18

Анонимен

преди 1 година

Специален поздрав за Христев, Стойнев и цялата компания от баджанаци от юридическия факултет във СУ, дето и тая година нагласиха конкурсите за докторанти и вкараха наши хора на мястото на кадърните студенти. От такива като вас образованието е на това ниво.

17

Алекс

преди 1 година

Студентите в България са прекалено много.Пазарът на труда няма нужда от толкова висшисти.Разни измислени университети по села и паланки трябва да се закрият.

16

Христо Христов

преди 1 година

Е и? Колко от тях остават у нас по специалността?

15

Анонимен

преди 1 година

Мюслито не може мъчи се но нито има ума нито образуванието нито има развитието

14

Реалист

преди 1 година

Българските професори и доценти си падат по чуждите студенти. Всеки изпит се взема с пари. Единици са научили нещо. Идват основно заради дипломата и правото да практикуват в Европа. Напромер ако ветеринарен лекар от Африка иска да практикува във Великобритания трябва да положи приравнителни изпити (нещо като Държавен изпит) + доста високо ниво на Английски език. С българска диплома му е необходим само документ за владеене на езика (IELTS 7).

13

В някои университети

преди 1 година

В някои университети записват студенти от страни извън ЕС и после част от тях изчезват. Дали това не е вид форма за осигуряване на свободно движение на територията на съюза? МОН да осъществява по-добър контрол върху обучението на чуждестранните студенти. Да проверяват всяка година какво се случва със записаните чуждестранни студенти.

12

Евгения

преди 1 година

Не мога да кажа какво е в другите университети с чужденците,ама в МУ дъщеря ми има състудент-пакистанец.Това момче чете по 15-16часа на ден,говори перфектен английски,с лек акцент български и не спира да досажда на преподаватели с въпроси.Казва,че не са стигнали парите на семейството му да замине някъде по на запад и,че щом го издържат е длъжен да вземе всичко ,като знания,които му се предлагат.

11

Анонимен

преди 1 година

До Холандеца Ама запетайки нема, нали? И затова не си турил където трябва... ОбразУвание да искаш...

10

Холандеца

преди 1 година

И трева има в Холандия и едни от най-добрите университети в света има и гъби има и всякви нарктоци има и ковври има, пари бол има, всичко има. Нещо против?

9

Анонимен

преди 1 година

А нашите пък отиват да учат в чужбина. Най-модерната дестинация напоследък е Холандия, защото има много трева, аа, исках да кажа университети. И записват каквито специалности могат, примерно педагогика. Представяте ли си, да ходиш някъде на м-та си да учиш педагогика? Ама да види свят детето, пък родителите имАли бол пари, дали. Сега така е модерно. Да си имат чужбинска диплома. После пак ще се реализират както и ако нямат, ама да си поживее детето поне през студентските години...

8

Анонимен

преди 1 година

Огромно количество висшисти излизат, но качеството е мнооого ниско, баща ми като е искал да следва икономика началото на 80-те е имало три такива институции и се е влизало доста трудно, сега още малко ще ти платят да учиш при тях и образованието е много ниско ниво. По времето на соца хората със средно са били по-грамотни от сегашните пишман висшисти.

7

Анонимен

преди 1 година

Това са някакви бедняци от десетия свят.

6

Анонимен

преди 1 година

Еми само на нас явно не ни харесва в България

5

До 3

преди 1 година

Човека е прав и така е повече от 20 години а ти не се обиждай ако с подобно име пред факта и Алахооо мълчи

4

ПроСоТо

преди 1 година

"ПОЧТИ" всеки десети?..Демек,нещо като "Всеки 9.67-ми,почти десети" ?..Но както и да е...Медицинското ни образование и това от Строителния Институт ОТ КРАЙ ВРЕМЕ,още от "Живково", се признаваха "на Запад"...А за куриоз, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ни е едно от най-недъгавите в Съюза../да не кажа най-недъгавото/...Странни неща стават из нашата Територия..

3

Анонимен

преди 1 година

Медицинските ни дипломи вече порти никъде не ни ги признават.

2

До 1

преди 1 година

Явно не си в час ,пубере!

1

Анонимен

преди 1 година

на запад от години не те учат да пишеш и оттам да четеш