131

Права на човека

преди 1 година

Права на свободният избор всеки сам решава дали ще има деца или не. Това НЕ може да е робско задължение, а свободен избор и отговорност. Голяма отговорност Първо НЕ всички хора са годни и стават за да гледат деца не са стабилни финансово, ниска култура и образование такива хора НЕ е желателно да се размножават. Качество, а не количество и мизерия. Иначе биологически от първият мензис момичетата са готови да забременяват но какви майки ще са това на по 12-13 годишна възраст ?

130

Анонимен

преди 1 година

Днес раждат след 30 г. не само висшистките и това за съжаление е главно по финансови причини и заради битови проблеми. Има и още една, много по-сериозна причина. Мъжете наистина всячески се опитват да се измъкнат от отговорности. Затова много от тези, които раждат по-късно вече в повечето случаи го правят извънбрачно, за да не останат сами и бездетни. Но детето има нужда и от баща, и от по-стабилна финансова обезпеченост, каквато само със заплатата на майката трудно се осигурява.

129

До Анонимен 146

преди 1 година

Грешиш за "добрата възраст", както греши и този д-р Георги Николов с изявлението, че "човек не е мръднал на йота през последните 40 хил. години". Преди 40 000 години рядко някой е успявал да достигне 30 г. Затова са раждали още когато им дойде цикълът, не са чакали до 21 г. Не е разумно да се ражда преди навършване на 21 г., защото дотогава тялото на момичето е що-годе развито. Напълно развита е чак когато навърши 24 г., но и 23 г. е добра възраст за първо забременяване.

128

Анонимен

преди 1 година

Преди 1989, когато бяхме студенти с жена ми, се оженихме, имахме две деца,, докато бяхме студенти завършихме и двамата с много добър успех и се издържахме със двете стипендии и детските. После имахме и двамата успешна професионална кариера, докато тези, които чакаха да направят 30 години, за да имат деца, им беше много нанагорно в професията.

127

Анонимен

преди 1 година

Добрата възраст за раждане на първо дете се определя от природата и е 16-20 години. За да могат да завършат поне средно образование вдигат границата на 21 години, а за да могат да завършат и висше образование, вдигат горната граница на 25 години, което все още е поносимо от гледна точка на природата, но да родят първото дете след 30 години, е престъпно късно.

126

Анонимен

преди 1 година

Преди 100-150 години, жената ако не е омъжена на 15-16 години, значи е стара мома.

125

Анонимен

преди 1 година

Мнението ми е, че да зачеваш и раждаш планирано на 21 г е пародия в днешните модерни времена не говорим за случаите, че така е станало и няма накъде. Преди 100-150 г е било друго и е било разбираемо, но не и сега

124

Пак до Ганчо

преди 1 година

Навърши ли момичето или момчето 20 г. и е все още мома или ерген, гопричисляват към категорията на старитемоми и старите ергени. Това е следствие от факта, че почти до средата на 19 в. рядко някой е доживявал до 40-годишна възраст.

123

До Ганчо Селския

преди 1 година

Пишеш без да знаеш историческите факти.Църквата дори през Средновековието е забранявала бракове на девойки под 13 г. и на момчета под 15 г. Дори когато политическипричини са налагали сключването на династични бракове между деца, много строго се е следялобракът да не бъде консумиран преди съпрузите да са навършили упоменатата възраст.Според нашите народни традиции пък, замомяването и заергеняването става на 15 г.,а благоприличната възраст за брак е 16 г. най-много сватби са ставали между 16-18 г.

122

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 132 Повечето хора, които си позволяват второ дете през последните 70-80 години, са го създали след 30-годишна възраст. Ти явно нямаш представа каквоозначава да издържашсемейство в социалистимеска и постсоциалистическа България, ако се разчита само на собствените сили надвемете съпрузи.

121

ПростакинятаПрекъсва

преди 1 година

следването си след отпуската по майчинство уж за да гледа детето, което вече е изпратила на село при тъщата или свекървата. След още няколко години, когато съпругът се дипломира, тя си подновява следването и накрая ето ти ги двама "висшисти" - връщат се в провинцията и търсят работа в града като шефове. Другиятвариант - "студентката4 бърза да се омъжи за работник от София, за да стане столичанка.Ако си от някоя от тези категории, тогава е възможно да вярваш в това, което си написал под номер 117

120

До 117 продълж.

преди 1 година

И точно тези се стараеха още в първи, най-късно във втори курс да се оженят и да родят поне едно дете. Това беше "хватката" да останат в София 10 г. Казваха "Къде че найдем кнартира с парно за по 23 стотинки на ден"? Такива бяха наемите в общежитията и семейните се класираха там лесно. Първо единият "йекаш" или "че-кащ" съпруг прекъсва следването си уж за да работи и издържа семейството.След отпуската по майчинство той сиподновява следването за да не изтърват общежитието, а про.ст.акинята го....

119

До Анонимен 117

преди 1 година

Такава г.л.у.пост може да напише само някой, който никога не е следвал висше образование в качеството си на добросъвестен студент; или бивш рабфаковец, или двуного, влязло във ВУЗ през времето на соца, когато отличниците без привилегии влизаха в елитните специалности като през иглени уши, а тройкаджиите от т.нар. изоставащи окръзи ги приемаха още на първото класиране, стига да не са скъсани на приемния изпит. За такива имаше нареждане при всяко положение да се дипломират, дори с подарени (3).

118

БиБиДко

преди 1 година

Когато хората са без работа, неграмотни и прости и няма какво да правят по цял ден почват да се мандръъсат и размножават до бита става ядене пиене сексаа и спанието и тъй до без край.

117

Палав Селски Козел

преди 1 година

За село има смисъл от много деца за работна ръка по полето и нивите. Ама туй градските какво ще правят? За какво са им освен проституция друго нема какво да правят у големите градове. Да се легализира проституцията белким пара да влазя у държавата.

116

Българ и Славянка

преди 1 година

Седнали на поляна сред мириса на говежди тор. Почнали от скука вади и тура и после навъдили стадо чукундурии.

115

Ганчо Селкия

преди 1 година

Природата си знае работата още първият мензис на момичето е готово за секс и да зачева да народи една тълпа дечурля да одят на полето да бачкат. Туй и онуй селските моми се годят от 16 годин, а може и от 12-13 годишна възраст да надуе корема. Живейт по селски бачкайте чукундурайте и чесън и редовен секс след полето това му е майсторлъка.

114

Не е задължително

преди 1 година

Това е въпрос на личен избор дали човек ще иска да си съсипе живота или не с деца или без.

113

Анонимен

преди 1 година

То си е мъчение да раждат деца след 30 годишна възраст. Лесно се гледат деца докато родителите са млади, после става трудно.

112

Анонимен

преди 1 година

Жената като прехвърли 35 трябва да се стерилизира. Какви деца тепърва да ражда бабичката?!