73

Анонимен

преди 1 година

простотията край нема - рев за кьомур всеедно сме 19 век

72

Анонимен

преди 1 година

Никаква околна среда не ги боли тези в Брюксел. Тези зелени далавери, борси за въглеродни разрешителни, виртуална търговия с ток и милиарди субсидии и дотации за "зелени мощности" са измислени за бързо забогатяване и корупционни схеми... Нима това не се вижда с просто око... Банални лъжи са това

71

Истукан

преди 1 година

Това е бъдещето. Който не му изнася, да напуска България. Закриването на АЕЦ-ти и ТЕЦ-овете е спасение от екологична катастрофа.

70

Анонимен

преди 1 година

Глупаво решение! Нека се тровят още, тези около централите и работещите в мините за въглища! Те и без това трудно изкарват до пенсия! Около нас всички минават на ВЕИ, ние задраскваме парите от плана. Цената ще се качва на тока, заради емисиите и лобирането на ел.мафията!

69

Анонимен

преди 1 година

До Василев 85. Фасилев, нас ни требе малко ток бре. Нямаме икономика за много. Сигур ше го изнасят.

68

Анонимен

преди 1 година

Познавам двама евро-атлантици, с малки фотоволтаични централи в селца в централна България. От няколко години са се изнесли на Сейшелите със семействата и се забавляват, не работят нищо. много са доволни... Наистина ЕС осъществи мечтите на някой наши сънародници. Да са живи и здрави. Съобразителни излязоха. Казват че тока от слънчице бил без пари. За тях е точно така... А на другите им ги включват в сметките тези благини....

67

Анонимен

преди 1 година

До Василев. Фасилеф, амчи ка ше драскаш по форумите без хелектрически токъ кат нема централи бре ?

66

Анонимен

преди 1 година

работата е стани, да седна

65

Анонимен

преди 1 година

Че ся кво и е индустриализираното бе ти в коя Вселена живееш ? Колко повече да се деиндустриализира ? Трябва вече да си търсим пещери за настаняване.

64

Klaus Schwab

преди 1 година

ЩЕ ядете бубите :)

63

ми не ги

преди 1 година

затваряйте, ко дъвчите едно и също. Няма на сила да дойдат да ги затворят. Кат ни отрежат фондовете, голям праз, те без тва ги крадът. Ама тез де ги "усвояват" искат много да слушкат, щото много папкат

62

българин

преди 1 година

До Анонимен ...В Исландия съкратиха снабдяването с ток за много предприятия... Тя цяла Исландия е с население колкото Люлин, та за какво горим? Че са спряли тока в Люлин 3 и 4 - нищо ново...

61

Анонимен

преди 1 година

Германия също разчита на тецове на въглища. Те ще се деиндустриализират ли?

60

Анонимен

преди 1 година

Не знаех, че имаме индустрия.

59

Анонимен

преди 1 година

Глобалният БВП ще се увеличи с 1,7% тази година главно за сметка на Изтока. Последствията от периода на изразена слабост на Пиндостан и Еесовската Зона изострят насрещните ветрове. Не можем да не отбележим, че санкционната политика на колективния запад повиши рязко цените на енергията, горивата, храните, стоките и либерастите-либертарианци с бодри крачки вървят към мащабна рецесия. На 29.08.2022 г., полпредът на РФ в ООН Василий Небензя заяви, че Русия никога повече няма да плаща чужди сметки.

58

Анонимен

преди 1 година

Глупости. Ами ако нямаше въглища. Да си представим, че залежите са изчерпани, тогава пак ли щеше да има "деиндустриализация" на България. Всички знаем кои сучат от въглищната индустрия и не искат да си загубят печалбата. Колелото на историята обаче неумолимо се върти и даже комунистите с най-болшевики плам няма да могат да го спрат. И е въпрос на кратко време фосилните диктатури да останат на бунището на историята.

57

Анонимен

преди 1 година

Ако искаме да сме европейци трябва да се подчиняваме на западняците . Иначе глад ..

56

Анонимен

преди 1 година

Оказа се, че възобновяемата енергия е скъпо удоволствие и европейците го усетиха по джобовете и сметките си за енергия. Европейците трябва да променят своите навици и начин на живот. Например да отопляват къщите с дърва, да ходят на неосветени обществени места и да започнат да използват енергията по-икономично.

55

Анонимен

преди 1 година

В Германия отварят отново стари ТЕЦове на въглища.

54

Анонимен

преди 1 година

Поради недостига на газ и неспособността на възобновяемата енергия да замени газа, европейците трябваше да се върнат към въглищата, забравяйки за собствените си стремежи към опазване на околната среда и намаляване на емисиите на парникови газове. Ясно е, че газът в този смисъл е много по-екологично гориво от въглищата.