Е затова "Гюрлата",във Варна не затваря....И "Happy"-то също.... Да отвори един ресторант тука.
Я сега, авторе велик, да разясниш какво е това "Мишлен"?! Толкова ли те мързи да си проверяваш текстовете или е от плиткоумие?! Излагаш се!
Ако вечерята ми струва 1000 долара, можем ли да заллючим че акото ми като рафиниран и преработен продукт се отценява на 2000 долара?
Също така пастет от бузи на русофоб и черен дроб ще привлекат нови клиенти желаещи да опитат продукта от редкия просташки вид.
А бе кви са тия глупости и простотии!?!? Какво толкова струва в една чиния фасул!? Ароматната пръдня после ли?!?
Глупости, най-добрия ресторант на света е на жената и се намира в къщи. За сега няма изгледи да затвори скоро.
Е КАК ТАКА ХЕМ ЩЕ ФАЛИРА ХЕМ Е РЕЗЕРВИРАНО ЗА 4 МЕСЕЦА НАПРЕД? НЕЩО НЕ ВИ ЛИ СВЕТКА ЛАМПИЧКАТА ЧЕ ВСИЧКО Е ПОДОБНО НА ПИРАМИДКАТА ' ONE COIN" КАКТО КАЗА РУЖА ИГНАТОВА-' ТТУКА ИДВАТ САМО НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИ С МНОГО ПАРИ'
Драги сноби, не се притеснявайте, винаги ще се намери по някой тарикат да ви омае и прибере част от богатството изкарано от раята. Нома може и да не затвори, но ако това се случи, Париж предлага редица ресторанти за пурвенюта. Ги Савоа е на ваше разположение и предлага 13 степенно меню : https://guysavoy/ Бон Апети
"В кухнята стажантите работят върху много детайлни ястия" - Първия месец работиш бегач на дълги и къси разстоянияя, белиш като ненормаллен, пдореждаш, чистиш ... абе ... не е леко.
"само за опита от работата в известни кухни с известни готвачи." - Който поззнаавм от Нома, или спира да работи след седмица там, или излиза топ готвач, като машинка, а повечето стават главни или дори собственици на обствени заведения.
Той затвори така и през 2016-а, уж за да прави ферми, ама го хапе кучето. А за стажантите - да, смотано звучи, обаче ако си готвач и кажеш "бил съм в 6 месеца Нома", всрятите са ти отворени навсякъде.
До cc 63 - Грубо 12 на ден. Преди бутаха по 14, ама спряха, защото зеха да стават мнгоо жертви.
"най-вероятно е поредният рекламен тарикатлък, който ще напълни ресторанта с желаещи да похапнат срещу 1000+$ за паница ядене." - Лятото резервациите са пълни за по 4-5 месеца напред. Никоа не им е било проблем, да са пълни. Отказаха на Барок Обама, когато беше действащ президент, просто защото хората са чакали по 3 месеца, а храната на президента е изисквала, ресторантът да е празен и да се проверят всички гтовачи. Не е искал, да си прецака киентите, заради Обама, а в Дания го обожават.
До Интерестно "не му знам бизнес модела" - преди караха с по 25-30 места и това с 1145 долара е ако поръчаш тестинг менютоПовечето си поръвха 11-те курса, котио бяха грубо 550 лева или 21 курса, които бяха около 700 лева. И често не можеше да се избие цената, защото продуктие бяха най-скъпи. Рзчитаха на продажби на алкохол, че да избият. Ама като настъпи криза и ... бизнес модела бързо се скапва.
Три звезди "Мишлен", ястия за $1145, но най-добрият ресторант в света затваря