53

Мнение

преди 1 година

За поредните десетина години от моят биологичен пчелин намиращ се в района на Дунава в следствие на летните жеги (юни-септември) нямам никакви добиви; то и да импмелнам, те са от порядъка на 3-4 kg/пчелно семейство. През лятото всичко наоколо изсъхва, всичко!

52

Анонимен

преди 1 година

В последните години добивите на зърно в България са рекордни, поне със 100 кг. на декар повече от времето на соца. За нашите нужди използваме 18 -20% от пшеницата, останалите ги изнасяме. Да се плашат българите с глад е див популизъм и пълно безумие. Но още има хора дето се хващат. Щяхме да умираме от ковид, после от студ, сега от глад. Време е да ни изплашат пак и с война, земетресение, наводнение, слънчево затъмнение. Все някои ще повярват

51

До 49

преди 1 година

Ми ходи в русия бе бунак, като е толкова хубаво!!! Що чинеш в България?!?!

50

Мда

преди 1 година

Политико през август пуснаха статия как в Европа ще се мре от студ, глад и бунтове заради непосилно високите цена на всичко! Апокалипсиса не се сбъдна!Сега реколта нямало да има?!Нищо, че няма драматично различно температури!Просто една малко по-топла зима!(на пук на Путин) Сякаш не е било последните 5 години в Германия например, температури от +21 градуса през Януари!Е,имаше ги!Драматизма продава!А и малко радост за бедните душици на путинофилите!

49

Анонимен

преди 1 година

Хи-хи. Последното изречение, свикнали сте "без пътна карта", ама сте на точка н'ам коя си от плана на глобалистите - ще произвеждате толкова, колкото ви позволят/наредят. Ако решат, че от вашето производство няма нужда или е вредно ... край с вас. Продавате и отивате на друго място, което ви посочат.

48

Хемус

преди 1 година

Като гледам последните седмици пристанище Варна-Изток,как пращи от вагони и зърновози натоварени с пшеница за износ,пак слабо лято ще да е било!

47

Няма сняг

преди 1 година

Няма сняг - няма пшеница... Хюстън, Хюстън имаме ПАК проблем!!! :):):)

46

Я па ти..

преди 1 година

До Анонимен 52 Какви са тези поколения в оранжериите ? И ти си от старото поколение , социалист такъв.

45

Ти да видиш..

преди 1 година

До Анонимен 46 Русия имала ресурси да воюва безкрайно...Очертава се нова 100 годишна война с ново създадения Афганистан.

44

Анонимен

преди 1 година

В Русия оранжериите са предимно пето поколение, но все повече навлизат и оранжерии от 6то поколение които са 100% автоматизирани и функционират 24 часа без прекъсване с изкуствено осветление през нощта, което рязко увеличава добива. В ЕС оранжериите са предимно трето поколение, с ниски добиви, но и с ниска консумация на енергия, ЕС е беден на енергии, не може да си позволи оранжерии от 4,5 и 6 поколение. Освен това няма земя, няма площи за селскостопанство, ЕС е гъсто населен.

43

жалкия ЕС

преди 1 година

Жалките ЕС се надяват на времето. Ами да назначат шамани и баячки в Европейската комисия да им баят за топло време.

42

Анонимен

преди 1 година

Жив да го оплачиш този зърнар с 30000 декара земя. Колко му е субсидията да каже. Не за покълването.

41

ВъZраждане на СССР

преди 1 година

Росия е свикнала да води дълги военни операци. 20 години в Авганистан. 10 Години в Чечня. Да му мислят Украйна и НАТО!! Чака ги дълга и изтощителна война срещу Росия! А тя има и хора и ресурси да я води с години..

40

Анонимен

преди 1 година

Русия има физически ресурси да воюва с Украйна безкрайно. Европа няма ресурси да се обезпечи енергийно повече от година, максимум две, нито пък свободни ресурси да носи Украйна на гърба си.

39

Ei

преди 1 година

Segi4ka zaga6tvam Si gi I gotovo

38

Слава Россиа

преди 1 година

До пролета ЕС ще се е разпаднал!! В всички Европейски столици вече има масови протести в подкрепа на Русия! Само че това не се показва в западните медии поради жестоката цензура!

37

Слава Украiнi

преди 1 година

Топлото време прецака Русия. Тя се надяваше Европа да замръзне и да клекне пред енергийните доставки. Но също така топлото време помогна и на Украйна. Което е лошо за Европейските фермери е добре дошло за Украинските. Тази година Украинските доставки на земеделска продукция ще да още по-важни и животоспасяващи за Европа и Света

36

Анонимен

преди 1 година

Достатъчно беше ЕС да бъде отрязан от ресурсите на Русия, и там започнаха грандиозни икономически проблеми и рекордна инфлация. ЕС е богат и разполага с огромни запаси което позволява на властите за сега частично да сдържат последствията на кризата. Но вече е ясно, че ЕС няма да преживее тази криза и крахът на икономиката на ЕС е само въпрос на време.

35

Анонимен

преди 1 година

Санкциите не само се провалиха, но удариха обратно онези, които ги наложиха. Само погледнете европейската енергийна криза. След санкциите от 2014 г., когато Русия реинтегрира Крим, тя знаеше какво следва и беше готова за него. 2022г за няколко седмици рублата отиде толкова високо, че Централната банка се намеси, за да я понижи. Западните компании в Русия бързо бяха превзети или заменени от руски. Търговията с Китай и други неевропейски страни нарасна неимоверно. Спадът на руския БВП за 2022 ще бъде 2.5-2.9%, а не над 20+%, както някои западни експерти предвиждаха. В ЕС спадът на БВП е до 10%.

34

Анонимен

преди 1 година

Руските некадърни оператори на ХААРП пак се ***. Вместо студ пратиха жега на Европа. Путин е бесен! Надяваше се на кадри със замръзнали европейски градове през зимата! А не отворени прозорци и хора по къси ***!! Сега какво ще показват по Руската национална телевизия?