18

Анонимен

преди 1 година

г/д/анчето не знае ко става в съседното село, столицата на индонезия щяло да знае

17

Анонимен

преди 1 година

Не лошо и ние да изместим нашата на северозапад, че вече няма въздух от толкова пришълци.

16

Софиянци

преди 1 година

Второ, трето поколение софиянци са не повече от 200 000 дули. Останалото е роден в София,майка му от Враца, баща му от полски Тръмбеш. Това е за повечето истински софиянци

15

Софи Янска

преди 1 година

да върнем всички обратно по селата от където дойдоха, да развием земеделието и животновъдството, у сека *** прасе и чрез електрически комбайни и каруци към демокрация и развит капитализъм с нисък въглероден отпечатък и еуро валута дъ,ге

14

До Гиб Мелсън:

преди 1 година

Аааа не,мерси! И без това във Варна е пълно с всякакви навлеци от Покрайна,които се въобразяват като бежанци с ВИП статут! :)

13

Анонимен

преди 1 година

Според хората с провинциални комплекси, столицата на България трябва всеки ден да се мести в различно населено място. Само да напомня, че когато София е избрана за столица, това е бил градът в България с най-многобройно българско население.

12

gogo

преди 1 година

Браво, дори индонезийците са по-пресметливи и напредничави от българите!

11

Гиб Мелсън

преди 1 година

В България столицата трябва да се премести във Варна. Не е редно столицата на една държава да е в покрайнините на държавата в пета глуха. Трябва да е някъде в средата на държавата. Примерно Стара Загора е доста подходяща за целта да бъде столица на България.

10

Анонимен

преди 1 година

В уреченото време, в точния ден, час и миг, ще го преместя и аз !Само да се синхронизираме.

9

Анонимен

преди 1 година

Добра идея е и в България да се децентрализират малко нещата. Не може всичко в София. Хората от морето примерно да пътуват с часове до столицата за да си свършат работата, която е локализирана само там.

8

Истина

преди 1 година

При нас може да не се мести столицата, но задължително всички министерства трябва да се разпръснат в страната и в столицата да остане единсвено президентската институция и парламента. дори агенциите към министерствата ще трябва да са в населени места а не в същото в което е министерството! Ще има известни проблеми в началото, но в дългосрочен план това е бъдещето!

7

Така е

преди 1 година

София, освен че не е в центъра - за един час си в Сърбия назапад, а до Варна с кола за осем, е и много неподходящо разположена в котловина. Не може да се проветрява. Зимата е особено опасна за здравето. Половината деца в София са с установена или неустановена астма и други респираторни заболявания.

6

Наблюдател

преди 1 година

София е възможно най-глупавия избор за столица на България. Много отдавна е трябвало да бъде избран друг град. В момента половин България е събрана там. Останалата част от страната замира. Изключение правят Пловдив, Бургас, Варна. Чисто географски е логично столица да бъде. Пловдив, Стара Загора или някой град в централна Северна България.

5

Jokovi

преди 1 година

Индонезийците не ги гледайте. Местят я за да е централно на островната територия. Над 270 милиона са и Китай ще инвестира в тях, както и САЩ. Освен това са в Г-20. Ние да гледаме застаряващата бабичка Европа.

4

Българин

преди 1 година

София е по зле. Има свободни територии в Северозапада. Може да се помисли. Монтана , Враца, Плевен, Свищов, Русе.

3

Българин

преди 1 година

В България 90% от работоспособното население е в София. Отделно модела е само частично променен от колективни фирми- Партиини. Частни еднолични и самостоятелни фирми са само зъболекари нотариуси, съдии /ЧСИ/ и то с неуреден ясен статут, и други подобни. Частни мандри , земеделци, фермери са много малък процент

2

Hoqsan

преди 1 година

До въпрос за 100 000 лвJakarta... отвратителен мегаполис, Софийските и Варненските задръствания са нищо...

1

въпрос за 100 000 лв

преди 1 година

'Новата столица ще носи името Нусантара.' --- някой може ли да каже текущата столица без да гледа в гугъл?