12

Анонимен

преди 1 година

Власите да си траят, защото поне половината Трансилвания е унгарска земя. Културно, исторически и икономически принадлежи към Унгария! Това е територия горе долу колкото половин България. Затова днес в Румъния не признават Косово.П.П. Да не говорим, че т.н. румънски народ е съставен от кумани, печенези, българи и маджари. Няма никакви романизирани даки през 12 век, когато започва образуването на влашкия етнос. Румъния е напълно изкуствено име.

11

Българин

преди 1 година

Направи ми впечатление тези дни, че от румънското посолство в София са сложили пана с градове, региони и забележителности от Румъния. Вероятно е станало сега покрай Нова година. На едно от тези пана обаче стои Добруджа. Просто Добруджа! Къде е Външно Министерство да вземе отношение по въпроса и докога ще се наблюдава подобна подигравка и провокация с България?

10

Анонимен

преди 1 година

Интересно защо разбираме от румънците, че има такъв закон. Доколкото знам в Украйна има и българско малцинство.

9

Няма румънско

преди 1 година

Малцинство в Украйна, има само Молдовско, ех тези румънци не мирясаха след разпадането на СССР, Молдова не е Румъния и никога не е била, Молдова съществувала доста преди да съществува Румъния, а Украйна има и да връща една област на Молдова!!! А малцинството там е молдовско !

8

Анонимен

преди 1 година

Смешно, един евреин честити православния празник Рождество Христово, когото самите те разпънаха и все още не признават за Спасител. Чудни са делата ти, Господи! В какъв луд свят живеем!

7

Анонимен

преди 1 година

Чудно къде изчезнаха всички форумни фекалнифеи пропагандиращи колко велик е зелената еу8глена. Как може тази статия да има само 6 коментара :D :D :D

6

До Укро феновете

преди 1 година

Ама нали в Украйна е демокрация няма нацизъм на всички малцинства се спазват правата и никой не ги подтиска ? Е. Като изключим стотината изгорени живи в Одеса през 2014г включително българи и избесените цивилни включително деца в Донбас само защото говорили на руски език...Всичко е ОК ! Както казват вашите подстрекатели Юесей.

5

Анонимен

преди 1 година

Значи Румъния, Унгария, Полша могат да си защитават правата на малцинствата, а Русия не може? И..ио..ти

4

Христо Христов

преди 1 година

И Унгария и Румъния и Словакия се дърлят с урките и си защитават малцинствата, само евроатлантическа българия слугува на чужденците и мачка своите. Евроатлантическа българия трябва да бъде затрита!

3

Анонимен

преди 1 година

Цялата влашка дандания е за Украинска Бесарабия (Буджак) и Северна Буковина, само, че и в двете области власите са малцинство, с тези претенци за учене на влашки, се надяват хората там да придобият влашка идентичност и след време Румъняса да ги присвои.

2

Ужас

преди 1 година

Фашисти членове на ЕС?!

1

Анонимен

преди 1 година

Хахахахай, каква ирония.......румъняска са тряска....мамалигарите мрънкат ама иначе пълна подкрепа за укронацитата