46

Хвалят се,

преди 1 година

като маймуните с червен.. Ъз,понеже няма с, какво друго. А и оръжието им се видя, че доста не струва.

45

Анонимен

преди 1 година

ако произвеждаха нещо друго и качествено нямаше да са на това ниво и може би някой щеше да поиска да живее на тяхна територия

44

Макаров

преди 1 година

Има 2 марки оръжие-Калашников и всички останали.

43

Анонимен

преди 1 година

Нормално ! Най - доброто оръжие, за убиване на фашисти !

42

Анонимен

преди 1 година

" Подразделението на "Калашников" за производство на металорежещи машини през миналата година е реализирало продукция, която е равна на тази, постигната за предходните 3 години, от 2019 г. до 2021 г., отбелязва ТАСС. " ... Някой писа, че само оръжия за унищожение произвеждали ...

41

Шпионин

преди 1 година

Директорът беше Макс Медер (Контравес), а участниците в конспирацията по програмата "Витоша" (кражба на Западна електроника) с участието на зам.мин. по въоръжението и техниката Цар Тодор (ген.полк. Борис Тодоров) и т.н., и т.н. Даже единият от комплектите получени в XXX е заминал за СССР, но в последствие са открили вътре разни джаджи, които записват не само какво се прави в Томск, но и разговорите на руснаците. Туу лейт, бейби. Демиджът е бил сторен. Западняците не ядат яйцата с черупките.

40

Шпионин

преди 1 година

До Изпитател/Оръжейник - Правилно сте споменали за калибрите. Спомням си вашите публикации в СЕГА, а също и споменаването на електрониката, с която сте работили в ЦАТИП. Всичко сделано в Швейцария /Contraves/ (фотосветлинни бариери за засичане на скоростта), AVL австрийска електроника със щатски компютри и стендове за измерване на налягането на барутните газове, чести визити от КИНТЕКС (Кинкалерия и Текстил - майтапчийска абревиация!!!) и милиардна продукция за износ. Животът беше песен.

39

Анонимен

преди 1 година

До Оръжейник 24 - в казармата имах първо българско производство на калашник - след 3-4 пълнител "плюеше" на около 200 метра, а след това ми дадоха руско производство - чак на 6-тия пълнител почваше плюенето - говоря за непрекъсната стрелба

38

.!.

преди 1 година

Ми нормално! макар путинофилията да ЛЪЖЕ и да не го признава! рашистан води война! Та при една война оръжейните индустрии имат големи производства и големи обороти! Та така!

37

Изпитател

преди 1 година

И за да приключа с темата. Попитайте няко оръжейник-практик. От кой калибър започват патроните, от кой "изстрелите" и от кой снарядите. И ще разберете, че никой никога не е чувал за "междинните калибри", именувани от специалистите "изстрели". Въпросната терминология НЕ е написана никъде в нета, с изключение на мои данни публикувани във форума на вестник СЕГА. Приятен ден. :)

36

Изпитател/Оръжейник

преди 1 година

До Анонимен 39 -- По тези причини руските специални части (Спецназ) си падат по Maschinenpistole 5 и Aвстрия мейд пистолет "Глок" плюс още западняшки огнестрелни оръжия, гранати и противопехотни мини. Снимките ярко показват истината. НИКОЙ вече НЕ използва Калашников, дори и в ъпдейтваните му варианти. ;) Така както никой не иска да кара Москвич или ЛАДА, така и никой не иска да ползва "Тулски Токарьов" (ТТ) и/или ПП "Макаров", камо ли свръхнеточния Калашников АК 5.45

35

Анонимен

преди 1 година

На руснаците доста неща са им само на макети. Това, което е доведено до реализация обикновено е с доста недостатъци. Например Армата се оказа, че има голям проблем с двигателя. И са произведени само 30 бройки. Т. е. на думи имат танк Армата, а на дело нямат. Същото важи и за самолетите Су-57, произведени само 3 бройки. Крилатите ракети Сармат и там се говори за някакви произведени единични бройки. Общо взето са много далеч от производителността на САЩ.

34

Изпитател

преди 1 година

Всички тествания - не само на цевите, защото цевта е най-важния елемент при стрелбата, даваща направление на куршума - са правени не от ръка, а от стенд ("станок"). Калашников дава невероятно лоша групираност, както при единична, така и при автоматична стрелба. Освент това след изстрелването на 5 пълнителя на автоматична, виждаш как куршумите започват да падат на 20 метра пред тебе - "трасиращите", ония 'дето светят'. Затова цевите на картечниците се СМЕНЯТ. ;)

33

До SS

преди 1 година

Отговарям: Area 51, (сектор Б-2) разположена на 100кв.км. площ в Средна гора, м/у Стара Загора и Казнлък и известна още, като под 26940, а също и като ЦАТИП. Да се надявам, че се сещаш кой съм и е излишно да продължавам с 5-те недостатъци на АК, защото са повече, според мен. Нищо лично. ;)

32

SS

преди 1 година

А огнеприкривател се слага за да ,,гаси" пламъка пред дулото и да не демаскира позицията .А оръжието винаги ще ти ,, бяга" нагоре и надясно каквото и да сложиш . Защо ? Като си оръжейник сам си отговори .

31

SS

преди 1 година

До оръжейника от Института Нити ! Ако можеш да ми изброиш недостатъците на АК и ми кажеш какви са точно ще ти повярвам ,че си оръжейник .Ще ти подскажа малко .Те са точно 5. Сега ми ги кажи какви са ?

30

Оръжейник

преди 1 година

До SS -- Абсолютно вярно за севернокорейският Калашников. Когата НИТИ разработиха "огнеприкривателя" на АК, същият беше скосен под ъгъл и не позволяваше на автомата да "играе" в ръцете ти и да "бяга" нагоре. Някой спомена 5.45мм Калашников. Това е най-несъвършеното оръжие с което някога съм стрелял. Руснаците го изоставиха по причини, че не можаха да намерят оптималната огнева "пробивност" на куршума и освен това формулата на бездимния барут - 'зелените кръгчета'.

29

Анонимен

преди 1 година

Сорсоидите си мислят, че Калашников правят само автомати от 50-те.... А тези дронове Ланцет, които правят западните бронетранспортьори и танкове на течно стъкло, от къде мислите, че идват? Да не говорим за новите разработки на Ак-12 и т.н.

28

Анонимен

преди 1 година

До 31Купуват го страни от 3тият свят защото евтино, никоя съвременна армия няма да се въоръжи с него.

27

до 23 години

преди 1 година

Разсейва чувствително след около 400 метра. До такава дистанция си е ОК. И започва да плюе като прегрее, но за това се иска много пуцане. Не е лошо пушкалото, иначе нямаше да го купуват толкова.