38

Анонимен

преди 1 година

До Зеленски В......ХАХАХАХАХАХХАХАХХАХААААААААААААААААААААА............

37

Иван Иванов

преди 1 година

Приятни традиции, по-добре от католическите.

36

ПроСоТо

преди 1 година

м/у другото за тези,които се чувстват Християни:..-Да поздравим нашите братя-християни,празнуващи по Стария календар "Рождеството" днес !

35

ПроСоТо

преди 1 година

О ,да!..Уникална традиция!..Слава Богу,не е изоставена./макар че май се опитаха да я забранят../.И тук хвърляха Кръста..Помня като деца ходехме да гледаме как мъже /и жени/ нагазват ледените води на Марица за да го извадят.../половината град се стичаше да гледа/..Сега не знам..Вода нема и вероятно Кръста е хвърлен в басейна на кмета..

34

ЧЪРЧИЛ

преди 1 година

Самият факт, че изостаналите много от нормална Европа се гордеят, че е мъжко хоро говори за близост с арабският свят, където жените изобщо не съществуват.

33

Truman Capote

преди 1 година

Селянизация, деградация и простотия на показ. Това роди чалгаповедението в най - корумпираната и мошеническа държава в Европейският съюз.

32

АНОНИМЕН 007

преди 1 година

С ТОВА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ, НА СЛЕДВАЩОТО МЪЖКО ХОРО ЩЕ СЕ МАЖАТ СЪС СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ФАКТОР

31

До Шиби рибаря

преди 1 година

Глей да не се оплетеш в него !

30

Е хайде

преди 1 година

Живи и здрави, да се пукат душманите !

29

Анонимен

преди 1 година

Както се казваше в един БГ филм "Стига простотии бе тате"!

28

Обективен

преди 1 година

До 26Светоотеческият църковен календар е утвърден на Първия вселенски събор и оттогава досега Православната църква чества празниците по този календар. Богоявление е на 6-ти януари по църковния календар, което съответства на 19-ти януари по гражданския, т. е. след 13 дни.

27

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

До Бебо Мислех изобщо да не пиша коментар, защото просто няма нищо за коментиране. Само хейт и плюене по българските традиции. Браво за точната оценка. Един от малкото постове, на които дадох лайк вместо дислайк. Лошото е, че българите ставаме все по - малко и по - малко.

26

АЗ76

преди 1 година

честит празник на всички българи. :)Бог пази и ще пази България. :)

25

Анонимен

преди 1 година

До 24Първо, Богоявление /Йордановден/ по светоотеческия църковен календар е след 13 дни - на ...)))))))Дрън-дрън,в първите векове на християнството почти всички църкви са празнували на различни дати Коледа и Богоявление, освен това след като преди век е сменен гражданският календар излиза, че Богоявление си е по старото летоброене.

24

Анонимен

преди 1 година

ЗДРАВИ БЪЛГАРИ И РУЙНО ВИНО. ПОЖЕЛАВАМ НА КАЛОФЕРЦИ И ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ БЕРЕКЕТ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

23

Обективен

преди 1 година

Първо, Богоявление /Йордановден/ по светоотеческия църковен календар е след 13 дни - на 19-ти януари, и второ, традицията с хорото във водата не е православна, а езическа.

22

Бебо

преди 1 година

Колко омраза и негативизъм, присъщи на ограничените индивиди. А хората в Калофер бяха в добро настроение, с усмивки и български знамена. Но явно на евроатлантиците по-им се харесват грйпарадите, разните западни традиции. А днешният празник не е езически, на този ден Йоан Кръстител е кръстил Христос във водите на р.Йордан.

21

Анонимен

преди 1 година

Всеки глас за ПП е *** наденица ударена от челото на ББ

20

Анонимен

преди 1 година

Показваме на света колко сме примитивни и държим на това.

19

Анонимен

преди 1 година

А напиването по Коледа не коментирате, а? Или по Великден?