40

Нда

преди 1 година

А кой ще изнамери трудовия стаж 40г давност!?Изгубих трудовата книжка и сега по никакъв начин не мога да я възстановя! Навсякъде те подритват!

39

Възмутен

преди 1 година

А като прекъсне сателитна та връзка и удари софтуера с какво ще се докаже стажа или сметката в банката. Ще крадат пари и пенсионери да няма.

38

Супер Селтак

преди 1 година

От къде да си взема електронната книжка?

37

до 38

преди 1 година

От пръв прочет си личи че си дигитален индианец, да ме прощават коренните жители на америка.

36

Анонимен

преди 1 година

Оттук малко, оттам малко, лека полека гледат да ни вкарат в дигитален затвор без да се усетим. Чака ги неприятна изненада.

35

Анонимен

преди 1 година

Роб на никой не ставам, особено когато става въпрос за марионетки,олицетворяващи държавата. Не, не и не.

34

Трудова пришка

преди 1 година

Това е отживелица от соца, явно в НОИ нивото на дигитализация и компютърна грамотност клони към нула. След като изтекоха последователно данните фирмения регистър и НАП, всеки в бг е уязвим. Добре че нямаше въведена електронна здравна книжка и електронна лична карта, защото съвсем щяха да се олеят с провала в защитата на личните данни.

33

до 32

преди 1 година

А с колко пръста боравите по клавиатурата - с един или с два?

32

Анонимен

преди 1 година

Не става ясно за какво е трудовата книжка. Досега с нея се удостоверяваше трудов стаж. Това ли е целта на този регистър?!

31

Анонимен

преди 1 година

Май си нямате никаква идея как се използват компютрите в държавната администрация щом говорите за компютърно невежество там. Накратко и там компютрите се използват както навсякъде, например в частната фирма, в която работите, с тази особеност, че защитата е на значително по-високо ниво от вашата.

30

Анонимен

преди 1 година

Това със сканирането е върховна глупост. Изчезвала ми е книжката два пъти и трета няма да си издавам.

29

До 27 Реалността

преди 1 година

Съвсем друга е реалността и няма нищо общо с това, което внушаваш. Първо няма нужда да ходиш в НОИ, защото по интернет на сайта на НОИ може да си пресметнеш приблизително, колко ще ти е пенсията. Второ, в НОИ доскоро нямаха данните, за да ти изчислят пенсията, заради трудовия стаж преди 2000 година. Сега от 2022 година този стаж отпадна отпадна.

28

до 27

преди 1 година

Съвсем точно. Във всяка цивилизована държава министерството на труда и пенсийте (във Великобритания да речем) си има досие на всеки гражданин, където се вписва трудовият стаж, какви помощи е взимал, колко е работил, какви данъци е плащал и т.н. Сега, друг е въпросът дали този вариант е приложим за ко4ината поради ширещото се компютърно невежество на държавната администрация, която както знаем не е подбирана според уменията и ценза.

27

Анонимен

преди 1 година

докато ние се караме по форумите, някой си прави каквото си иска , за да спорим тук. Знаем каква шур о баджа нащина и корпуция е тук, и нямаме доверие на системата, че данните ни са защитени. Вече изтекоха един път през НАП , сега връщат хартиената бюлетина, нямамме никакво основание да се доверим на тази модерна промяна, за която администрацията ни е крайно неподготвена. По-сигурно ти е книжката в джоба.ФАкт

26

Реалността

преди 1 година

Историята на трудовия стаж в електронен вариант отдавна го има в цивилизования свят!!! Това, че България изостава, си е наш проблем. На Запад след 50-годишнината пенсионната институция изпращат периодичто писма до бъдещите пенсионери с радяснения за бъдещото им пенсионирате и вероятната им пенсия, а в България като отидеш да попиташ в НОИ ти се капат:" Ти защо си дошъл, оше е рато за пенсията ти!"

25

Анонимен

преди 1 година

човешката глупост е безкрайна, да става войната, че много насериозно се взе планктона

24

Анонимен

преди 1 година

То по тази логика някой в НАП може да напише на цялата си рода, че имат пи 59 години трудов стаж без въобще да са работили и за вземат максималната пенсия от 3400 лв.

23

Анонимен

преди 1 година

Сега някой корумпиран НАП-аджия с едно натискане на копчето може да ми изтрие целия трудов стаж от 42 години.

22

Защо?

преди 1 година

Защо трябва да бъде сканирана,като трябва да имате стажа в регистрите??Пак шикалкавене,пак урвенски номерца...

21

Анонимен

преди 1 година

Ама върнахте хартиената бюлетина, нали?