103

Анонимен

преди 1 година

Нормално немските храни тук са на двойна цена при половин качество. Немски шоколад в Германия 80 цента тук 2 евро, какаото и палмовата мазнина с разменени стойности!

102

Дядото

преди 1 година

Пра дядовците ви са търпяли...дядовците ви също...бащите ви страхливо и те...Вашите деца и те ще се мъчат в мизерия..!!! Просто защото сте страхливи и разединени...!! Поздрави от Австрия!! :)

101

Анонимен

преди 1 година

Не ние харчим, а дебеловратите бизнесмени демократи слагат цени, с които не можем да си купим вече хубава храна ! Същите демократи като политици докараха държавата до фалит и ни водят уверено към катастрофата! Спасението е само поединично! Никой не може да разчита на държавата! Успяха да я досъсипят мутрите след 2009-та! Както им е било поръчано.

100

шопендар

преди 1 година

И ПРИЧИНАТА Е,ЧЕ ХАРЧИМ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЗА НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ.КЪДЕ ОСТАНА ПРИНЦИПА ВСЕКИМУ СПОРЕД ТОВА КОЕТО ПРАВИ ЗА ОБЩЕСТВОТО.А НАШИТЕ ТУНЕЯДЦИ СИ ГЛАСУВАТ СВРЪХ ЗАПЛАТИ И СИ ГИ УЗАКОНЯВАТ ПРЕДИ ДА СА СВЪРШИЛИ НЯКАКВА РАБОТА

99

Далай Лама

преди 1 година

Не ние харчим , а комунистическите мафиози слагат цени , с които не можем да си купим вече хубава храна ! Жалките "политици" на България докараха държавата до фалит и ни водят уверено към катастрофата! Спасението е само поединично! Никой не може да разчита на държавата!!! Успяха да я съсипят кандските бръмбари! Както им е било поръчано.

98

Анонимен

преди 1 година

НЕ ЗНАМ КАК СТЕ НАПРАВИЛИ ТАЗИ СТЪКМИСТИКА, НО ЗА СРЕДЕН МЪЖ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ СА НЕОБХОДИМИ 360 ЛВ МЕСЕЧНО САМО ЗА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ И СТОКИ. ГОТВЕНЕТО НЕ ВЛИЗА В ТАЗИ СУМА. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ СМЕТНЕ ТАЗИ СУМА КАТО ПРОЦЕНТ ОТ ДОХОДИТЕ СИ ИЛИ АКО ОБЪРНЕМ ОБРАТНО СМЕТКАТА ПРИ 20,1% ОТ ТОВА СЛЕДВА СРЕДНА ЧИСТА ЗАПЛАТА 1800 ЛВ. ХА СЕГА СТАТИСТИКАТА ДА НИ КАЖЕ КОЯ СРЕДНА ЗАПЛАТА ЦИТИРАТ ОСНОВНЕ,БРУТНА ИЛИ ЧИСТА(С ПРИСПАДНАТИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ) !!!

97

Котка

преди 1 година

До Берлинската стена Стигат ни. Не съм айти и не съм от форумните фантазьори. Има само една малка подробност - не пазарувам от хипермаркети; освен че е скъпо там, също и лъжат с цените. Не купувам готова храна от витрина. Готова храна семейството ми яде само в ресторант, иначе готвя (кефи ме да го правя). В момента температурата вкъщи е 25 градуса. Кола нямам, защото на този етап не ми е нужна. Когато бързам, викам такси. А вие там наистина ли стоите на студено? И аз питам сериозно.

96

Реалист

преди 1 година

Това са проценти, а не суми. Колко пъти са по-ниски доходите ни от средните за ЕС? За всичко харчим в пъти по-малко от средното за ЕС. Процентите само показват колко сме бедни и че си имаме собствени жилища от времето на социализма.

95

Берлинската стена

преди 1 година

Цените в Германия на храна са по ниски, но пък ни одират 50% почти от заплатата е данъци! 1/3 от останалото е наем ( хората живеят подпнаем повечето), 2/3 вече отиват да енергия ( ток и газ), ако трябваше 2/3 от дохода да отиват за храна, хората в Германия масаво щяха да гладуват! Но нещата са тръгнали натам и тук!!

94

Стоев

преди 1 година

Робския български народ си заслужава участа

93

Откаченец

преди 1 година

Проблемът в България не е в цените, а в ниските доходи !

92

Анонимен

преди 1 година

Ако понижат цените в БГ да са като в германския Калфланд ще бъде супер

91

SuCkMyD1Ck

преди 1 година

Който има пари, харчи за почивки, имоти, ресторанти и барове и бело, който няма пари - за храна.

90

Анонимен

преди 1 година

За какво писателствате всъщност? Процент, ама на разходи? Т.е. незначително отлонение в процентите разходи спрямо страните в ЕС "по сектори", на фона на огромната разлика в процента на доходите? На кого му пука процента разлика в разходите? Всъщност за какво говори по-големия процент разходи за образование? Освен това, че образованието в останалите страни е по-достъпно, аз за друго не се сещам.

89

До94

преди 1 година

Неудачник,ти няма ли да се кротнеш?Нова година дойде,вземи се в ръце и си намери някакво свястно препитание,това раздвоение на личността ще те погуби!

88

Анонимен

преди 1 година

Стъкмистики. У нас 90% от тия на минимална са в сивия сектор и уж едвам живеят, ама реално въртят гевреците на поне 2 немски бракми (бедните хора коли не карат никъде по света). Та, ако махнем сивия сектор и излязат реалните цифри, картинката е по-розова. Обидно е учител или лекар да взимат по 2000лв. (повече от касиерка в магазин), но има и добре платени квалифицирани професии. В Много сектори 10000лв. ги взимат хора на по 35г с 10г стаж.

87

ЕДИ КОЙСИ

преди 1 година

В СЕВЕРНА КОРЕЯ ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ ОТ ТУКА

86

Реалист до 93

преди 1 година

Как бе БТВ и НоваТВ от сутринта говорят за цените в Хърватия ! Вервайте ми хо хо хо

85

Анонимен

преди 1 година

140к лв. спестявания са джобни пари. Поне аз харча толкова за около 8 месеца. За 140к може и да купиш малка панелка в гето. Парите се въртят, не се пестят. Относно долния бедняк с 3к заплата в склада- появих се и още как. Сумарно от световното спечелих около 45к- за мен не са много, защото ги получавам на месец като работещ на заплата и паралелно фрийлансвам по 2 проекта, имам и Б2Б договори с други компании, ама за тебе за пари до живот, бедняк :)

84

Анонимен

преди 1 година

Що не пишете за новите цени и грабежа в Хърватска след приемането на еврото или не е много удобно???