18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен "И защо да няма Всичко под твоята земя в Щатите си е твое а не на алчните политици раздаващи концесии и прибиращи подкупи." ----- с малката подробност, че ти трябва позволение да разработваш находището.. а пидо джо беше избран с обещанието, че няма да дава повече разрешения за разработка на фосили, което го спазва, дори и в тази ресурсна криза, под зоркия поглед на цялото "климатично" лоби.

17

рррр

преди 1 година

Пермският регион е по-нетраен от апалачите, има и неизследвани райони на северозапад.

16

Анонимен

преди 1 година

И защо да няма Всичко под твоята земя в Щатите си е твое а не на алчните политици раздаващи концесии и прибиращи подкупи.

15

Анонимен

преди 1 година

О свещена простота на некадърните преводачи Ами пермски не е географско понятие а геологическо

14

Анонимен

преди 1 година

Ама не думай - Джо-то изпомпма икоомикта, да смъкне с 1 долара цената на "галон" гориво, скара се със Саудитска Арабия, отсвириха Катар и сега забиха и си казха 'Мм .. чекай малко -октъде ще идва целия петрол?!?!"... ААА хА аха ах!

13

и от мястото е

преди 1 година

Това предния бум е главният конвенционален регион и от началото е най-проучваното, подготвено и известно място и тръгва най-силно там. Има и местни професионална и политическа традиция и т.н.

12

Това филмов

преди 1 година

сценарий ли беше или ученическо съчинение на тема "Как прекарах лятната ваканция на село при баба?" :)

11

Анонимен

преди 1 година

Къде видяхте ниски цени на петрол? Преди 2 години дизела беше евро за литър а сега 1.6/л. Нали знаете кое е повече 80$ при курс 1,1Е за долар или 110$ при курс 0,75е за $

10

Анонимен

преди 1 година

До Случаен минувач "Добре, че нашите тука млъкнаха за шистов газ в Добруджа! Слава Богу!" ------ абе след като краваарите загубиха окраинските територии предвидени за тази цел, очаквай още по-силен натиск над нашата колония. Лобистките пари и комисионни отдавна са прибрани и колонизаторите няма да ни оставят ей така да им спираме далеварата. Както ще се бият с русия до последния хохаал, така и ще цоцаат газ тук до последния българин.

9

Анонимен

преди 1 година

До ХахахаМи гледаме ги цените и гледам Брента и Опек Баскет са над 80 долара при условията на световна икономическа рецесия и понижено търсене от Китай. Та може да са паднали малко цените, ама пак са си високи.

8

Анонимен

преди 1 година

Любопитна статия. В която липсва, въобще липсва, проблемът за тоталното унищожаване на природа чрез хилядите сондажи. Не личи загриженост. Добре, че навремето българите се противопоставоха на амвериканскта агресия в Добрудба и Лудогорието, пардон - на заявения инвестиционен интерес . Мжду другото и тук не пишат какви са последиците за водите. Добре е да давате за големоте водни/ безводнни бедствия в САЩ, в преди плодородни земи..

7

Христо Христов

преди 1 година

До 5 "Добре, че нашите тука млъкнаха за шистов газ в Добруджа! " - Абе ако Киро лъжата направят коалиция, пак ще ги чуеш.

6

Зевзек

преди 1 година

Споко, чичо Мъск ще прави ел. коли и камиони в изобилие!

5

Случаен минувач

преди 1 година

За добиваш шистов газ или петрол, трябва да имаш голяма територия, много кв. километри скалиста неплодородна земя и там да се образува хвостохранилище - едно ужасно миришещо езеро, напоено с отровни химикали. Цялата екология в района се съсипва. Добре, че нашите тука млъкнаха за шистов газ в Добруджа! Слава Богу!

4

Fracking

преди 1 година

Щетите от добива на шистов газ и от петролни пясъци са колосални. Разливът в мексиканския залив и милиардите глоба за Бритиш петролиум са нищо в сравнение с пораженията от дълбокото сондиране.

3

Анонимен

преди 1 година

До следвамехронологията, прекалено елементарно. Петролодобивната индустрия отдавна е надоле в класацията по важност за Щатите. То е просто сектор в икономиката, не е манна небесна. За Щатите е по-важно как се развива добива от пясъците в Канада, ето там е играта, а канадците са с двойно повече залежи от Русия и на трето място в света. Тия многополюсни шитни не ги споменавайте пред хора, че много ше ви се смеят.

2

Анонимен

преди 1 година

Американските шисти, начело с Пермския регион, са осигурили 90% от световния ръст на производството на петрол през последното десетилетие по простата причина, че от 15-20 години банките престанаха да дават кредити за инвестиции за откриване, разширяване и развиване на находища в другите региони на света. Американският шистов праздник обаче се оказа доста краткотраен.

1

следвамехронологията

преди 1 година

Първо: Световният петролен пазар не е излизал от ОПЕК+, за да му се налага да се връща. Второ: Русия, Китай и Пиндостан в момента формират новата многополярност. Трето: Заедно с формирането на новата многополярност, настъпва и новата студена война - Втората Студена война. Четвърто: В случай, че Русия победи в Украйна, Западът ще разгърне глобална агресия.