34

Айде бе,

преди 1 година

Купете ги тия хеликоптери най-после! Я що народ измря за няколко дни?! ... А не били медиите слугинаж?

33

Анонимен

преди 1 година

Това е странно съвпадение на два трупа наблизо един от друг, единият с травми и фрактури. - не е чак толкова странно. Травми по ръцете и гръдния кош показват падане напред и надолу с главата - човек инстинктивно протяга ръце напред и първо ръцете поемат удара, а след това гръдния кош. При падане напред човек инстинктивно си вдига главата назад. После е минал дядото видял е пострадалия и се е опитал да го изкара горе на пътеката, но не е успял и той е останал там, за съжаление :(

32

Анонимен

преди 1 година

А само с едно кюлче от чекмеджето можеше да се купи медицински хеликоптер.

31

Gogo

преди 1 година

Тива е най-опасния връх в България. Там оставаш завинаги ако отидеш сам и неподготвен.... даже и господ неможе да ти помогне

30

Гроби Таласъмо

преди 1 година

Само един път съм се качвал на връх Вихрен и никога повече. Това е най опасния връх в БГ - за малко да остана там завинаги

29

Върл Левскар

преди 1 година

Хвала Спасители !Открихте ги и ги свалете . Техниката не винаги е възможна .Вие сте над нея в този случай и Ви пожелавам успех !Върнете се здрави !Поклон !

28

Алекс

преди 1 година

Правилно.Планината изисква специфични пилотски умения.Във Швейцария се извършват спасителни акции и на Матерхорн,но със специално подготвени пилоти за полети в планината.

27

"""

преди 1 година

Ще опъват два трупа на ръце.За уКропитеците с четири ръце гласувахте оръжие и пари .Не ви е срам.

26

До Нормален

преди 1 година

Прав сте...

25

Анонимен

преди 1 година

Какво значи с открити ръце?

24

Анонимен

преди 1 година

Ако мъдрите не вземат властта на следващите избори, България се засилва по спиралата на небитието. Съдебната власт не може да спре корупцията, ако изпълнителната власт не я застави. Нищо няма да се промени, ако същите "корумпета" са на власт. Дали предлагат парите на данъкоплатците на шуробаджанаците вътре или извън държавата е все тая макар, че е по-зле парите ни да се изнасят навън.

23

Анонимен

преди 1 година

И това е защото българинът е свикнал да живее в "задния си двор при чушкопека и казана за варене на ракия", както казва доц. В.Вацев. Защо хора като Вацев, полк.Н.Маринов, Кр.Шкварек са извън политиката, а зад**** като Борисов, Х.Иванов, ПП, К.Нинова са "вътре" в управлението? Не е ли време вече мъдрите да управляват, ако се доверим на Платон за Идеалната държава?

22

Стар човек

преди 1 година

Много недорасляк се изказва тука виждаме !!! И все ,,умнотии"! Боже пази България от такива чеда! Социалните мрежи съвсем им изпиха и изпиват мозъка! Рядко се вижда смислен,човешки коментар!

21

До 21

преди 1 година

Ти инспектор Стрезов ли си мушмороко? Много екшъни явно гледаш!.....Мислиш ли че никой не се е сетил да направи това което си написал!!!....Еееех,неизживяно детство!!!

20

До 9

преди 1 година

Минават момко,непрекъснато,а и непрекъснато имат както виждаш нещо по сложно от курсове !От около 550 планински спасители само 40 са платени в ПСС останалите са доброволци без заплащане!Лично аз имах двама колеги -доброволци влюбени в планината и тъсещи адреналина и удоволетворението от всяка успешна акция-това беше тяхната ,,печалба".Вече са пенсионери на по 65 години но са непрекъснато в планината!

19

Анонимен

преди 1 година

Това е странно съвпадение на два трупа наблизо един от друг, единият с травми и фрактури. Полицията да разследва много внимателно на място, да снима всичко, да търсят улики и следи и да поискат обстойни аутопсии на телата. На единият липсват и лични документи. Да се потърси след изясняване на личността на второто тяло евентуални връзки помежду им, криминалното им минало, бизнеса им, всичко, както се прави. А не само да повтарят: "Еее, за какво да въртим държавната машина напразно сега"

18

Анонимен

преди 1 година

Полицаите няма ли да направят оглед/ Няма ли да събират улики за евентуално престъпление? После ще каат че може и да е имало, ама спасителите са унищожили всички доказателства.

17

Анонимен

преди 1 година

Опитен планинар е като опитна мишка.

16

Е?

преди 1 година

Пиша го и тук.В Австрия се плаща за спасителна операция в планината ! Червеният кръст еделвайс не са на заплати и дават дежурства безплатно. Но ако някой като тоя дядо бъде спасен ще ПЛАЩА не само той Ами и родата му ! А в Австрия едно ски якенце е 1000 евро ,прай сметка колко струва там спасителна операция с моторна шейна или хеликоптер...хахахахаха Затова там такива случаи няма!

15

До 15 -фен

преди 1 година

Ти от къде го наблюдаваш хубавото време? На Вихрен ли си или на дивана в къщи недорасли философе!