39

Идва пак Рамщайн

преди 1 година

Да му мислят сателитите. На 20-ти т.м. САЩ пак събират министрите на отбраната на сателитите си в американската база в Рамщайн, Германия. Всеки е длъжен да си сложи наколенките и да докладва какво ще подари на Зеленски.

38

Анонимен

преди 1 година

В БГ не може даже правителство да се образува па камо ли да си подаде оставка!!

37

Анонимен

преди 1 година

Представяш ли си да те критикуват и да си подадеш оставка като политик. Това в БГ не може да се случи!

36

Мишо

преди 1 година

И е права. Няма вече Германия има провинция на САЩ. Няма вече Мир има само желание за война!

35

Берлин

преди 1 година

На Германия са и останали амуниции за 5 часа интензивна война...всичко е дадено на украйна! Германия произвежда за 6 месеца толкова амениции колкото Украйна харчи за ден! Каква армия, каква министърка на отбраната??

34

Боби

преди 1 година

До r3v0lv3r Бундесферът има 240 танка и 200 танка консервирани. Вярно това са Леопарди А6/7. Но замесника на БМП Мардер БМП Пума струва 10 милиона Евра и са поръчани само стотина броя. Страна с население 80+ милиона има 440 танка и няколко стотин съвременни БМП??? България която е доста изостанала има 400+ Т-72 и 800+ БМП1 и БМП23(българско производство) освен това има пълен комплект МТЛБ(800+) за вторични задачи от Химическо разузнаване до обикновен артилерийски влекач... СМЕХ наистина СМЕХ

33

Анонимен

преди 1 година

Старичка, умореничка, немного умничка за хубавичка няма да се говори, но изключително неориентирана в екзибициите си поради което с нескриване се показвашенемладичка, хич неодпочиналичка, простоватичка и грозноватичка особенно като яхна танка. Иначе възпитана, интелигентна, образована и безкрайно вярваща в силата и победата на Украина над самата себе си

32

Анонимен

преди 1 година

НЕ СЕ РАДВАЙ РУБЛО, ЩОТО ЩЕ Я СМЕНИ ЯСТРЕБ!

31

БРАВО!

преди 1 година

ТРЯБВА ПО- РЕШИТЕЛЕН И КОМПЕТЕНТЕН МИН. НА ОТБРАНАТА, НЕ НЕКВИ ФУСТИ! ЕВРОПА ПОЧВА ДА СЕ СЪБУЖДА!

30

r3v0lv3r

преди 1 година

Аре, дано новият да е по-смел и да не бави доставките за Украйна по всякакви възможни начини.

29

Германия

преди 1 година

Меркел не сложи акушерката, щото лично и е израждала децата, а защото бащата на акушерката ....

28

Анонимен

преди 1 година

Тия сложиха преди акушерка за министър на отбраната(официално най-слабият министър в историята Германия изобщо, има инфо в нвмските медии от тези години) опропасти немската армия, за награда Меркел я пробута за шев на ЕК, щото са приятелки

27

до НАН-аджията

преди 1 година

или БАН-аджийката. А в немския език е ЗАДЪлжитЕЛНО да се използват и двете форми , и за женски, и за мъжки род. Даже при отбелязване на професии, свързани с медицинското осигуряване, си пишат думата за акушерка и съответната дума за мъж с тази професия (не е производна). Счита се, с право за постижение на обществото, за израз на равноправие. Между другото преди 3-4 г. имаше ПРОТЕСТ на посланичките в България, че ги наричзли с дума в мъжки род.

26

Германия

преди 1 година

В Германия всеки знае че се управлява от Вашингтон или по-точно политиците са длъжни да слушат разпорежданията от САЩ. И това едва ли ще се промени в близко бъдеще.

25

Анонимен

преди 1 година

Един професор българист на времето се пенеше да ни обяснява, че нямало как да има при всички професии и длъжности женски род, защото не можело например от "хлебар' да станело "***". Дали е чел приказки? Защото по модела: барон - баронеса, стюард - стюардеса има и принц - принцеса. Езикът има и други модели, винаги има няколко възможности, стига да има разбиране и желание. "В началото бе логосът."- е казано,

24

Анонимен

преди 1 година

Последното изречение в текста емного важно. Няколко Пуми били дефектни. По време на учението,Само че не няколко са дефектни, а почти всички. И договорите за производство са спрени.

23

Анонимен

преди 1 година

И една кооза да сложат за министърка на отбраната няма значение! Ей сега на 20 ти Януари се събират в Рамщайн европейските министърки за инструкции и освежаване на индоктринирането! От САЩ!

22

до 19

преди 1 година

Слага се, слага се. И женски род трябва да има! От БАН ИДЕАЛНО знаят, че езиковата норма е нещо съвсем изкуствено, това не е жив език, а договореност, която се съобразява с много фактори. Ако сегашните БАН-аджии искат да сме изостанали в езика, както е английският език, ако не желаят да приемата реалностите, че жените имат право на работа по професия, е проблем на тяхната угоднярска ориентация, а не е признак на естетсвото на българския език!

21

БДЖ

преди 1 година

Тва бабче има повече "железни топки" за разлика от немската наденичка Шулц, до колкото зависеше от нея, тя се противопоставяше на изпращането на тежко въоръжение в 4.0.4! Що се касае до количеството въоръжение на Бундесфера, министерството на отбраната зависи от бюджета, който му отпусне правителството, така е навсякъде по света!

20

До 22

преди 1 година

Така е защото постовете на министър та отбраната са само символични! Европа е военно окупирана от САЩ и Нато и те взимат решенията!