38

Закривай

преди 1 година

окрайна и нецата ще си дойдат на място!

37

Bobi

преди 1 година

Какво е социалното неравенство в Европа? Колко Социалистическа е Европа?

36

Статията е полезна

преди 1 година

Нека всеки направи сравнение. В Италия те считат бедняк, ако заплатата ти за цяла година е под 12 000 евро. Преизчислено в левове, това означава месечния ти да е доход под 1 950 лв. Но много българи считат, че месечна заплата 1 800 - 1 900 лв е добър доход и който я получава е сравнително заможен човек. Същевременно почти всеки е чул, че доста стоки в Западна Европа са хем по-евтини, хем по-качествени от тукашните, особено хранителните продукти. Нужна е актуализация на мисленето.

35

Иван

преди 1 година

С работа можеш да забогатееш, аз съм работил по строежи, но е неприятна задача, кръст, мускули, постоянно си уморен, на който му харесва това, освен това е до към 40-45 години, евентуално. Пари има навсякъде и т.н., но трябва тарикатщина. Много може да се изкара, не е толкова трудно.

34

Анонимен

преди 1 година

Еврогесйски комунистически съюз.

33

Един мармот

преди 1 година

Социално неравенство е Боко да има чекмедже със злато, а Цвъки - 6 апартамента, без да са положили и половината труд на някой бачкатор по строежите , който едва изплаща ипотека.

32

Анонимен

преди 1 година

Какъв процент от населението на Испания са роми? Май са доста повече, отколкото у нас.

31

До Анонимен 35

преди 1 година

Само един пример, при това фактите са от медиите от времето на соца. Голям скандал имаше около раздаването на жилища - да ти дойде реда след дълго чакане и ти да избираш дали ще плащаш на Общината нормиран наем, който беше смешно нисък или да си го купиш това жилище. Тогава панелната гарсониера струваше 10 000 лв. От разследването станало ясно, че подкупът, който трябва да се даде, за да вземеш гарсониера, също е 10 000 лв, т.е. равен е на официалната цена на това жилище.

30

Анонимен

преди 1 година

В Испания процентът на безработните младежи по-висок ли е в сравнение с България?!

29

Анонимен

преди 1 година

В Испания процентът на безработните младежи по-висок ли е в сравнение с България?!

28

до 35

преди 1 година

Сигурен си, че нямаше корупция в Соца? Явно си роден късно.

27

До Румен

преди 1 година

И аз съм ги учил тия науки, + политикономика, и то два пъти, защото от първата ми диплома в Търново се заядоха и не ми признаха изпитите. От 71 до 78 г. Второто задочно. Но не пискам. В Мадрид работих 3 г. като реставратор в един музей и на руски намерих литература за стари корабни модели. Много платена и кефска работа, но се прибрах да си гледам семейството и даскалъка. Знам и умея много неща, не мога само да плета и да ловя бримки, а готвенето е за жена ми.

26

Анонимен

преди 1 година

В социализма нямаше безработни. Затворници ,войници, строяха жепе линии, сгради панелни и други, тунели, пътища в селск. Стопанство. И въпреки това винаги имаше работа за всички. Нямаше корупция е имаше връзкарство

25

Анонимен

преди 1 година

До 28 Румен А какво да кажа, аз като съм учил руски, марксизъм и ленинизъм, основи на комунизма, проблеми на социализма. Как се работи на запад с такива знания.????. . . . . . . . . . Купи си въже и се обеси! Всичко за капитализма ти е ясно, какво се питаш? Започваш и ставаш истински капиталист, а не джамбазин като онея 240 в парламента! Лошото е, че нищо практически не учихме за социализма и за това се провали! Знаехме слабите страни на капитализма, а на социализма не! Като мен стани капитали

24

Някой

преди 1 година

Такова каквото няма да ви го побере главата ако видите всичко реално.

23

фермер

преди 1 година

По времето на Соца . Половин население мина през затворите и се изучиха на НПК. После станаха оперативни работници в Милицията. След това минаха към затворите или охранители фирми/ пак на лежане, но са наработа . Там получиха знания да разбиват бетон и да лепат плочки.

22

SS

преди 1 година

Виц . Навремето мама ми казваше : Учи да не работиш ! И аз учих,учих ,сега стоя без работа !

21

ИЗРАЕЛ съобщи:

преди 1 година

Вече има висша раса от свръхнечовеци открита от Биогенетиците която превръща дори най-добрите компютри и роботи в изцяло ненужни заради непълноценост............Израел твърдеше в това ясновидство че биороботи на Биогенетиците могат да изтребят естественото човечество като изцяло ненужно или от сантиментализъм към създалите ги да ги оставят живи но пак ненужни......То ест Израел няма машина на времето за да знае

20

Анонимен

преди 1 година

Социалната ножица у нас се разтвори несъразмерно много през последните 15 г, когато потекоха милиарди безвъзмездни субсидии от Европа. Голяма част от тях бяха усвоени от определен кръг хора, реформи нямаше, в резултат на което и заплатите на повечето работещи и пенсиите драматично изостанаха. Сега има шепа хора супер богати, почти никаква средна класа и мнозинство хора, живеещи в бедност.

19

Румен

преди 1 година

А какво да кажа, аз като съм учил руски, марксизъм и ленинизъм, основи на комунизма, проблеми на социализма. Как се работи на запад с такива знания.????