34

Заки

преди 1 година

Вкараха министрите си в затвора и се оправи тази държава,че са по добре от Австрия явно,щом ходят на ски в Алпите.Ние да му мислим.

33

Анонимен

преди 1 година

Чуждите инвестиции в Румъния са били 11 милиарда евро миналата година, в България 1,5 милиарда. Това е разликата между тях и нас. Само един пример, финландският производител на гуми Nokian Tyres реши да инвестира 850 милиона евро в Румъния за изграждането на фабрика за гуми, която ще премести от Русия. Кой идва при нас?

32

41,

преди 1 година

Кой ти диктува такива данни и въз основа на кое проучване? Ходим в Румъния,вижда се с просто око разликата между тях и нас, която си расте всяка година очебийно. Сега не може да се лъже, както преди години, когато човек не можеше да си свери часовника и сам.

31

Анонимен

преди 1 година

Какви писти, какви 5 лева? То сняг няма и доколкото има е изкуствен.

30

До 40

преди 1 година

Румънците имат минимална нетна заплата 18% по-висока от нашата, медианна- 10% по-ниска, средна- една идея по-висока. Със сивия сектор вътре. Махнем ли го, сме около 1.5 пъти по-богати от тях. Личен опит от офиса ни в Румъния- заплати в ИТ сектора наполовина спрямо нашите.

29

Анонимен

преди 1 година

Румънците имат добри заплати, могат да си позволят почивки в чужбина, лятото на морето, нашите курорти биха фалирали без румънските туристи, които мисля, че са около 75% от всички идващи у нас на морето

28

еди кой си

преди 1 година

Бойкот ще има срещу нашите писти с тези 90 лв за дневна карта. За сравнение 2022 беше 70 лв, а 2021 -55лв

27

Анонимен

преди 1 година

Австрия и Румъния са силно свързани икономически, зависят една от друга, двете страни не могат да се сърдят дълго време, заложени са десетки милиарди евро

26

Анонимен

преди 1 година

Интелигентните българи и румънците (в общия случай заможни и посещаващи ски курортите) много добре знаем защо не ни приеха в Шенген. Накратко- заради мaкaцитe ни сънародници, които ни срамят, слугувайки из ЕС от една страна и ринейки дъното на цяла Европа от друга.

25

Иванов

преди 1 година

Те поне обявиха мерки срещу Австрия като спират работа с техните банки,а ни какво правим,Джамбазки много хубаво обрисува картинката,за разлика от всички бивши и настоящи политици,

24

Анонимен

преди 1 година

Електрокарите японците ни ги изкупували за скрап,че им излизало по евтино.Нация техническа,нация икономическа.Да си гледаме селското стопанство,че и там я забатачихме.

23

Анонимен

преди 1 година

Румънците и през соца си правеха Дачия и сега си я правят.Ние правехме електрокари,ама вече не правим.Какво изнасяме за да идва валута?Хора!Гастербайтерите носят валута в България и ток от АЕЦ Козлодуй.От оръжие идват някакви пари и това е.Трябва да се произвежда нещо дето да се търси извън България и да е скъпо,и хубаво качествено.

22

Анонимен

преди 1 година

Румънците имат пари, имат добри заплати, минималната заплата е 600-800 евро, икономиката им расте бързо. Румънците вече не работят, ако не получават поне 1000 евро заплата. За ниски заплати румънците водят стотици хиляди работници от Африка и Азия, в Гюргево видях работници от Азия, изглеждаха виетнамци, метаха улиците. Мисля, че скоро и ние българите ще минем Дунава за по-добра заплата

21

Анонимен

преди 1 година

Мръсни предатели! Имената им да се обяват! Да се линчуват! Публично! Децата им д абъдат подигравани в училище!/

20

Анонимен

преди 1 година

Кат кацбата на литищиту в Романия, ша им трошат скити у главата!

19

Имат пари

преди 1 година

Румънците дръпнаха много. Те подминаха Унгария по бвп на глава, която е по-стара членка. Имат пари, угаждат си.

18

Анонимен

преди 1 година

Румънците играха с АК-47 срещу комунистите през 1989г,затова днес имат пари днес.Ние ги оставихме да се правят на капиталисти нашите комунисти и ето го резултата.Даваме румънците за пример вече,а гладуваха тогава.

17

Анонимен

преди 1 година

С румънци може. Те пари имат. Българите зъзнат и гладуват.за тях няма писти. Освен за управляващите му три.

16

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Няма сняг, туристите са недоволни, ходят в Банско и Америка. В Шенген не ги искат, очевидно там няма поне Румънци. След 5 минути какво се оказва. А сега де, кое от всички неща е вярно?

15

Анонимен

преди 1 година

Мравката казала на слона, че ще му прави бойкот. Ха ха ха