25

пепи

преди 1 година

До 18 . Ти алди за магазин ли го имаш ??? Че там са най ниско качествените стоки.

24

Додо

преди 1 година

Анджак де - типичният Западен модел - печатане на пари и живот на кредит, до момента в който питамидата тръгне да се срива, и тогава хоп - някоя война за донасяне на демокрация, като тези в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, Косово и Украйна и хоп - пирамидите започват наново да се помпат! Това е тя, банкерско-ционистката бананова демокрация. Докато балъците свършат, а с настъпването на Третата Св Война, това става неизбежно!

23

Анонимен

преди 1 година

"И защо хората да не използват кредитни карти за да си купуват хранителни продукти?!?.. Накрая на месеца превеждаш пари от дебитната си карта и баланса е занулен,лихва няма." ================== Пич, ти явно си точно толкова умен, колкото и англичаните. Следващия месец пробвай да плащаш направо с дебитната карта :)

22

Анонимен

преди 1 година

"Кредитните карти са страхотна слуга, но ужасен господар.... ......... .......... Така наречената ви редакторка до кой клас е ходила на училище? Някъде в 3-4 клас учат децата, че не е задължително всички думи, завършващи на -а, да са в женски род.