109

toti

преди 1 година

БОГУИЗМЕННИК И АНТИХРИСТ !!!!!!

108

Анонимен

преди 1 година

Тия не разбраха ли, че Путин прави това, което си иска. Затова е велик. Слава на Русия!

107

Анонимен

преди 1 година

Смешно, един евреин Зеленски честити православния празник Рождество Христово, когото самите те разпънаха и все още не признават за Спасител. Чудни са делата ти, Господи! В какъв луд свят живеем!

106

Анонимен

преди 1 година

Е, какви русофоби! Честита Нова година и Весела Коледа! През новата година повече фалшификати, лъжи, приказки! Желая на всички здраве, подхождайте креативно към писането на коментари, текстове. Накратко, Весела Коледа!

105

Анонимен

преди 1 година

Значи Румъния, Унгария, Полша могат да си защитават правата на малцинствата, а Русия не може? И..ио..ти

104

Не е баш тъй

преди 1 година

До Анонимен 116: Да са спирали хората да влязат в храма Александър Невски? И то с конна полиция. Кога е ставало такова нещо? Аз по това време съм влизал в църква когато поискам. Не че съм ходил често.

103

Червен Динозавър

преди 1 година

До Анонимен 116 - Да, така беше. Конституцията на НРБ даваше право на всяко вероизповедание и извършване на религиозни обреди, но в устава на ДКМС беше ясно отразено: "На комсомолците се забранява да посещават църквите". Пълен шаш, простотия, 'антагонизъм' и комунизъм в екшън.

102

Анонимен

преди 1 година

До Живял при соца. Образ, идеализъм има и без религии. Даже въобще няма нищо общо с религиите.

101

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 114. Тебе да та видим на 70 колко ше си убав

100

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 116. Защо трябва да ти описват глупостите ?

99

Анонимен

преди 1 година

Нещо му е увиснала муцуната на тоя на снимката.

98

Живял при соца

преди 1 година

За тоя който ни баламосва, че само Троцки гонил поповете а не и сталин нека да спре да лъже. Ние се гордеехме, че сме атеисти. Нашата идеология беше диаликтическият материализъм което означава, че в нея нямаше никакво място за идеализъм, тоест църкви, попове и религии. Това беше реалността. Атеизмът беше директно популизиран или подмолно вплетен във всяка страница на учебниците ни и това за 45 годинир заедно с други фактори доведе до масовото деградиране на общественото съзнание.

97

какъв Троцки?

преди 1 година

До Москва е Третият Рим 101Лъжа е че сталин е освободил поповете. Напротив, това беше най-мрачното време и за българската Църква. Помня го лично. Да кръстиш детето си или да се ожениш в църква беше доста вероятна причина да те отведат в лагер. На Бъдни Вечер родителите ми не само не можеха да отидат в църква но докато празнуваха у дома пускаха всички пердета, за да не се вижда отвън, че не са си легнали и на другия ден ме инструктираха да не казвам на никой, особено в училище,че сме празнували

96

отец Нафърфорий

преди 1 година

Справка в Гугъл - Христос е роден 5 година преди нашата ера - починал 30 г от нашата ера .

95

Този Москва Рим

преди 1 година

Много се е объркал! Новата ера започва от раждането, а не от възкръстването на Христос! Те русофилите са такиви.....

94

Анонимен

преди 1 година

До Москва е Третият Рим "А кога точно е роден Христос, някой знае ли? - да, знаем...." ----- освен в тази приказка, в други вярваш ли? Например за дядо коледа, аладин, малката русалка?

93

Москва е Третият Рим

преди 1 година

На Великден православните християни празнуват Възкресението на нашия Господ Иисус Христос, това е основното събитие в Православието. Неделя е денят на Христовото Възкресение и затова всяка неделя в православните храмове се служи литургия, на която православните християни се причастяват (не винаги, зависи от много неща) или вземат от свещеника нафора - това поне може да правите всеки неделен ден, ако присъствате на Светата литургия и не сте закусвали (може да пиете вода и лекарства, ако вземате).

92

Анонимен

преди 1 година

Сталин е върнал поповете, за да подмами мужиците да воюват срещу германците. Но истината е, че докъм 1955 г селяните-колхозници не са имали паспорти, а са били вид полусеободни държавни роби.

91

Анонимен

преди 1 година

А кога точно е роден Христос, някой знае ли?

90

И аз също!

преди 1 година

До Браво!..........."Както винаги чудесно пожелание отправено от Путин. Слушам го удоволствие. На нова година слушах неговото приветствие, а не на президента Радев."